ضدعفونی سبزیجات خام؛ از رویا تا واقعیت! سفره ایرانی همواره میزبان گروهی از گیاهان خام با نام کلی «سبزیجات» بوده که هم طعم و بوی دلنشین داشتهاند و هم خاصیت فراوان. ولی امروزه برخی از پذیرفتن این مهمان خاص بر سر سفرهها اجتناب میکنند. دلیل چنین امری احتمال «آلودگی میکروبی» است. به گزارش سیناپرس، سبزیجات […]
ضدعفونی سبزیجات خام؛ از رویا تا واقعیت!
سفره ایرانی همواره میزبان گروهی از گیاهان خام با نام کلی «سبزیجات» بوده که هم طعم و بوی دلنشین داشتهاند و هم خاصیت فراوان. ولی امروزه برخی از پذیرفتن این مهمان خاص بر سر سفرهها اجتناب میکنند. دلیل چنین امری احتمال «آلودگی میکروبی» است.
به گزارش سیناپرس، سبزیجات به دلیل دارا بودن ترکیبات آنتیاکسیدان، انواع ویتامین و همچنین موادمعدنی ضروری از ارزش تغذیهای بالایی برخوردار بوده و برای بدن انسان بسیار مفید هستند. استفاده از سبزیجات میتواند خطر ابتلا به بیماری سرطان و بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد و به دلیل چنین خواص مفیدی، سازمان بهداشت جهانی مصرف ۴۰۰ گرم سبزی در روز را برای حفظ سلامتی انسانها توصیه کرده است.
با این حال سبزیجات خام قبل از استفاده بایستی بهطور مطمئنی شستشو و ضدعفونی شوند تا از ورود انواع باکتریها، قارچها و مخمرهای آسیبرسان و بیماریزا به بدن انسان جلوگیری شود. این مهم به خصوص در دنیای کنونی که به دلیل مشکل کمبود منابع آب شیرین مواردی از آبیاری سبزیجات با فاضلاب تصفیه نشده حیوانی و انسانی مشاهده میشود، بایستی مورد توجه ویژه قرار گیرد.
سبزیجات خام قبل از استفاده بایستی بهطور مطمئنی شستشو و ضدعفونی گردند تا از ورود انواع باکتریها، قارچها و مخمرهای آسیبرسان و بیماریزا به بدن انسان جلوگیری شود.
پژوهشگران «مرکز تحقیقات عوامل محیطی مؤثر بر سلامت» وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به منظور بررسی توان گندزدایی مواد ضدعفونی کننده موجود در بازار بر روی سبزیجات مختلف، ۳ برند تجاری گوناگون از این مواد را که محتوی گندزدای گروه «بنزالکونیوم کلراید» بودند مورد بررسی و پژوهش قرار دادهاند.
نتایج این آزمایشها نشان میدهد که هیچ کدام از گندزداهای استفاده شده نتوانستهاند کارایی مناسبی را در حذف مؤثر انواع میکروب از سبزیجات مورد بررسی نشان دهند!
بنا برگفته پژوهشگران، هرچند بار میکروبی اولیه سبزیجات مختلف با یکدیگر متفاوت است و عواملی مانند کاشت، داشت و برداشت، ارگانیک بودن یا نبودن، شرایط حمل، بستهبندی و مواردی از این قبیل در میزان بار میکروبی اولیه آنها مؤثر است، هیچ یک از مواد ضدعفونیکننده مورد استفاده در این پژوهش عملکرد لازم و مؤثر را در گندزدایی سبزیجات نداشتهاند.
محققین دلیل احتمالی چنین کارایی پایینی را در برندهای مختلف گندزدایی مورد استفاده، بالا بودن بار اولیه میکروارگانیسمها، نوع و مقاومت آنها به مواد گندزدا و همچنین زمان تماس محلول با نمونهها دانستهاند.
این پژوهشگران با توجه به یافتههای مطالعه خود، در مقاله علمی پژوهشی برگرفته از آن که در مجله «مهندسی بهداشت محیط» منتشر شده است، اشاره کردهاند که گندزدایی به تنهایی نمیتواند متضمن حصول سلامت مصرفکننده از طریق کاهش بار میکروبی سبزیجات باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.