چگونه آلودگی هوا منجر به بیماریهای قلبی میشود؟ پژوهشهای اخیر دانشمندان نشان میدهند که آلودگی هوا و ذرات معلق موجود در آن اثرات منفی بر عملکرد قلب و عروق داشته و باعث ایجاد انواع بیماریهای قلبی- عروقی میشود. به گزارش سیناپرس به نقل از thehealthsite تحقیقات نشان میدهند که آلودگی هوا باعث بروز بیماریهای قلبی- […]
چگونه آلودگی هوا منجر به بیماریهای قلبی میشود؟
پژوهشهای اخیر دانشمندان نشان میدهند که آلودگی هوا و ذرات معلق موجود در آن اثرات منفی بر عملکرد قلب و عروق داشته و باعث ایجاد انواع بیماریهای قلبی- عروقی میشود.
به گزارش سیناپرس به نقل از thehealthsite تحقیقات نشان میدهند که آلودگی هوا باعث بروز بیماریهای قلبی- عروقی در افراد میشود. این تحقیقات بر اجزای آلودگی هوا از جمله ازون، دیاکسید نیتروژن، مونوکسید کربن و دیاکسید کربن متمرکز شده است که بهطور خاص به سیستم قلبی- عروقی و مکانیسم آن آسیب میرساند.
اندازه ذرات گردوغبار به کوچکی ویروسها هستند. هنگامیکه مواد فوق پرتویی در معرض استنشاق قرار میگیرند، فوراً از طریق ریهها وارد جریان خون میشوند و توسط عروق جذبشده و باعث التهاب موضعی میشوند. این التهاب موضعی در نهایت باعث تصلب شریان بیشتر شده که منجر به ایجاد بیماریهای قلبی-عروقی همانند سکته خفیف قلبی، سکته قلبی حاد، نارسایی قلبی و آریتمی قلبی میشود.
لازم به توضیح است که این پژوهشها بهصورت بینالمللی در آلمان، انگلستان، آمریکا انجام شده که به بررسی اثرات منفی آلودگی هوا بر عملکرد قلبی- عروقی پرداختهاند. قابل توجه است که آلودگی هوا و ذرات معلق در آن، باعث کشته شدن سالانه ۴ میلیون نفر در سراسر جهان میشود که از این میزان ۶۰ درصد به بیماریهای قلبی- عروقی تعلق دارد.
پروفسور جوز للیولد (Jos Lelieveld) در این رابطه توضیحاتی ارایه داده و گفت: « از لحاظ شیمیایی ذرات گردوغبار بسیار ریز عمدتاً موجود در اتمسفر از ترافیک، صنعت و کشاورزی تولید میشوند.»
از آن جهت که پاکیزه نگهداشتن هوا در شهرهای آلوده بهطورکلی بسیار سخت است، پیشنهاد میشود تا فضاهای بسته همچون خانه و ادارات را از آلودگی دور نگه داریم. در اینجا به ۵ راهحل سریع که بتوان از آلودگی هوا در خانه جلوگیری کرد، اشاره میشود.
جلوگیری از کشیدن سیگار در داخل خانه: بهتر است که افراد سیگاری کشیدن سیگار را ترک کنند اما اگر امکانپذیر نیست توجه داشته باشند که در داخل خانه حتی در بالکن سیگار نکشند چراکه اثرات منفی دود سیگار در خانه پخششده و از راه تنفس وارد ریههای افراد غیرسیگاری نیز میشود و سلامت آنها را به خطر میاندازد.
استفاده از فیلترهای مناسب هوا: استفاده از فیلترهای هوا در خانه میتواند به پاکی هوای داخل کمک کرده و راهی مناسب برای کاهش آلودگی در خانه و فضاهای بسته باشد.
حفظ تهویه مناسب: بهتر است هر فضای بسته مانند خانه از یک سیستم تهویه مناسب برخوردار باشد و همیشه از کارکرد مناسب آن اطمینان حاصل شود. در زمانهایی که هوا پاک بوده و یا آلودگی هوا در خارج از خانه کم است، میتوان با باز نگهداشتن پنجرهها و یا روشن کردن سیستم تهویه، هوای داخل خانه را تازه کرد.
خالی نگهداشتن سطلهای زباله: با خالی نگهداشتن سطلهای زباله میتوان عوامل بیماریزا و عفونتها را از خانه و افراد آن دور نگه داشت.
پاکیزه نگهداشتن وسایل خانه: توصیه میشود تا همیشه خانه پاکیزه نگهداشته شود. پردهها و ملحفهها بهطور مرتب شسته شوند و با گردگیری منظم، گردوغبار از وسایل خانه دور نگهداشته شوند تا این ذرات ریز در هوای خانه پخش نشوند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.