رییس مجلس:صداوسیما می‌تواند به رونق اقتصادی کمک کند

  رییس مجلس شورای اسلامی جلوگیری از افزایش چالش‌های داخلی را برای دستیابی به جهش اقتصادی ضروری خواند و گفت: صداوسیما می‌تواند به رونق اقتصادی کمک کند. به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی که در مراسم تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران حضور پیدا کرده بود، در […]

 

رییس مجلس شورای اسلامی جلوگیری از افزایش چالش‌های داخلی را برای دستیابی به جهش اقتصادی ضروری خواند و گفت: صداوسیما می‌تواند به رونق اقتصادی کمک کند.

به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی که در مراسم تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران حضور پیدا کرده بود، در سخنانی گفت: مقام معظم رهبری اولویت کشور را اقتصاد دانسته‌اند که این موضوع براساس بررسی جامعی بوده است؛ بنابراین باید سهم رسانه‌ها و کمیت و کیفیت فعالیتشان در این رابطه مشخص شود و گویای این باشد که رونق تولید و کارآفرینی ملاک است و من درباره این موضوعات به آقای سرافراز نیز تأکید داشتم.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «اگر می‌خواهیم یک انقلاب قوی داشته باشیم، باید در اقتصاد به پیشرفت مطلوب دست یابیم» ادامه داد: برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی باید برنامه‌ریزی‌‌ها به نحوی باشد که رونق تولید، ملاک باشد و انگیزه جوانان باید بر کارآفرینی باشد؛ در حال حاضر شرایط در حد زیادی در حالت رکودی است و صدا و سیما می‌تواند به رونق اقتصادی کمک کند و باید روی اراده‌ها تأثیرگذار باشد.

رییس نهاد قانون‌گذاری کشور افزود: برای ترقی کشور و سامان بخشی موضوعات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باید به مباحث واقعی اقتصاد و ثروت زایی توجه شود و انگیزه‌ در جامعه برای رشد صادرات را افزایش داد.

صداوسیما از افزایش چالش‌های داخلی جلوگیری کند

وی با اشاره به آشنایی علی عسگری رییس جدید صدا و سیما با مسایل اقتصادی گفت: برای دستیابی به جهش اقتصادی باید از افزایش چالش‌های داخلی جلوگیری شود؛ مثلاً گاهی در اخبار مشاهده می‌شود ۴ آیتم خبری منفی پخش می‌شود که این امر بر روحیه مخاطبان تأثیرگذار است.

لاریجانی ادامه داد: اگرچه اشکالات باید منعکس شود، اما باید احساس زنده بودن و امیدواری در جامعه همیشه وجود داشته باشد؛ زیرا یک جامعه منقبض از لحاظ روحی عملکرد خوبی ندارد. بنابراین باید با همت و امیدواری فعالیت کرد و از مشکلات عبور کرد و نباید فراموش کرد که بعد از انقلاب از مشکلات عبور کردیم.

نظر رییس مجلس درباره برنامه‌های طنزآمیز صداوسیما

وی با اشاره به تأثیر پخش برنامه‌های طنزآمیز در افزایش روحیه جامعه گفت: چینش برنامه‌ها باید به نحوی باشد که به افزایش فعالیت در عرصه‌های مختلف سوق داده شود.

لاریجانی ادامه داد: در موضوع سلامت گام‌های خوبی برداشته شده و بحران رفع شده؛ لذا اگر کمی مشکل نیز وجود دارد نباید این موضوع بزرگ شود.

صداوسیما درباره نحوه پرداختن به برجام، استراتژی روشن داشته باشد

رییس نهاد قانون‌گذاری درباره نحوه پرداختن به برجام در صداوسیما، افزود: در موضوع برجام، رادیو و تلویزیون با آراء مختلف مواجه است و باید در این رابطه استراتژی روشن داشت و بنده، هم نسبت به رادیو و تلویزیون و هم نسبت به مسأله هسته‌ای بیگانه نیستم.

دکتر لاریجانی ادامه داد: در موضوع هسته‌ای مسیر جمهوری اسلامی ایران آگاهانه و خوب بود و تصمیم کشور مبنی بر انجام مذاکره، کار بسیار عاقلانه و داهیانه‌ای بود، زیرا دشمنان می‌خواستند ایران گرفتار تحریم‌ها بماند.

مواردی که ایران در برجام نرمش نشان داد، به زیان کشور نبود

وی افزود: در موضوع هسته‌ای کار با محاسبه پیش رفت و در جاهایی که نرمش نشان دادیم خیلی به زیان کشور نبود و فوایدی به همراه داشت و در حدود ۳ سال در جلساتی با سطوح مختلف و ابعاد سیاسی و فنی بحث‌‌ها انجام شد تا جمهوری اسلامی به تصمیم‌گیری در این موضوع رسید.

دکتر لاریجانی ادامه داد: یک عده از ابتدا مخالف این موضوع بودند که باید به آن‌‌ها نیز احترام گذاشت و ممکن است دلایل سیاسی یا هر دلیل دیگری داشته باشند، اما به هرحال تصمیم گرفته شده و حال سؤال این است که باید از این موضوع بهره ببریم یا دوباره دعوا را بیندازیم؟ که صدا و سیما باید این موضوع را خود تحلیل و حل کند.

چرا صداوسیما موضوع حضور ایرانی‌ها در سوریه و مبارزه علیه تروریست‌‌ها را حلاجی نمی‌کند؟

لاریجانی گفت: صدا و سیما علی‌القاعده رادیو و تلویزیون نظام جمهوری اسلامی ایران است و تصمیم گرفته شده در مسأله هسته‌ای مانند بسیاری از مسایل دیگر، تصمیم نظام است؛ به‌طور مثال اگر در سوریه نظام از مبارزه علیه تروریست‌‌ها حمایت می‌کند، چرا شما این موضوع را باز نمی‌کنید که آیا رفتن به سوریه خوب است یا نیست؟ این‌که با تروریست‌‌ها مبارزه کنیم بد است یا خوب؟ چرا شما این کار را نمی‌کنید؟ در مسأله هسته‌ای نیز همین طور است.

وی ادامه داد: سؤال این است که آیا اکنون فرصت مناسبی برای استفاده کردن از برجام است؟ استفاده به نحوی است که مردم برای انجام سرمایه‌گذاری امیدوار شوند؛ لذا اگر دوباره مناقشات را برجسته کنید فرصت را از کشور می‌گیرید پس انتخاب درستی صورت نگرفته است.

شاید یک زمانی چالش و طرح مسأله درمورد برجام لازم بود ولی اکنون، نه

لاریجانی با احترام به موافقان و مخالفان در موضوع برجام گفت: از نظرات موافقان و مخالفان برجام آگاه هستم و ممکن است در بعضی جا‌ها درست باشد؛ اما طرح مسایل و چالش ایجاد کردن چه بهره‌ای دارد؟ یک زمانی طرح مسأله و بررسی ممکن بود لازم باشد -البته با کیفیت مطرح شدن با آن وضعیت نیز خیلی موافق نبودم ولی به هر حال سلیقه‌ای بود- و این کار را شما انجام دادید، حال که زمان گذشته باید از فرصت‌‌ها استفاده کرد.

رییس نهاد قانون‌گذاری افزود: در موضوع برجام باید نگاه ملی داشت و به بهره‌ای که برای ملت و نظام ایجاد شده توجه کرد. مسیر برجام طی شده و باید از آن استفاده شود. استفاده یعنی ایجاد فضای آرام و امیدوارکننده. بنابراین وقت این نیست که بازگردیم و با عنوان چالش‌‌ها سؤال مطرح کنیم؛ بلکه باید از راه‌حل منطقی و ملی به مصلحت کشور نگاه کرد.

 

وی ادامه داد: البته شاید اشتباهاتی انجام شود و آمریکایی‌‌ها رفتار گستاخانه انجام دهند که نظام جواب آن‌‌ها را می‌دهد و پیگیری باید انجام شود؛ البته پیگیری به این معنا نیست که مردم را ناامید کرد.