خواص گوجهفرنگی در کاهش فشارخون و حفظ سلامت چشمها خوردن گوجهفرنگی دارای فواید متعددی نظیر حفظ سلامت چشم، کاهش فشارخون، کنترل دیابت، بهبود روند هضم، مراقبت از پوست و پیشگیری از عفونتهای مجاری ادراری است. به گزارش مهر، گوجهفرنگی دارای مقادیر چشمگیری ویتامین A، ویتامین C، و ویتامین K و همچنین ویتامین B۶، فولات و […]
خواص گوجهفرنگی در کاهش فشارخون و حفظ سلامت چشمها
خوردن گوجهفرنگی دارای فواید متعددی نظیر حفظ سلامت چشم، کاهش فشارخون، کنترل دیابت، بهبود روند هضم، مراقبت از پوست و پیشگیری از عفونتهای مجاری ادراری است.
به گزارش مهر، گوجهفرنگی دارای مقادیر چشمگیری ویتامین A، ویتامین C، و ویتامین K و همچنین ویتامین B۶، فولات و تیامین است. گوجهفرنگی همچنین منبع خوب پتاسیم، منگنز، منیزیم، فسفر و مس است. همچنین این ماده خوراکی حاوی فیبر، پروتئین و شماری از ترکیبات ارگانیک نظیر لیکوپن است. در ادامه به برخی خواص ترکیبات موجود در گوجهفرنگی اشاره میشود.
سرشار از آنتیاکسیدان: گوجهفرنگی منبع خوب آنتیاکسیدانی موسوم به لیکوپن است که به شدت در از بین بردن رادیکالهای آزاد که عامل سرطان هستند، مؤثر است. این آنتیاکسیدان نه تنها در حالت خام، بلکه در کچاپ گوجهفرنگی هم یافت میشود. مشخص شده است که لیکوپن موجود در گوجه فرنگی با سرطان مقابله میکند و تأثیر خوبی در مقابله با سرطانهای پروستات، گردنه رحم، معده، گلو و مری دارد. در حقیقت، محققان دانشگاه هاروارد نشان دادهاند که گوجهفرنگی با سرطان سینه و دهان هم مقابله میکند.
سرشار از ویتامینها و موادمعدنی: مصرف تنها یک عدد گوجهفرنگی، ۴۰ درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C را تأمین میکند. ویتامین C یک آنتیاکسیدان طبیعی است که با رادیکالهای آزاد عامل سرطان مقابله میکند. میزان پتاسیم موجود در گوجهفرنگی به حفظ سلامت دستگاه عصبی کمک میکند و آهن موجود در آن موجب حفظ جریان عادی خون در بدن میشود. ویتامین K که برای لختگی خون و کنترل خونریزی ضروری است، هم به وفور در گوجهفرنگی یافت میشود.
حفظ سلامت قلب: باز هم لیکوپن موجود در گوجهفرنگی از اکسایش لیپید خون، که تأثیر حفاظتی در مقابل انواع بیماریهای قلبی-عروقی دارد، پیشگیری میکند. مطالعات نشان دادهاند که مصرف منظم گوجهفرنگی منجر به کاهش میزان کلسترول LDL و تریگلیسیریدهای موجود در خون میشود. این لیپیدها نقش حیاتی در بیماریهای قلبی-عروقی و رسوبات چربی در عروق خونی دارند.
مقابله با تأثیرات مضر سیگار: اسید کوماریک و اسید کلروژنیک موجود در گوجهفرنگی با نیتروسامینها که عامل سرطانزا اصلی در سیگار هستند، مقابله میکنند. همچنین ویتامین A نیز موجب کاهش تأثیرات سرطانزایی سیگار شده و میتواند از بدن در مقابل سرطان ریه محافظت کند.
بهبود بینایی: ویتامین A موجود در گوجهفرنگی به قدرت بینایی بهتر کمک کرده و از شب کوری و دژنراسیون ماکولا پیشگیری میکند.
کمک به روند هضم: مقادیر بالا فیبر موجود در گوجهفرنگی با پیشگیری از یبوست و اسهال به حفظ سلامت سیستم گوارش کمک میکند. مطالعات نشان دادهاند که گوجهفرنگی به پیشگیری از زردی و حذف مؤثر سموم از بدن کمک میکند. مقدار سالم فیبر دارای توانایی کمک به تحریک حرکت تلمبهای در ماهیچههای روده و آزادشدن ترشحات معدی و رودهای است. بدینترتیب حرکات روده تنظیم شده و سلامت کلی دستگاه گوارش حفظ میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.