رییس سازمان دامپزشکی خبر داد:احتمال واردات گوشت گوزن و گاو روسی به ایران

  رییس سازمان دامپزشکی از تقاضا برای واردات گوشت گوزن و گاو از روسیه خبر داد و گفت: براساس بررسی‌ها و ارزیابی‌های صورت گرفته یکی از کشتارگاه‌های این کشور مورد تأیید کارشناسان سازمان دامپزشکی قرار گرفته است. به گزارش ایسنا، مهدی خلج اظهار کرد: گوشت قرمز مورد نیاز از کشورهایی مانند برزیل و استرالیا تأمین […]

 

رییس سازمان دامپزشکی از تقاضا برای واردات گوشت گوزن و گاو از روسیه خبر داد و گفت: براساس بررسی‌ها و ارزیابی‌های صورت گرفته یکی از کشتارگاه‌های این کشور مورد تأیید کارشناسان سازمان دامپزشکی قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، مهدی خلج اظهار کرد: گوشت قرمز مورد نیاز از کشورهایی مانند برزیل و استرالیا تأمین می‌شود و اخیراً تقاضاهایی از کشورهای اروپای شرقی مانند لیتوانی برای صادرات گوشت قرمز به ایران داشته‌ایم که در حال بررسی است.

وی افزود: براساس ارزیابی‌های میدانی صورت گرفته، دام در لیتوانی کاملاً وابسته به طبیعت است و کشتارگاه‌های مجهزی در این کشور وجود دارد که تقاضای واردات ناچیز از این کشور در حال بررسی است.

رییس سازمان دامپزشکی ادامه داد: روسیه نیز متقاضی صادرات گوشت گوزن و گاو به ایران است که براساس بررسی‌ها و ارزیابی‌های صورت گرفته یکی از کشتارگاه‌های این کشور مورد تأیید کارشناسان سازمان دامپزشکی قرار گرفته است. همچنین مقدار ناچیزی دام زنده از پاکستان به ایران وارد می‌شود که کشور خوبی است.

وی اعلام کرد: تا کنون کشورهای دیگری مانند دانمارک و فرانسه نیز متقاضی صادرات گوشت قرمز به ایران بوده‌اند که در صورت لزوم، بررسی خواهد شد.

صادرات ۹۰۰ هزار رأس گوسفند در سال جاری

خلج با بیان این‌که طی سال جاری بیش از ۹۰۰ هزار رأس دام سبک صادر شده است، گفت: از کشورهایی مانند ارمنستان و استرالیا لاشه گوسفند وارد می‌شود و برای گوشت گاومیش نیز تقاضا از هندوستان وجود دارد که در حال بررسی است.

وی همچنین در خصوص چگونگی و شرایط واردات گوشت قرمز از نظر بهداشتی اظهار کرد: کمیته واردات گوشت قرمز از سوی وزارت جهاد کشاورزی و از طریق مصوبه ستاد تنظیم بازار تعیین و اعلام می‌شود اما پس از اعلام کمیته مورد نیاز برای واردات گوشت قرمز در یکسال متقاضیان درخواست خود برای واردات از هر کشوری که می‌خواهند را به سازمان دامپزشکی اعلام می‌کنند و در این میان برخی از کشور‌ها که ضوابط‌ بهداشتی‌شان با ضوابط اعلام شده از سوی سازمان دامپزشکی ایران مطابقت داشته باشد، مورد تأیید قرار خواهد گرفت و اگر این گونه نباشد، اجازه واردات داده نمی‌شود.

رییس سازمان دامپزشکی اضافه کرد: در مرحله بعدی ساختار دامپزشکی و بهداشت دامی آن کشور مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد که بر این اساس کشور متقاضی باید دارای ساختار شناخته شده و سالمی باشد. بیماری‌های کشور خود را به سازمان جهانی بهداشت دام گزارش کند و اگر از این مسایل توانستیم نتیجه مطلوبی بگیریم پس از درخواست از سوی واردکنندگان به داخل آن کشور می‌رویم مجدداً ساختار دامپزشکی، سیستم بهداشتی و آزمایشگاهی، نظام مراقبت، مراکز پرورش و دیگر زیرساخت‌های دامپزشکی آن کشور مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

خلج با بیان این‌که تطبیق مطالعات کتابخانه‌ای و میدانی یکی از مراحل واردات گوشت قرمز از هر کشوری است، گفت: برای واردات گوشت قرمز دو معیار دیگر نیز باید در این مرحله مورد بررسی و تأیید قرار گیرد؛ به گونه‌ای که در این مرحله بهداشت دام و همه بیماری‌هایی که از منظر بهداشت دام و انسان مهم هستند فهرست شده و به کشور مبدأ اعلام می‌شود تا گوشت قرمز تولید شده از دامی باشد که از نظر این بیماری‌ها مشکلی نداشته باشد. همچنین گوشت مورد نیاز اعلام شده باید در کشتارگاه‌هایی استحصال شود که کد بهداشتی صادرات (EC) دارند و کارشناس اعزامی سازمان دامپزشکی آن را نظارت و تأیید کند.

وی افزود: بایستی بر خود دام زنده، مراحل پیشین و پسین کشتار دام، استخوان‌گیری، قطعه‌بندی، بسته‌بندی و حمل‌ونقل آن نیز نظارت کامل وجود داشته باشد و گوشت در سازمان دامپزشکی کشور مبدأ مورد تأیید قرار گیرد و شرایط بهداشتی و ویژگی‌های میکروبی اعلام شده از سوی ایران در آن لحاظ شده باشد.

 

رییس سازمان دامپزشکی گفت: در مراحل نهایی گوشت وارداتی در مبادی ورودی کشور مورد آزمایش و تأیید قرار می‌گیرد و در صورت انطباق داشتن نمونه‌برداری و مطلوب بودن نتایج آزمایشات براساس شرایط اعلام شده، اجازه ورود به کشور داده می‌شود.