یک فعال کارگری:استمرار سیاست‌های غلط اقتصادی به ورشکستگی تعاونی‌‌‌ها می‌انجامد

  مازیار گیلانی نژاد معتقد است: سیاست‌های غلط اقتصادی که در سال‌های اخیر با واردات گسترده کالاهای خارجی باعث تعطیلی واحدهای تولیدی صنعتی شده بود امروز در حال سرایت به بخش تعاونی‌های توزیعی کالا در کشور است. این فعال کارگری در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به واردات بی‌رویه سال‌های اخیر گفت: با توجه به […]

 

مازیار گیلانی نژاد معتقد است: سیاست‌های غلط اقتصادی که در سال‌های اخیر با واردات گسترده کالاهای خارجی باعث تعطیلی واحدهای تولیدی صنعتی شده بود امروز در حال سرایت به بخش تعاونی‌های توزیعی کالا در کشور است.

این فعال کارگری در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به واردات بی‌رویه سال‌های اخیر گفت: با توجه به اتخاذ سیاست‌های اقتصادی جدید که به ورود روز افزون شرکت‌های بازرگانی خارجی منجر شده است، بیم آن می‌رود که نرخ تعطیلی و ورشکستگی بنگاه‌های ایرانی از واحدهای صنعتی به فروشگاه‌های ملی و به خصوص تعاونی‌‌‌ها سرایت پیدا کند.

وی افزود: با بسته شدن قراردادهای بازرگانی با ترکیه و فعال شدن فروشگاه‌های زنجیره‌ای ترکیه‌ای با نام‌هایی از قبیل «جامبو»، این فروشگاه‌ها با داشتن اندوخته‌های نجومی به بازار مصرف ایران حمله‌ور شده و با عرضه محصولات خود به قیمتی بسیار کمتر از بهای فروش کالاهای مشابه موجود در خرده فروشی‌‌‌ها و فروشگاه‌های تعاونی کارمندی و کارگری زمینه انحلال این بخش از اقتصاد کشور را فراهم کنند.

این فعال فلزکار مکانیک ادامه ‌داد: برای نمونه، تعاونی مصرف کارگران کشور یا همان اتحادیه امکان که یک تعاونی مادر است چند سالی است که به دلیل مشکلات اقتصادی نوعی سیاست انقباضی در پیش گرفته است، چنان‌چه در ابتدای راه اقدام به محدود کردن فعالیت‌های خود کرد و در ادامه این مسیر از مدتی به دلیل استمرار وضعیت نامطلوب اقتصادی در برخی از نقاط کشور شعب فروشگاهی خود را تعطیل و واگذار کرده است.

گیلانی‌نژاد با بیان این‌که اتفاقی که افتاده است باعث وارد آمدن لطمات جبران‌ناپذیر به چرخه توزیع منصفانه کالا در میان اقشار مزدبگیر و آسیب‌پذیر‌ شده است، افزود: در نهایت این جابه‌جایی به سود مافیای مالی است که می‌خواهد جریان توزیع کالا را به صورت هدفمند دنبال کند.

وی ادامه‌ داد: برای همین است که امروز کلیه فروشگاه‌های زنجیره‌ای قدرتمند مانند فروشگاه‌های قدس متعلق به شهرداری، اتکا متعلق به نیروهای مسلح، فروشگاه‌های فرهنگیان و اتحادیه امکان به مرز ورشکستگی کشیده شده‌اند.

گیلانی‌نژاد با اشاره یادآوری شعارهایی که مسؤولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکنون در خصوص حمایت و توسعه تعاونی‌‌‌ها داده‌اند، گفت: در شرایط کنونی بیش از این تعلل برای حمایت نکردن از تعاونی‌های قابل تاب‌آوری نیست.

 

این فعال کارگری در پایان تصریح‌کرد: اگر این سیستم توزیع جای پایش را در ایران محکم کند، هیچ ضمانتی وجود ندارد که پس از چندی کالاهای بی‌کیفیت ترکیه‌ای را به خورد مردم ایران ندهند و کارخانه‌های ما را به تعطیلی نکشاند و موجبات بیکاری بیش از پیش کارگران را فراهم نیاورند.