تأثیر تغییرات آبوهوا بر انسان با توجه به شکلگیری پدیده تغییرات آبوهوایی، شاهد مواردی همچون افزایش دما، خشکسالی، تغییر الگوهای بارش و فصل رشد بیشتر گیاهان هستیم و به این دلیل شرایط زیستی گیاهان و حیوانات به سرعت در حال تحول هستند. به گزارش سیناپرس، همانگونه که سیاره ما گرمتر میشود، تغییرات تکاملی نیز در […]
تأثیر تغییرات آبوهوا بر انسان
با توجه به شکلگیری پدیده تغییرات آبوهوایی، شاهد مواردی همچون افزایش دما، خشکسالی، تغییر الگوهای بارش و فصل رشد بیشتر گیاهان هستیم و به این دلیل شرایط زیستی گیاهان و حیوانات به سرعت در حال تحول هستند.
به گزارش سیناپرس، همانگونه که سیاره ما گرمتر میشود، تغییرات تکاملی نیز در سایر گونهها به وجود میآید و یکی از این گونههای در حال تغییر، انسان هوشمند است. تغییرات اقلیمی در بدن ما تغییراتی ظریف اما قابل توجه ایجاد میکند که در نهایت منجر به بروز تغییراتی جدیتر خواهد شد.
همانگونه که سیاره ما گرمتر میشود، تغییرات تکاملی نیز در سایر گونهها به وجود میآید و یکی از این گونههای در حال تغییر، انسان هوشمند است. تغییرات اقلیمی در بدن ما تغییراتی ظریف اما قابل توجه ایجاد میکند که در نهایت منجر به بروز تغییراتی جدیتر خواهد شد.
تغییراتی درون بدن ما
به باور پژوهشگران، گرم شدن هوا باعث ایجاد موارد بیشتر مالاریا، ویروس نیل غربی و بسیاری از بیماریهای دیگر بهویژه در مناطقی که دارای هوای گرم هستند از قبیل مناطق استوایی خواهد شد که به سادگی قابلیت شیوع و پخش در سایر مناطق دارند و در نتیجه، افرادی که در دیگر کشورهای توسعهیافته زندگی میکنند، در معرض این بیماریها قرارگرفته و سیستمهای ایمنی بدن ما مجبور به تکامل جهت دفاع در برابر این بیماریهای جدید خواهند شد. این مسأله به نوبه خود، میتواند سایر بیماریهای غیرعفونی را ایجاد کند.
دو بیماری خونی سلول داسی شکل و تالاسمی همچنان ادامه یافته و باید به اثرات جانبی مفید آنها نیز توجه کرد. از این اثرات میتوان به مقاومت در برابر مالاریا اشاره کرد زیرا اگر مالاریا به مناطق پرجمعیت آمریکای شمالی، آسیای شرقی و اروپا حرکت کند، چنین اختلالاتی و یا بیماریهای جدید ممکن است پدیدار شوند.
از سوی دیگر سیستمهای گوارش ما در واکنش به این تغییرات، تغییر خواهد کرد. همانگونه که پیش از این و در دوران باستان، سیستم گوارشی انسانهای اولیه توانست خود را با مصرف شیر گاو تطبیق داده و از این ماده غذایی استفاده کند. تغییر رژیم غذایی باعث تغییرات در میکروبیوم بدن انسان میشود.
تغییرات ظاهری
بسیاری از تغییرات تکاملی انسان که ناشی از تغییرات آبوهوایی است، در ظاهر دیده نخواهند شد اما همزمان با تغییرات درونی، بدن انسان از نظر فیزیکی و ظاهری نیز تغییر خواهد کرد. شواهد نشان میدهد که گرم شدن زمین میتواند اختلاف بین نژادهای انسانی یا گروههای جمعیت را از بین ببرد.
دلیلی که تغییر آبوهوا میتواند تفاوتهای نژادی را کاهش دهد، این است که مهاجرتهای گستردهای در پی بحرانهای آبوهوایی آغاز خواهد شد. در دهههای اخیر، جمعیت شهرنشین بیشتر شده و مردم در حال حرکت به سمت شهرهای بزرگ در مناطق ساحلی هستند اما این روند نیز با خطرات دیگری مواجه میشود زیرا همزمان با ذوب یخهای قطبی، سطح دریاها نیز افزایش پیداکرده و به این ترتیب، در ادامه، تعداد زیادی از مردم مجبور به فرار از مناطق ساحلی میشوند. این روند مهاجرتی همچنان با تداوم تغییرات آبوهوایی و گرمایش زمین ادامه یافته و مردم مجبور به حرکت به سمت مناطقی دارای منابع آب قابل اطمینان بیشتری خواهند شد.
طبق گزارش سازمان ملل متحد، از سال ۲۰۱۷، ۲۵۸ میلیون نفر در کشور دیگری غیر از محلی که در آن متولد شدهاند زندگی میکنند که این آمار به نسبت سال ۲۰۰۰ حدود ۴۹ درصد افزایش یافته است. گزارش بانک جهانی که در ماه مارس منتشر شده است، پیشبینی میکند که تغییرات اقلیمی تا سال ۲۰۵۰ باعث مهاجرت ۱۴۰ میلیون نفر خواهد شد؛ درحالیکه افرادی که اکنون در کشورهای جنوب صحرای آفریقا، آسیای جنوبی و آمریکای لاتین زندگی میکنند اصلیترین گزینههای ناگزیر به مهاجرت خواهند بود.
یکی از پیامدهای این مهاجرتهای گسترده؛ تداخل ژنتیکی بین جمعیتهای مختلف است. این امر میتواند منجر به ترکیباتی جدید در ظاهر انسان شود. همانطور که پیش از این شاهد متولد شدن کودکانی با پوست تیره و چشم آبی در آفریقای جنوبی و کیپ ورد بودیم که در نتیجه پیوند ژنتیکی بین پرتغالیها و ساکنان آفریقایی غربی به وجود آمد. یکی از واضحترین اثرات تغییر جریان ژنها ممکن است شباهت بیشتر در رنگ پوست باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.