رکوردزنی نفت همچنان ادامه دارد

  نفت در معاملات روز جاری بازار جهانی تحت تأثیر مختل شدن فعالیت تولیدکنندگان متعدد و کاهش تولید که عرضه به بازار را محدود کرده است، در بالا‌ترین رکورد سال ۲۰۱۶ معامله شد. به گزارش ایسنا، نفت برنت که قیمت پایه معاملات جهانی است با ۳ سنت افزایش، ۴۹٫۳۱ دلار در هر بشکه معامله شد. […]

 

نفت در معاملات روز جاری بازار جهانی تحت تأثیر مختل شدن فعالیت تولیدکنندگان متعدد و کاهش تولید که عرضه به بازار را محدود کرده است، در بالا‌ترین رکورد سال ۲۰۱۶ معامله شد.

به گزارش ایسنا، نفت برنت که قیمت پایه معاملات جهانی است با ۳ سنت افزایش، ۴۹٫۳۱ دلار در هر بشکه معامله شد. بهای معاملات این بازار روز سه‌شنبه در ۴۹٫۲۸ دلار بسته شد.

نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا تغییر چندانی نداشت و در ۴۸٫۳۱ دلار ایستاد. بهای معاملات این بازار روز گذشته با ۵۹ سنت یا ۱٫۲ درصد افزایش، ۴۸٫۳۱ دلار در هر بشکه بسته شد که بالا‌ترین قیمت نهایی در هفت ماه گذشته بود.

هر دو قیمت پایه نزدیک به بالا‌ترین رکورد سال ۲۰۱۶ که به ترتیب ۴۹٫۷۵ دلار و ۴۸٫۷۶ دلار است و اواسط معاملات روز گذشته ثبت شدند، ایستاده‌اند.

بزرگ‌ترین عامل حمایت از قیمت‌های نفت، قطع تولید نفت در نیجریه و کانادا بوده که روند عرضه را مختل کرده است. تحلیلگران بر این باورند که ادامه خرابکاری در زیرساخت نفتی نیجریه به معنای آن است که این کشور آفریقای غربی حدود یک میلیون بشکه در روز نفت تولید می‌کند که کم‌تر از متوسط ۱٫۲ میلیون بشکه در سال ۲۰۱۵ است. تولید کانادا هم به دلیل آتش‌سوزی گسترده و غیرقابل مهار در منطقه نفتخیز آلبرتا فلج شده و حداقل یک میلیون بشکه در روز از ظرفیت تولید نفت شنی این کشور متوقف شده است.

بانک استرالیا و نیوزیلند در گزارشی اعلام کرد با ادامه اختلالات عرضه در بازار، آمار ذخایر نفت که قرار است روز جاری از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا منتشر شود، بر حرکت قیمت نفت تأثیرگذار خواهد بود.

این بانک در ادامه این گزارش خاطرنشان کرد: اکنون که آتش‌سوزی گسترده به سوی فعالیت‌های نفت شنی در حرکت است، ریسک مختل شدن عرضه کانادا تا ماه آینده به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده است و به همراه کاهش بیشتر صادرات نیجریه، بازار فیزیکی را با محدود شدن بیشتر عرضه روبرو خواهد کرد.

براساس گزارش رویترز، صنعت نفت همچنین به ونزوئلا چشم دوخته که در این کشور آمریکای لاتین آشفتگی سیاسی و اقتصادی، تولید نفت را تهدید می‌کند.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز گذشته بخشی از گزارش دورنمای انرژی سالانه را منتشر کرد که در آن پیش‌بینی شده است تولید داخلی نفت به دلیل کاهش قیمت‌ها از ۹٫۴ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۵ به ۸٫۶ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۷ کاهش خواهد یافت.

 

بانک بی‌ان‌پی پاریبای فرانسه در گزارش خود از دورنمای بازار نفت اعلام کرد با وجود اختلالات اخیر در روند عرضه، هنوز ذخایر عظیمی وجود دارند که پیش از متعادل شدن بازار باید کاهش پیدا کنند. ذخایر جهانی نفت همچنان رو به افزایش است که نشان می‌دهد همچنان سطح تولید نفت از تقاضا بالاتر مانده است.