بازار آماده عرضه نفت ۵۰ دلاری شد

    برکناری «النعیمی» وزیر نفت عربستان برای تولیدکنندگان نفت جهان خوش‌یمن بوده و برای نخستین بار در سال ۲۰۱۶ میلادی قیمت نفت در آستانه معاملات بشکه‌ای ۵۰ دلار قرار گرفت. به گزارش مهر، با گذشت کمتر از یک ماه از برکناری «علی‌النعیمی» وزیر کهنه‌کار و مأمور مستقیم فریز بشکه‌های نفت ایران در دوران پساتحریم، […]

 

 

برکناری «النعیمی» وزیر نفت عربستان برای تولیدکنندگان نفت جهان خوش‌یمن بوده و برای نخستین بار در سال ۲۰۱۶ میلادی قیمت نفت در آستانه معاملات بشکه‌ای ۵۰ دلار قرار گرفت.

به گزارش مهر، با گذشت کمتر از یک ماه از برکناری «علی‌النعیمی» وزیر کهنه‌کار و مأمور مستقیم فریز بشکه‌های نفت ایران در دوران پساتحریم، بازار جهانی نفت واکنشی متفاوت به این برکناری داده است.

بر این اساس، بازار جهانی نفت خام برای نخستین بار در طول یک سال گذشته با ادامه روند رو به صعود خود قیمتی خود را برای عرضه نفت بشکه‌ای ۵۰ دلار آماده می‌کند.

از این رو قیمت‌های نفت خام در ابتدای معاملات امروز سه شنبه بازار آسیا تحت تأثیر ادامه اختلال در عرضه تولیدکنندگان بزرگ و دورنمای خوش‌بینانه نسبت به متعادل شدن عرضه و تقاضا، افزایش بیشتری پیدا کرد.

بهای نفت خام سبک و شیرین آمریکا برای تحویل در ژوئن در معاملات امروز بازار نیویورک با ۴۷ سنت یا یک درصد افزایش، به بشکه‌ای ۴۸ دلار و ۱۸ سنت رسید ضمن آن که بهای معاملات نفت خام آمریکا هم با ۱.۵۱ دلار یا ۳٫۳ درصد افزایش بشکه‌ای حدود ۴۷ دلار و ۷۲ سنت در بازار معامله شد که بالا‌ترین قیمت از اوایل نوامبر گذشته تاکنون بود.

این در حالی است که قیمت نفت خام برنت دریای شمال در معاملات بازار لندن با ۲۶ سنت یا ۰٫۵ درصد افزایش، در محدوده ۴۹ دلار و ۳۰ سنت داد و ستد ضمن آن که بهای معاملات این بازار روز دوشنبه با ۱٫۱۴ دلار یا ۲٫۴ درصد افزایش، در ۴۸٫۹۷ دلار بسته شده بود.

از سوی دیگر قیمت سبد نفتی اوپک هم شامل ۱۳ نوع نفت خام، به دنبال افزایش قیمت نفت برنت و وست تگزاس آمریکا، با یک دلار و ۷ سنت افزایش به ٤٤ دلار و ٣٧ سنت برای هر بشکه رسیده است.

این افزایش قیمت طلای سیاه درحالی برای دومین روز متوالی رقم خورده است که در طول حدود ۲۰ روز از برکناری علی‌النعیمی وزیر نفت عربستان سعودی هیچ گونه تغییری در وضعیت عرضه و تقاضا در بازار جهانی نفت خام به صورت فیزیکی رقم نخورده است.

در این بین برخی از مؤسسات بین‌‌‌المللی از کاهش تعداد دکل‌های حفاری نفت و کاهش تولید نفت آمریکا به عنوان یکی از دلایل افزایش قیمت چند روز اخیر یاد می‌کنند به‌طوری‌که تولید نفت آمریکا دو هفته قبل به ۸٫۸ میلیون بشکه در روز کاهش یافت که پایین‌‌ترین سطح تولید از سپتامبر سال ۲۰۱۴ میلادی به شمار می‌رود.

با این وجود مؤسسه «ای‌ان‌زد ریسرچ» با انتشار گزارشی، اعلام کرده است: تشدید اختلال در بخش عرضه باعث می‌شود بازار نفت در کوتاه مدت شاهد حمایت شدن قیمت‌ها باشد.

از سوی دیگر با توجه به پیشی گرفتن عرضه از تقاضا در بازارهای نفت و نامشخص بودن وضعیت ویژه طرح «فریز نفتی» پس از برکناری علی‌النعیمی، وزیر نفت عربستان سعودی، تعداد دکل‌های حفاری فعال در صنایع نفت و گازی جهان کماکان سیر رو به کاهش خود را ادامه می‌دهد به‌طوری که هفته گذشته تعداد دکل‌های حفاری نفت و گاز آمریکا با کاهش ۵ دستگاهی، به ۴۱۵ دستگاه دکل حفاری رسیده است.

علاوه بر این، تعداد دکل‌های حفاری فعال در صنایع نفت و گاز کانادا هم با کاهش یک دستگاهی نسبت به هفته گذشته به ۳۶ دستگاه رسیده و در مجموع تعداد دکل‌های حفاری فعال در آمریکا در سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهشی حدود ۴۷۹ دستگاه دکل حفاری همراه شده است.

 

در این بین مؤسسه «مارکت واچ» اعلام کرده است: اگرچه قیمت‌های از ماه فوریه که به پایین‌‌ترین سطح در ۱۳ سال گذشته نزول کرده بودند ۸۵ درصد رشد کرده اما پایین ماندن قیمت‌ها به مدت طولانی باعث شد ادامه فعالیت برای بسیاری از تولیدکنندگان اقتصادی نباشد.