پیشنهادات اتاق‌های اقتصادی می‌تواند بودجه سال آینده را واقعی‌تر کند

رییس اتاق اصناف کشور پیشنهادات اتاق‌های اقتصادی می‌تواند بودجه سال آینده را واقعی‌تر کند رییس اتاق اصناف کشور گفت: قطعا ۳ اتاق می‌توانند با ارایه پیشنهادات سازنده در واقعی‌تر کردن بودجه کشور گام‌های خوبی‌بردارند. علی فاضلی در مصاحبه ‌با ‌خبرگزاری صداوسیما ‌با اشاره به عضویتش در ستاد تدوین لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ اظهارکرد: اساس اقدامات […]

رییس اتاق اصناف کشور

پیشنهادات اتاق‌های اقتصادی می‌تواند بودجه سال آینده را واقعی‌تر کند

رییس اتاق اصناف کشور گفت: قطعا ۳ اتاق می‌توانند با ارایه پیشنهادات سازنده در واقعی‌تر کردن بودجه کشور گام‌های خوبی‌بردارند.

علی فاضلی در مصاحبه ‌با ‌خبرگزاری صداوسیما ‌با اشاره به عضویتش در ستاد تدوین لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ اظهارکرد: اساس اقدامات توسعه‌ای یک کشور، داشتن برنامه‌های بلند، میان و کوتاه‌مدت است که متأسفانه در برنامه توسعه ۲۰ ساله، ‌بخش اقتصاد غیردولتی مشارکت داده نشد و حتی در برنامه‌های میان مدت توسعه ۵ ساله به خصوص برنامه ششم که ۳ اتاق ۸ حکم پیشنهادی ارایه کردند، نه دولت و نه مجلس اقبالی نشان نداند.

وی با یادآوری نامه‌هایی که ۳ اتاق به‌طور مشترک به سران ۳ قوه نوشتند که در آن با توجه به وضعیت موجود کشور بر ایفای نقش سازنده بخش اقتصاد غیر‌دولتی به عنوان سربازان خط مقدم جبهه اقتصادی اعلام آمادگی شده است، گفت: بر همین اساس سازمان برنامه‌ و بودجه اقبال نشان داد و نخستین بار بخش غیر‌دولتی را برای تدوین برنامه کوتاه‌مدت به عنوان عضو، مشاور و اعمال رأی کند، پذیرفت.

این مسؤول بخش خصوصی اضافه‌کرد: اگر قرار باشد نگاه به مزیت‌های داخلی را در سرلوحه کارهایمان قرار دهیم باید این ۳ اتاق در تدوین برنامه‌ها به خصوص در بودجه سالانه مشارکت فعال ایفا کنند چرا که برای اشتغال‌زایی، ایجاد رونق، حرکت کردن در مسیر توسعه یقیناً حضور صاحبان تشکل‌ها را در نظام برنامه‌ریزی کشور طلب می‌کند.

وی تصریح‌کرد: آنچه از این حکم دریافتم این است که دولتمردان بعد از ۴۰ سال به این صرافت افتاده‌اند تا از همه ظرفیت‌های داخل کشور بهینه استفاده کنند و به فرمان رهبر بزرگوار به ویژه در بند ده‌گانه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که در آن بر به‌کار‌گیری مزیت‌های داخلی، نگاه به بنگاه‌های تأثیرگذار تولید باید مدنظر قرار گیرد توجه شده است.

فاضلی درباره تأثیرگذاری این مشارکت در تدوین بودجه نیز گفت: در مجموعه اصناف حدود ۶۵۰ هزار بنگاه صنفی تولیدی با اشتغالزایی هر بنگاه دو تا ۵۰ کارگر را می‌بینیم، همین‌طور ۱۸۵۰ رسته صنفی در مجموعه کارهای اقتصادی کشور فعال هستند که این ظرفیت بزرگ یقیناً می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در ایجاد اشتغال، حرکت برنامه به سمت اقتصاد غیرنفتی و تولیدمحور کردن ساختار اقتصادی کشور ایفا کند آن هم با استفاده از تدابیری که باید در قانون بودجه اتخاذ شود.

وی با تأکید بر این‌که برنامه‌های زیادی برای ارایه به دولت در تدوین برنامه بودجه دارد، گفت: این مشارکت دست‌کم چالش‌های موجود در نظام‌های تولید و توزیع را می‌تواند به حداقل برساند و بودجه را واقعی‌تر کند.

به گفته رییس اتاق اصناف کشور اگر قرار است به سمت تولید و اقتصاد مقاومتی واقعی حرکت کنیم باید نظام پولی بانکی را در بودجه واقعی ببینیم چرا که در شرایط فعلی اقتصاد، سودهای بانکی بالای ۲۰-۲۱ درصد برای حوزه تولید کشور سم است و موجب ارتقا این بخش نخواهد شد.

وی همچنین به مشکلات نظام توزیع کشور اشاره کرد و گفت: این حوزه به سبب توزیع کالای قاچاق، آسیب شدیدی دیده است؛ ‌در برنامه کوتاه‌مدت بودجه می‌توانیم بخشی از خدمات را در اختیار این مجموعه بگذاریم و در مجموع وضعیت تولید و توزیع را به تدریج بهبود بخشیم.