اینوتکس؛ نمایشگاهی برای انتقال فن‌آوری به ایران

   سیلیکون ایرانی و حضور ۱۷۴ شرکت داخلی و خارجی رییس پنجمین نمایشگاه فن‌آوری و نوآوری‌های پیشرفته گفت: همزمان با برگزاری این نمایشگاه، نمایشگاهی با حضور ۸۱ شرکت دانش‌بنیان از کره‌جنوبی در یک پاویون اختصاصی برگزار می‌شود. به گزارش مهر، حمیدرضا امیری‌نیا در نشست خبری که در معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری برگزار شد، […]

 

 سیلیکون ایرانی و حضور ۱۷۴ شرکت داخلی و خارجی

رییس پنجمین نمایشگاه فن‌آوری و نوآوری‌های پیشرفته گفت: همزمان با برگزاری این نمایشگاه، نمایشگاهی با حضور ۸۱ شرکت دانش‌بنیان از کره‌جنوبی در یک پاویون اختصاصی برگزار می‌شود.

به گزارش مهر، حمیدرضا امیری‌نیا در نشست خبری که در معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری برگزار شد، عنوان کرد: این نمایشگاه از یکشنبه همزمان با میلاد امام زمان (عج) به‌ مدت ۳ روز در نمایشگاه بین‌المللی برگزار می‌شود.

وی با بیان این‌که امیدواریم رویدادهایی که قرار است در این نمایشگاه برگزار شود در رشد و توسعه کشور تأثیرگذار باشد، گفت: نمایشگاه اینوتکس یک اقدام ملی برای توسعه دانش‌بنیان و نقش آفرینی آن برای تحقق اقتصاد مقاومتی خواهد بود.

امیری‌نیا اظهار داشت: اکنون حوزه علم و فن‌آوری و تولید علم به جایگاه خوب و قابل افتخاری رسیده است و ما در توسعه فن‌آوری، خلق ثروت دانش‌بنیان در ابتدای راه هستیم.

رییس پنجمین نمایشگاه فن‌آوری و نوآوری‌های پیشرفته با بیان این‌که بازار ایران در حوزه فن‌آوری‌های پیشرفته محدود است، گفت: اگر فن‌آوری در کشور توسعه می‌یابد هم باید بازار داخلی و بین‌المللی در آن دیده شود که برگزاری این نمایشگاه می‌تواند در ایجاد این بازار‌ها در عرصه بین‌المللی مؤثر واقع شود.

وی افزود: معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری از چندین سال گذشته با اتکا به این راهبرد و ایجاد مسیر جدید برای شرکت‌های دانش‌بنیان، نمایشگاه فن‌آوری‌های پیشرفته را که یک اقدام ملی است، ساماندهی کرده که اکنون پنجمین دوره آن برگزار می‌شود.

امیری‌نیا با بیان این‌که در دوره‌های برگزاری نمایشگاه اینوتکس حضور طرف‌های خارجی مطرح نبود، گفت: از دوره چهارم یعنی از سال گذشته نمایشگاه اینوتکس با رویکرد بین‌المللی برگزار شد تا شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی وارد فاز جدیدی در حوزه بازار و فروش محصولات خود شوند.

۸۳ شرکت دانش بنیان خارجی به ایران می‌آیند

رییس پنجمین نمایشگاه فن‌آوری و نوآوری‌های پیشرفته خاطرنشان کرد: در دوره پنجم نمایشگاه اینوتکس ۲۰۱۶، ۸۳ شرکت دانش‌بنیان خارجی از ۱۴ کشور دنیا و ۹۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی حضور خواهند داشت.

به گفته وی، این نمایشگاه می‌تواند جایگاهی برای تجارت دو به دو طرف‌های ایرانی و خارجی باشد.

امیری‌نیا با تأکید بر این‌که ما به دنبال حمایت از شرکت‌های ایرانی، آن‌ها را در مسیر صادرات محصولاتشان راهنمایی می‌کنیم، گفت: خوشبختانه از کشورهای اروپایی، فرانسوی، شرق آسیا، کره‌جنوبی و… در نمایشگاه اینوتکس امسال حضور خواهند یافت تا تبادلات فن‌آورانه‌ای بین شرکت‌های ایرانی و خارجی صورت گیرد. همچنین در این مسیر امیدواریم که بتوانیم حوزه‌های فن‌آوری را با اهداف مشترک در مسیر تسهیلاتی معاونت علمی قرار دهیم.

رییس پنجمین نمایشگاه فن‌آوری و نوآوری‌های پیشرفته با اشاره به برگزاری اولین نشست شبکه‌سازی نوآوری، تصریح کرد: اولین نشست شبکه‌سازی نوآوری در نمایشگاه اینوتکس امسال برگزار می‌شود تا به دنبال آن مدل کاری برای توسعه فن‌آوری و به‌کارگیری نوآوری بین شرکت‌های دانش‌بنیان ارایه شود.

نمایشگاه دستاوردهای کره جنوبی در ایران

وی افزود: با توجه به حمایت‌های معاونت علمی توانستیم کره جنوبی را ترغیب کنیم که همزمان با برگزاری نمایشگاه در راستای انتقال فن‌آوری بین ایران و این کشور نمایشگاهی از دستاوردهای کشور کره‌جنوبی برگزار کنیم؛ این نمایشگاه با حضور ۸۱ شرکت دانش‌بنیان کره‌جنوبی در یک پاویون اختصاصی برگزار خواهد شد.

امیری‌نیا با بیان این‌که در جنب این نمایشگاه نشست‌های قابل توجهی برگزار می‌شود، گفت: یک نشست تجاری‌سازی فن‌آوری با نام «نم»؛ توسط جنبش عدم تعهد برگزار می‌شود؛ ۲۱ نماینده در این نشست حضور خواهند داشت تا کارگاه آموزشی را در خصوص فن‌آوری و تجاری‌سازی آن برگزار کنند. این نشست با هدف تبادل تجربه کشور‌ها توسط اساتید در پارک پردیس همزمان با برگزاری نمایشگاه اینوتکس ۲۰۱۶ برگزار می‌شود.

حضور ۱۰ استان در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۱۶

امیری‌نیا اظهار داشت: برنامه‌ریزی کرده‌ایم که از ۱۰ استان در نمایشگاه اینوتکس حضور یابند و با دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی و خارجی از نزدیک آشنا شوند.

وی با تأکید بر این‌که همچنین برنامه‌ریزی‌هایی داشته‌‌‌ایم تا برای طرف‌های خارجی، شریک ایرانی برای توسعه فن‌آوری کشور بیابیم، گفت: در این زمینه در تلاش هستیم تا بخشی از بازار کشور که به‌دست واردات است را به این پروسه وارد کنیم.

به گفته رییس پنجمین نمایشگاه فن‌آوری و نوآوری‌های پیشرفته، تاکنون بیش از ۷۰ شرکت متناظر، متقاضی این پروسه هستند.

امیری‌نیا با بیان این‌که در حاشیه نمایشگاه، جلسات تجاری در مسیر همکاری‌های فن‌آورانه با شرکت‌های خارجی انجام خواهد گرفت، توضیح داد: امیدواریم که در ادامه این نشست‌ها، قراردادهایی در چارچوب همکاری‌های فن‌آورانه، ایجاد خط تولید و انجام تحقیقات مشترک انجام گیرد.

برگزاری سیلیکون ایرانی

رییس پنجمین نمایشگاه فن‌آوری و نوآوری‌های پیشرفته با بیان این‌که قرار است در حاشیه این نمایشگاه سیلیکون ایرانی در پارک پردیس برگزار شود، اظهار کرد: این رویداد توسط مرکز شتاب‌دهی نوآوری پارک پردیس برگزار خواهد شد که جمعاً ایرانیان موفق در حوزه تجاری‌سازی تجربیات خود را به افراد حاضر در این رویداد معرفی خواهند کرد.

وی با بیان این‌که در دنیا سهم اقتصاد دانش‌بنیانی کشور‌ها یک درصد است، گفت: حق ما است که بتوانیم این موضوع را در کشور محقق کنیم.

امیری‌نیا ادامه داد: شاخص صادرات فن‌آوری‌های پیشرفته، شاخص مهمی است که ما هم باید به صورت هوشمندانه بتوانیم این موضوع را در کشور عملی کنیم؛ صادرات فن‌آوری‌های پیشرفته، یک مسیر طولانی دارد که در یکی دو سال آینده محقق نخواهد شد. ما باید زمینه را برای تحقق آن تا ۵ الی ۱۰ سال آینده ایجاد کنیم.

به گفته رییس پنجمین نمایشگاه فن‌آوری و نوآوری‌های پیشرفته، نمایشگاه اینوتکس تلاش می‌کند تا در راستای تحقق این راهبرد‌ها مؤثر واقع شود و در آینده نشست‌های مرجعی در منطقه و دنیا برگزار کند.

وی تأکید کرد: در این نمایشگاه، کشور فرانسه نمایندگانی را می‌فرستد تا تفاهم‌نامه‌هایی با پارک پردیس منعقد کنند.

امیری‌نیا در خصوص پیوست فن‌آوری گفت: اکنون پیوست فن‌آوری در شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع مهمی محسوب می‌شود تا از این به بعد برای قراردادهای بزرگ، پیوست فن‌آوری داشته باشیم.

رییس پنجمین نمایشگاه فن‌آوری و نوآوری‌های پیشرفته اظهار داشت: از کشور روسیه ۲۳ شرکت، بلاروس ۲۲ شرکت و کره‌جنوبی ۵ شرکت در نمایشگاه اینوتکس حضور دارند.

وی تأکید کرد: ما در کشور مشکل شبکه‌سازی نوآوری داریم که برگزاری این نشست‌‌ها و پنل‌‌ها می‌تواند بسیاری از مشکلات در زمینه فن‌آوری و نوآوری را برطرف کند.

ایجاد شبکه نوآوری در ایران

امیری‌نیا با بیان این‌که در این مراسم نشست شبکه‌سازی نوآوری برگزار می‌شود، تصریح کرد: در واقع هدف برگزاری نمایشگاه اینوتکس، شبکه‌سازی نوآوری است تا در آن به موضوعات فن‌آوری و نوآوری پرداخته شود؛ امیدواریم با تجاربی که از برگزاری این نشست به‌دست می‌آوریم، بتوانیم تا ۱۰ سال آینده، شبکه نوآوری را در کشور داشته باشیم.

رییس پنجمین نمایشگاه فن‌آوری و نوآوری‌های پیشرفته توضیح داد: در چهارمین نمایشگاه اینوتکس که در سال گذشته برگزار شد، ۴۸ شرکت خارجی از ۱۴ کشور دنیا و ۷۰ شرکت داخلی حضور داشتند. در این نمایشگاه، ۲۵ سند همکاری به ارزش ۲۶ میلیون دلار امضا شد که ۵ مورد از این سند‌ها در خصوص صادرات محصولات دانش‌بنیان شرکت‌های ایرانی بودند.

 

امیری‌نیا در خصوص حوزه‌های سندهای همکاری در صادرات محصولات ایرانی گفت: دو سند همکاری در حوزه الکترونیک، دو سند در حوزه تجهیزات پزشکی، یک سند اتوماسیون و یک مورد در حوزه بیوتکنولوژی به امضا رسیده است.