۷۰درصد آلودگی زبالهها به پسماندهای الکترونیکی مربوط میشود فعالان زیستمحیطی در حالی توانستند با استفاده از روشهای دوستدار محیطزیست فلزات پایه چون مس و قلع را بازیافت کنند که به گفته آنها این محققان در دستیابی به این نوع پسماندها باید با پیمانکارانی که بعضاً اتباع سایر کشورها هستند، رقابت کنند. به گزارش ایسنا، ابراهیم […]
۷۰درصد آلودگی زبالهها به پسماندهای الکترونیکی مربوط میشود
فعالان زیستمحیطی در حالی توانستند با استفاده از روشهای دوستدار محیطزیست فلزات پایه چون مس و قلع را بازیافت کنند که به گفته آنها این محققان در دستیابی به این نوع پسماندها باید با پیمانکارانی که بعضاً اتباع سایر کشورها هستند، رقابت کنند.
به گزارش ایسنا، ابراهیم مرشد از محققان و فعالان حوزه بازیافت پسماندهای الکترونیکی، با بیان اینکه در مطالعات خود موفق به بازیافت پسماندهای الکترونیکی مانند کابل، سیم، بردهای الکترونیکی و سایر پسماندهای الکترونیکی به روشهای دوستدار طبیعت شدیم، گفت: در این زمینه مشکل اصلی ما تأمین ماده اولیه و یا پسماند الکترونیکی است.
وی با تأکید بر اینکه بازیافت پسماندهای الکترونیکی یک فعالیت تخصصی و علمی است، یادآورشد: ۷۰ درصد آلودگیهای کل پسماندها مربوط به پسماندهای الکترونیکی میشود و این در حالی است که پسماندهای الکترونیکی ۳۰ درصد کل پسماندها را تشکیل میدهند.
مرشد با بیان اینکه ما در این شرکت با استفاده از روشهای اصولی اقدام به بازیافت پسماندهای الکترونیکی میکنیم، در این باره توضیح داد: به عنوان مثال برای بازیافت کابل، آنها را در داخل دستگاهی میریزیم که حرارتی ایجاد نمیکند، ضمن آنکه بخشهای پلاستیکی کابل نیز کاملاً با روشهای دوستدار محیطزیست جداسازی میشود.
این محقق با تأکید بر اینکه این روش بازیافت نسبت به روش آتش زدن کابلها هزینه بالاتری را میطلبد، ادامه داد: در نتیجه ما در خرید این پسماندها دچار مشکل میشویم، ضمن آنکه حمایتهای دولتی هم در این زمینه مشاهده نمیشود.
مجوزهای زیستمحیطی از بازیافتکنندگان دریافت شود
وی با بیان اینکه این نوع پسماند به وفور تولید میشود، ولی در زمینه جمعآوری و در اختیار گرفتن این پسماندها برای ما مشکلات زیادی وجود دارد، خاطر نشانکرد: پیشنهاد میشود که در مزایده پسماند انبارهای سازمانهای دولتی، شهرداریها و ادارات و ارگانها، مجوزهای زیستمحیطی از بازیافتکنندگان دریافت شود.
مرشد تأکیدکرد: در این صورت ما با همصنفها و کسانی که مجوز زیستمحیطی در زمینه بازیافت پسماندهای الکترونیکی دارند، رقابت خواهیم کرد نه با دلالان و افرادی که به صورت غیرقانونی در این زمینه وارد شدهاند.
این فعال حوزه بازیافت پسماندهای الکترونیکی با اشاره به رویکرد شهرداری نسبت به روشهای امحای این نوع پسماندها، اظهارکرد: شهرداری در این زمینه به صورت تخصصی وارد نشده است؛ چراکه برای جمعآوری پسماندهای خشک اقدام به تقسیمبندی مناطق کرده است.
وی با بیان اینکه پسماندهای خشک شامل پسماندهای الکترونیکی نیز میشود، اضافهکرد: این مناطق به مزایده گذاشته میشود و پیمانکار منتخب، صاحب پسماندهای خشک هر منطقه خواهد شد و ما باید از این پیمانکار اقدام به خرید پسماندهای الکترونیکی کنیم.
به گفته این فعال حوزه بازیافت پسماند، محققان این حوزه با پیمانکارانی که بعضاً اتباع افغان هستند بر سر این پسماندها رقابت میکنند.
مرشد، خروجی این شرکت زیستمحیطی را تولید فلزات پایه چون مس، قلع، روی و سایر فلزات از پسماندهای الکترونیکی عنوان کرد و یادآورشد: در طرح توسعهای ما به دنبال بازیافت باتریهای لیتیومی و نیکل کادمیومی هستیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.