طباطبایی نایینی:ضرورت بازنگری در قوانین مبارزه با مواد مخدر

  نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس کارآمد‌ترین اقدام در مبارزه با مواد مخدر را اصلاح ساختار اقتصادی کشور خواند و گفت: بازنگری در قوانین مبارزه با مواد مخدر ضروری است. به گزارش خانه ملت، حمیدرضا طباطبایی نایینی با تأیید صحبت‌های وزیر کشور مبنی بر تشکیل کمیته‌ای به منظور بررسی مجازات‌های جایگزین اعدام برای […]

 

نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس کارآمد‌ترین اقدام در مبارزه با مواد مخدر را اصلاح ساختار اقتصادی کشور خواند و گفت: بازنگری در قوانین مبارزه با مواد مخدر ضروری است.

به گزارش خانه ملت، حمیدرضا طباطبایی نایینی با تأیید صحبت‌های وزیر کشور مبنی بر تشکیل کمیته‌ای به منظور بررسی مجازات‌های جایگزین اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر، گفت: به‌طورحتم باید در قوانین مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر بازنگری صورت گرفته و از اعدام تنها در مواد نادر استفاده شود، به عنوان مثال اعدام فقط باید درمورد قاچاقچیان مسلح مواد مخدر انجام شود اما در سایر موارد مانند اکثر کشورهای دنیا از حبس‌های بلند مدت و نامحدود استفاده شود.

نماینده مردم نایین، خور و بیابانک در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر فراهم کردن زمینه برای بازپروری قاچاقچیان، افزود: به‌طورحتم استفاده از اعدام و اجرای معدومیت راهکار مناسبی برای مبارزه با قاچاقچیان نیست چون با اعدام قاچاقچیان معضل بلاتکلیفی خانواده‌های آن‌ها به وجود می‌آید.

وی با اشاره به این‌که اعتیاد به عنوان ‌ام‌الامراض و‌ام‌الجرایم در کشور شناخته شده است، تصریح کرد: اگر میزان استفاده از مواد مخدر و اعتیاد در کشور افزایش پیدا کند به‌طور حتم میزان سرقت، کلاهبرداری، جرایم مالی و شخصی نیز سیر صعودی خواهد داشت.

این نماینده مردم درمجلس نهم، با بیان این‌که ارایه گزارش از عملکرد دستگاه‌های متولی در بحث مبارزه با مواد مخدر به مقام معظم رهبری نشان از اهمیت و حساسیت موضوع دارد، گفت: به‌طور قطع مبارزه با مواد مخدر بحثی فراقوه‌ای بوده و محدود به یک قوه نمی‌شود، بنابراین همه دستگاه‌ها و نهادهای ذی‌ربط باید با تعامل و همکاری به نوعی با این معضل مقابله کنند که بتوان در یک برنامه ۱۰ ساله حداقل ۵۰ درصد با این مشکل مقابله کرد.

طباطبایی نایینی با تأکید بر ضرورت انجام اقدامات فوق‌العاده در جهت مقابله با مواد مخدر، افزود: سریع‌ترین و پاسخگو‌ترین اقدام فوق‌العاده در این جهت ساماندهی اقتصاد کشور است، چون درحال حاضر به علت بیکاری عده‌ای از مردم به قاچاق و موادمخدر گرایش پیدا می‌کنند بنابراین در کنار آگاهی بخشی به مردم، باید اقتصاد کشور درجهت حذف بیکاری فعال شود.

وی با بیان این‌که متهم‌کردن دستگاه‌ها به کم‌‌کاری در مبارزه با مواد مخدر پیامد مثبتی برای جامعه ندارد، تصریح کرد: نیروی انتظامی، ستاد مبارزه با مواد مخدر و دیگر دستگاه‌ها در این موضوع تا حدودی به وظایف خود عمل کردند و درحال حاضر شاید در حدود ۱۰۰۰ نفر به دلیل جرایم حوزه موادمخدر منتظر اجرای حکم اعدام هستند که این مورد هیچ نتیجه اصلاحی ندارد.

طباطبایی نایینی با اشاره به این‌که مبارزه با مواد مخدر در ایران با سایر کشورهای دنیا متفاوت است، افزود: همان‌طور که استفاده از مواد مخدر تهدید و آسیب داخلی برای کشور است، ترانزیت مواد مخدر از ایران به سمت اروپا نیز مشکل دیگر جامعه است که مبارزه با این معضل را با پیچیدگی روبه رو می‌کند.

نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، با یادآوری این‌که جمعیت جوان کشور به دلیل مشکلات اقتصادی و اجتماعی تمایل به استفاده از مواد مخدر دارند، تصریح کرد: عدم جذب جوانان در مشاغل مناسب، حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ و عدم توجه به اوقات فراغت جوانان از سوی مسؤولان زمینه استفاده از مواد مخدر را افزایش داده، هرچند که سوءمصرف مواد مخدر یک تهدید بین‌المللی بوده و دارای ابعاد مختلفی است.

 

وزیر کشور از تشکیل کمیته‌ای به منظور بررسی مجازات‌های جایگزین اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر خبر داد و گفت: درجلسه چندی پیش با مقام معظم رهبری موظف شدیم تا هر ۶ ماه یک بار گزارشی از عملکرد دستگاه‌های متولی را خدمت ایشان ارایه دهیم و ایشان نیز در این دیدار دستورهایی در حوزه اصلاح ساختار روش‌های گزارش‌دهی و بودجه را دادند و تأکید کردند که منظورشان از گزارش عملکرد گزارش فعالیت‌های جاری نیست بلکه باید اقدام فوق‌العاده‌ای ارزیابی و اجرا شود.