لزوم استفاده از مواد پروتئینی جایگزین گوشت قرمز مسؤول برنامه تغذیه بزرگسالان گفت: در شرایط محدودیت استفاده از گوشت قرمز، باید از منابع دیگری همچون حبوبات بهعنوان منابع پروتئینی جانشین گوشت استفاده کرد. به گزارش مهر، با توجه به شرایط کنونی اقتصادی جامعه و افزایش قیمت بسیاری از اقلام خوراکی و از سوی دیگر کاهش […]
لزوم استفاده از مواد پروتئینی جایگزین گوشت قرمز
مسؤول برنامه تغذیه بزرگسالان گفت: در شرایط محدودیت استفاده از گوشت قرمز، باید از منابع دیگری همچون حبوبات بهعنوان منابع پروتئینی جانشین گوشت استفاده کرد.
به گزارش مهر، با توجه به شرایط کنونی اقتصادی جامعه و افزایش قیمت بسیاری از اقلام خوراکی و از سوی دیگر کاهش قدرت خرید مردم، تعداد زیادی از اقلام و منابع غذایی از سفرهها حذف شده است. گوشت قرمز که یکی از مهمترین منابع غذایی نیز محسوب میشود، یکی از مواردی است که با افزایش شدید قیمت روبهرو شده و جای آن در سبد غذایی بسیاری از خانوادهها خالی شده است، اما با حذف این منبع پروتئینی از برنامه غذایی افراد، باید موادغذایی دیگری بهعنوان جایگزین گوشت قرمز مصرف شود تا پروتئین مورد نیاز بدن تأمین شود.
پریسا ترابی، مسؤول برنامه تغذیه بزرگسالان با اشاره به همین موضوع و در خصوص موادغذایی جانشین گوشت قرمز گفت: گوشت قرمز مهمترین منبع پروتئینی در میان مواد غذایی محسوب میشود، بهعلاوه این ماده غذایی مهمترین منبع حیوانی پروتئین است.
وی اظهارکرد: نوع پروتئین موجود در گوشت قرمز، ماهی و گوشت سفید با نوع پروتئینهای گیاهی متفاوت است و میزان جذب پروتئینهای حیوانی بسیار بالاتر از پروتئین گیاهی است.
ترابی با بیان اینکه در صورت محدود بودن دسترسی به منابع پروتئینی حیوانی از جمله گوشت قرمز، باید از منابع پروتئینی دیگر استفاده کرد، عنوانکرد: در این شرایط باید از منابعی همچون انواع حبوبات، سفیده تخممرغ و گروه نان و غلات برای تأمین پروتئین بدن استفاده شود.
مسؤول برنامه تغذیه بزرگسالان توضیح داد: افرادی که به این گونه منابع پروتئینی دسترسی ندارند حداقل پروتئین مورد نیاز بدن را از منابع حبوبات از جمله لوبیا، نخود و عدس تأمین کنند.
وی درباره سویا به عنوان یکی از منابع پروتئینی جانشین گوشت قرمز نیز توضیح داد: سویا یک منبع پروتئین گیاهی است که تا حدودی میتواند جانشین گوشت قرمز شود اما استفاده از آن نباید بهطور مطلق بوده و پروتئین آن باید واقعی باشد.
ترابی با بیان اینکه مصرف منابع پروتئینی باید روزانه باشد، افزود: مصرف موادی همچون گوشت، حبوبات و تخممرغ باید روزانه انجام گیرد چرا که نیاز بدن است اما در صورت حذف یکی از آنها مواد دیگر میتواند تا حدودی جانشین دیگری شود.
مسؤول برنامه تغذیه بزرگسالان اظهارکرد: یکی از مهمترین منابع جانشین گوشت قرمز، سفیده تخممرغ است که منبع پروتئین و اسیدآمینههای مختلف است و مصرف آن در زمان عدم استفاده از گوشت توصیه میشود. همچنین انواع شیر و لبنیات نیز در شرایط عدم استفاده کافی از گوشت قرمز نباید فراموش شود.
وی با بیان اینکه در زمان محدودیت مصرف منابع پروتئینی باید گروههای آسیبپذیر مقدمتر باشند، اضافهکرد: در این گونه شرایط باید کودکان، نوجوانان، مادران باردار و سالمندان در معرض تحلیل عضلانی در مصرف منابع پروتئینی در اولویت قرار گیرند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.