حل مشکلات تجاری ایران و عراق در گرو تشکیل کمیته مشترک بازرگانی

دبیرکل مشترک اتاق بازرگانی ایران‌ و عراق مطرح‌کرد‌ حل مشکلات تجاری ایران و عراق در گرو تشکیل کمیته مشترک بازرگانی دبیرکل مشترک اتاق بازرگانی ایران‌و عراق با بیان این‌که در حال حاضر نمی‌توانیم با عراق روابط پولی دو جانبه برقرار کنیم، گفت: زیرا در مقابل صادرات ۱۰ میلیارد دلاری به عراق فقط ۷۵ میلیون دلار […]

دبیرکل مشترک اتاق بازرگانی ایران‌ و عراق مطرح‌کرد‌

حل مشکلات تجاری ایران و عراق در گرو تشکیل کمیته مشترک بازرگانی

دبیرکل مشترک اتاق بازرگانی ایران‌و عراق با بیان این‌که در حال حاضر نمی‌توانیم با عراق روابط پولی دو جانبه برقرار کنیم، گفت: زیرا در مقابل صادرات ۱۰ میلیارد دلاری به عراق فقط ۷۵ میلیون دلار واردات داریم. معمولاً روابط پولی دو جانبه با ترکیه انجام می‌شود. البته اگر بانک مرکزی ما دینار عراق را به عنوان یک ارز رسمی بپذیرد می‌توانیم با عراق روابط دو جانبه پولی ایجاد کنیم. البته عراقی‌‌ها خیلی اهل مبادلات بانکی نیستند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید‌حمید حسینی اظهارکرد: تا زمانی که کمیته مشترک بازرگانی میان ایران ‌و عراق ایجاد نشود بسیاری از مشکلات تجاری ما باقی خواهد بود.

وی افزود: در ۴ ماه نخست امسال توانسته‌ایم حدود ۴ میلیارد دلار صادرات به عراق انجام دهیم امیدواریم این رقم در ماه‌های آتی افزایش یابد.

دبیرکل مشترک اتاق بازرگانی ایران‌ و عراق ثبات و امنیت اقتصادی و افزایش قیمت کالاهای وارداتی در عراق را علل عمده صادرات ایران به این کشور اعلام کرد و ادامه‌داد: جهش ارزی در ایران سبب شده تا کالاهای ما قابلیت رقابت را به دست آورند البته نزدیک شدن به اربعین حسینی (ع) هم در این تجارت بی‌تأثیر نبوده است.

حسینی گفت: یکی از بهترین ابزار برای تحقق اقتصاد مقاومتی، صادرات و بهره‌گیری از صنعت توریسم است. در حال حاضر صادرات کالایی ما حدود ۵٫۶ میلیارد دلار است این رقم شامل صادرات روزانه دو میلیون دلار برق، ۲۷ میلیارد مترمکعب یا ۵ میلیون دلار صادرات گاز می‌شود. این در حالی است که گاز را با قیمتی ۱۰ برابر نرخ داخلی عرضه می‌کنیم پس کالای یارانه‌ای به عراق نمی‌فرستیم.

وی تصریح‌کرد: ما ظرفیت‌های صنعتی بسیاری داریم که در حال حاضر در صنعت کاشی‌ و سرامیک حدود ۴۵۰ میلیون مترمکعب ظرفیت تولید داریم البته در حال حاضر مصرف داخل حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب است و با این حال ۱۰۰ میلیون مترمکعب صادرات کاشی و سرامیک داریم که از این رقم ۷۰ میلیون مترمکعب به عراق می‌رود. در صنعت پلاستیک هم ۱۲ میلیون تن ظرفیت تولید داریم که فقط ۵٫۲ میلیون تن از این رقم در حال استفاده است.

حسینی گفت: با توجه به شروع بازسازی‌های عمرانی در عراق، ما حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار پروژه عمرانی در دست داریم، پیش‌بینی می‌کنیم حضورمان در صنایع خدماتی ‌و فنی مهندسی افزایش یابد، این در حالی است که روزانه حدود یکصد کامیون شیشه، صد‌ها کامیون آجر سفال ‌و کاشی و سرامیک به عراق ارسال می‌شود البته ممکن است در کنار اینها مقداری هم لبنیات به این کشور صادر شود.