مصرف غذای چرب باعث خواب آلودگی روزانه می‌شود

  محققان دانشگاه آدلاید دریافتند مردانی که غذاهای پرچرب مصرف می‌کنند، اغلب هنگام عصر احساس خواب‌آلودگی را تجربه می‌کنند. به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان و به نقل از پایگاه خبری webmed، به منظور انجام این پژوهش ۸۰۰ مرد ۳۵ تا ۸۰ ساله مورد بررسی قرار گرفتند که نتایج نشان از […]

 

محققان دانشگاه آدلاید دریافتند مردانی که غذاهای پرچرب مصرف می‌کنند، اغلب هنگام عصر احساس خواب‌آلودگی را تجربه می‌کنند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان و به نقل از پایگاه خبری webmed، به منظور انجام این پژوهش ۸۰۰ مرد ۳۵ تا ۸۰ ساله مورد بررسی قرار گرفتند که نتایج نشان از تأثیر رژیم پرچربی بر خواب‌آلودگی روزانه داشت.

تحقیقات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که هورمون عصبی دل و روده باعث بی‌خوابی می‌شود و بنابراین ممکن است که رژیم پرچربی خواب‌آلودگی طی روز را تحت تأثیر قرار دهد.

یافته‌های این تحقیق با بررسی ۷۴۸ مرد و پرسش در رابطه با رژیم و سبک زندگی آن‌‌ها به دست آمده است.

تمامی این مردان نیز برای تشخیص آپنه خواب مورد بررسی قرار گرفتند. آپنه خواب، اختلال تنفس شبانه است که باعث خرناس و خواب‌آلودگی روزانه می‌شود.

نتایج نشان می‌داد که یک چهارم مردانی که بالا‌‌ترین چربی را مصرف می‌کردند، در احتمال بیش‌تری برای شکایت از خواب‌آلودگی روزانه قرار داشتند.

در واقع ۴۶ درصد از مردان مصرف‌کننده چربی بالا طی روز احساس خواب‌آلودگی می‌کردند و این در حالی است که ۳۷ درصد از مردان گروه مصرف‌کننده کم‌‌چربی این تجربه را داشتند.

محققان با در نظر گرفتن عواملی نظیر وزن، ورزش، دیابت، افسردگی، سیگار و خوردن مشروب دریافتند مردانی که بیش‌ترین میزان جذب چربی را داشتند در مقایسه با افرادی با رژیم کم‌چرب، ۷۸ درصد بیش‌تر تجربه خواب‌آلودگی داشتند.

 

علاوه بر این، رژیم پرچربی با افزایش خطر آپنه خواب مرتبط بود. محققان رابطه‌ای را بین مصرف کربوهیدرات و پروتئین و تأثیر آن بر بی‌خوابی نیافتند.