عضو کمیسیون اقتصادی مجلس FAFT با شروطی میتواند تأثیر مثبت بر روابط بانکی داشته باشد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس میگوید اگر تضامینی در راستای FATF دریافت شود میتواند در شرایط تحریمی تأثیر مثبت بر روابط بانکی داشته باشد. به گزارش خانهملت، علیاکبر کریمی در خصوص تأثیرپذیری FATF بر روابط بانکی در شرایط تحریم اظهارداشت: این […]
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس
FAFT با شروطی میتواند تأثیر مثبت بر روابط بانکی داشته باشد
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس میگوید اگر تضامینی در راستای FATF دریافت شود میتواند در شرایط تحریمی تأثیر مثبت بر روابط بانکی داشته باشد.
به گزارش خانهملت، علیاکبر کریمی در خصوص تأثیرپذیری FATF بر روابط بانکی در شرایط تحریم اظهارداشت: این رویه که ایران با جامعه جهانی در خصوص رفتار اقتصادی و مالی در داخل کشور شفافیتسازی کنیم و شائبههایی به ویژه در حوزه پولشویی را برطرف کنیم اقدام لازم و مناسبی است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامهداد: واقعیت این است که در رابطه با FATF مانند سایر مسایلی که ما در رابطه با کشورهای غربی به ویژه آمریکا داریم مثل موضوع حقوق بشر و صنعت هستهای، بیشتر بهانهگیری مطرح است تا رفع واقعی موانع.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس دهم شورای اسلامی بیانداشت: با توجه به بهانهگیری که آنها دارد، در خصوص FATF هم به نظر میرسد که پذیرش تمام تعهدات و اجرای آنها الزاماً ما را به شرایط ایدهآل در روابط بانکی و مالی با دنیای خارج به ویژه کشورهای غربی نمیرساند.
وی با تأکید بر اینکه باید تضامین لازم اخذ شود، گفت: به همین خاطر قبل از انجام هرگونه تعهدی، چه در حوزه تصویب قوانین و کنوانسیونها و چه تصویب شروط ۴۹ گانهای که در FATF مطرح بود، باید تضامین لازم را اخذ کنیم تا با پذیرش این شروط و متعهد شدن به آنها مشکلات مالی و بانکی بهطور واقعی حل خواهد شد.
ایران پیشاپیش شروط FATF را پذیرفته است
کریمی در ادامه با بیان اینکه ایران به اکثر شروطFATF پایبند است، بیانداشت: براساس گزارشهای موجود، در حال حاضر ایران به ۴۹ شروط FATF به غیر از چند مورد که در لوایح چهارگانه دولت آمده بود عمل کردهایم و به نوعی پیشاپیش این شروط را پذیرفتهایم و عمل کردیم؛ اما همچنان در وضعیت بلاتکلیفی قرار داریم ضمن اینکه تعاملات مالی و بانکی هم با موانع مشکلات جدی مواجه است.
تحریمها و FATF اهرمی برای فشار به ایران است
این نماینده مجلس تأکیدکرد: با عنایت به اینکه مشکلات بانکی و روابط مالی کشور ناشی هم ناشی از تحریمها و هم ناشی از مسایل و مشکلات در چارچوب FATF است به نظر میرسد که این دو موضوع ابزاری شده دست آمریکا و قدرتهای غربی برای فشار آوردن به جمهوری اسلامی ایران به گونهای که ما در هر سمت قضیه توافق میکنیم سمت دیگر را پررنگ میکنند و ما را تحت فشار قرار میدهند.
وی افزود: در قضیه برجام، قرار بود کلیه موانع بانکی و مالی برداشته شود اما دیدیم این کار صورت نگرفت و بانکهای بزرگ دنیا تقریباً با ما همکاری نکردند و دلیل آنها این بود که آمریکا بانکها را تحت فشار گذاشته و آنها از ترس آمریکا همکاری نکردهاند.
پذیرش تمام شروط به نفع مصالح کشور نیست
کریمی با فرض اینکه پذیرش تمام شروط FATF بیانداشت: فرض کنید تمام شروط FATF را بپذیریم وقتی فشار آمریکا بر بانکها وجود داشته باشد این پذیرش چه خاصیتی دارد، از طرف دیگر پذیرش شروط FATF و شرایطی که هست بخشی به معنا این است ما اطلاعات تراکنشهای مالی را در اختیار این سیستم قرار دهیم در حالی که این کار الزاماً به نفع ما نیست و مصالح کشور را دنبال نمیکند.
این نماینده مجلس با تأکید بر اینکه ما باید این اعتماد را برای خودمان در داخل کشور اجرا کنیم، گفت: ایجاد اعتماد در کشور به این معنا نیست اسرار و تراکنشهای مالی کل کشور به سهولت در اختیار سامانه FATF قرار گیرد که از آنجا دراختیار دشمنان جمهوری اسلامی قرار خواهد گرفت، بنابراین در موضوع بررسی و تصویب لوایح چهارگانه و پذیرش FATF با هوشیاری عمل کنیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تأکیدکرد: اگر تضامینی گرفته شود که شرایط به نفع جمهوری اسلامی ایران باشد در آن صورت FATF میتواند بر بهبود روابط بانکی تأثیرگذار باشد، اما با توجه به شرایطی که هست ما این را عملی نمیدانیم، آنها به هیچ وجه حاضر به دادن تضامینی نمیشود که شرایط ایدهآل را برای ایران فراهم کند و ثمره این موضوع مانند برجام فقط امتیاز دادن یک طرفه ما است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.