آغاز طرح غربالگری سلامت در محله حمیدیان رشت طرح غربالگری سلامت در راستای اجتماعی شدن سلامت، به همت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و با مشارکت سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری رشت، نیروی انتظامی و سازمان هلال احمر، در محله حمیدیان رشت گشایش یافت. به گزارش مناقصه مزایده، شاهرخ یوسفزاده چابک، رییس دانشگاه علوم […]
آغاز طرح غربالگری سلامت در محله حمیدیان رشت
طرح غربالگری سلامت در راستای اجتماعی شدن سلامت، به همت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و با مشارکت سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری رشت، نیروی انتظامی و سازمان هلال احمر، در محله حمیدیان رشت گشایش یافت.
به گزارش مناقصه مزایده، شاهرخ یوسفزاده چابک، رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در آیین افتتاح طرح غربالگری سلامت در محله حمیدیان رشت، ضمن تشکر از شهرداری رشت بهخاطر ایجاد بستر لازم برای استقرار کانون سلامت محله گفت: در گذشته حوزه سلامت در باور عموم مردم معادل درمان بود و هنوز هم عده زیادی از مردم سلامت را مساوی درمان میدانند و براساس این تعریف، بیمارستانها مسؤول سلامت مردم هستند. در حالیکه بیمارستانها فقط زمانی که فرد بیمار میشود و به آنها مراجعه میکند، مسؤولیت درمانش را برعهده میگیرند.
یوسفزاده تصریحکرد : مطمئناً اگر اقداماتی صورت گیرد تا افراد بیمار نشوند یا بیماریشان به مرحلهای نرسد که نیاز به بستری داشته باشند، بسیار حایز اهمیت خواهد بود. وی ادامه داد: با ورود حوزه سلامت که فراتر از حوزه درمان است، حوزه بهداشت به کمک حوزه سلامت آمد و با طرحهای پیشگیرانه خود تلاش کرد که مردم را در مقابل آسیب ناشی از عوامل بیماریزا به ویژه بیماریهای واگیر، مثل وبا، طاعون، سل و مسایل دیگر حمایت کند اما با تغییر سبک زندگی مردم، در حال حاضر بیشترین علت مرگ و میر افراد در جامعه، دیابت، فشار خون و بیماریهای غیرواگیر مثل بیماریهای قلبی عروقی. سرطانهاست. وی ادامه داد: بر همین مبنا استقرار پزشک خانواده از سوی وزارت بهداشت طراحی شد و قرار بود پزشک خانواده هم در روستا و هم در شهر راهاندازی شود، در این زمینه اجرای طرح مذکور فقط در روستا با کمک خانههای بهداشت با موفقیت انجام شد.
یوسفزاده با بیان اینکه یک بهورز در روستا، افراد تحت پوشش خود را میشناسد و میداند چه کسی چه بیماریی دارد و در زمان مناسب به درب منازل میرود و به افراد یادآوری میکند که باید مراقب خود باشند و…، اما در شهر، جمعیت شهری از روستا بیشتر است و مردم شهر نیز در برابر آسیبها بیدفاع هستند. وی ادامه داد: توان دولت و وزارت بهداشت در همین حد است که باید مرکز جامع سلامت شهری ایجاد کند و پزشک خانواده شهری را آنجا مستقر کند و یا چند پایگاه سلامت ایجاد کند، اما با این پایگاههای سلامت و پزشکان خانواده که در درمانگاه حضور دارند نمیتوان اطمینان حاصل کرد که آیا مردم آن محله مشکل دارند یا خیر؟ اگر افرادی به این مراکز مراجعه کنند ممکن است که مورد بررسی قرار گیرند، اما تعداد زیادی از افراد به این مراکز مراجعه نمیکنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان یادآورشد: در حال حاضر، ارجاع الکترونیک بیماران، به صورت پایلوت در دو شهرستان ماسال و صومعهسرا شروع شده است، به این ترتیب که اگر یک نفر به مرکز بهداشتی مراجعه کرد و نیاز به ویزیت متخصص داشت پزشک خودش برای بیمار نوبت میگیرد و با ارجاع بیماران به نزدیکترین کلینیک یا بیمارستان، زمان انتظار خدمات را در حد قابل توجهی کاهش میدهد. در این زمینه بازخورد ارجاع در پرونده پزشکی بیمار برای مراجعات بعدی ثبت میشود، این مهم میتواند بستر مناسبی برای ایجاد پرونده الکترونیک باشد.
یوسفزاده گفت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان دو حوزه بهداشت و درمان یعنی مراکز جامع سلامت و مراکز درمانی را با اجرای نظام ارجاع الکترونیک بیماران به هم متصل میکند اما برای پایداری این اتصال، یک حلقه خیلی بزرگ لازم است، حلقهای که مربوط به مشارکت مردم است.
وی ادامهداد: دانشگاه برای ارایه خدمات مردم را در محلات به ۴ گروه مادر و کودک، نوجوان و جوان، میانسال و سالمند تقسیم کرده و هر کدام از این گروهها مشکلات خاص خود را دارند و باید آموزشهای ویژه خود را ببیند در این راستا هدف فقط پیدا کردن بیمار نیست هدف آموزش مستقیم خانوارهاست. شاهرخ یوسفزاده خاطرنشانکرد: برای افزایش مشارکت مردم، حضور رسانهها به ویژه صدا و سیما مؤثر است اما کافی نیست. وی با بیان اینکه شاید چندین سال طول بکشد تا کاری را که امروز شروع کردیم در کل استان استقرار یابد، تصریحکرد: اما مهم این است که انجام این طرح با مطالعه کامل صورت گرفته و در صورت استقرار درست میتواند الگویی برای سایر استانهای کشور باشد و گامی ارزشمند برای توسعهیافتگی در استان است. وی تأکیدکرد: اگر بیماری در افراد زود تشخیص داده شود زود هم درمان میشود و میزان آسیب به حداقل خواهد رسید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.