نخستین جشنواره اصلاح الگوی آب برگزار شد

با مشارکت سپاه کربلا و آبفاشهری مازندران نخستین جشنواره اصلاح الگوی آب برگزار شد با مشارکت سپاه کربلا و آب و فاضلاب شهری مازندران، نخستین جشنواره اصلاح الگوی مصرف آب با هدف ارایه راهکارهای نوین، ترویج شیوه‌های مدیریت مصرف و تغییر الگوی مصرف، با حضور مسؤولان کشوری و معاونت مهندسی و پدافند غیرعامل سپاه پاسداران […]

با مشارکت سپاه کربلا و آبفاشهری مازندران

نخستین جشنواره اصلاح الگوی آب برگزار شد

با مشارکت سپاه کربلا و آب و فاضلاب شهری مازندران، نخستین جشنواره اصلاح الگوی مصرف آب با هدف ارایه راهکارهای نوین، ترویج شیوه‌های مدیریت مصرف و تغییر الگوی مصرف، با حضور مسؤولان کشوری و معاونت مهندسی و پدافند غیرعامل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جانشین فرمانده پایگاه بسیج و مدیرکل روابط‌عمومی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، مدیران کل استانی، فرماندهان، مدیران و کارشناسان سپاه کربلا و آبفاشهری استان برگزار شد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی شرکت آبفاشهری مازندران، فرمانده سپاه کربلای استان در این جشنواره با بیان این‌که از سال‌های قبل کمبود آب در دنیا پیش‌بینی شد، اظهارداشت: جنگ‌های آینده بر سر آب خواهد بود. محمدحسین بابایی ادامه‌داد: در ایران بیش از ۸۰درصد منابع آبی کشور درحال برداشت است که زنگ خطر بحران آب را به صدا درآورد.

وی، ضمن تأکید بر این‌که طرح‌های آبی مطابق با مناطق و اقلیمهای مختلف باید پیش‌بینی شود، افزود: تاکنون دانش بومی در این زمینه تولید نشد.

فرمانده سپاه کربلای استان مازندران خاطرنشان‌کرد: بخش قابل توجهی از آب‌های مصرفی در بخش آبیاری باغ‌ها، باغچه‌ها و فضای سبز قابل استفاده است که با راهنمایی اهل فن و کارشناسان این امر محقق می‌شود.

* اصلاح الگوی مصرف به معنای اندازه مصرف کردن است

مسؤول دفتر نمایندگی ولی فقیه سپاه کربلای مازندران، در سخنانی به بیان اهمیت آب پرداخت و گفت: این مایه حیات در وضعیتی قرار دارد که لازم و واجب است در مصرف آن رعایت شود.

حجت‌الاسلام یدا…‌غلامی، با بیان این‌که ذخایر آب شیرین دنیا هر ساله کاهش می‌یابد و یک سوم جمعیت دنیا در نقاطی زندگی می‌کنند که به آب کافی دسترسی ندارند، افزود: تا ۲۵ سال آینده نیمی از ساکنان جهان با مشکل کمبود آب مواجه می‌شوند.

وی، به بیان اهمیت آب در سلامت جوامع پرداخت و تصریح‌کرد: وجود آب سالم بیماری‌ها را کاهش می‌دهد.

مسؤول دفتر نمایندگی ولی فقیه سپاه کربلای مازندران، ادامه داد: مردم ایران با داشتن بهترین توصیه‌ها، آیات و روایات در مورد نکوهش اسراف و اهمیت آب، با اسراف‌‌ترین مردم دنیا محسوب می‌شوند.

حجت‌الاسلام‌غلامی، کاهش برکت، محرومیت از هدایت، فقر و هلاکت را مهم‌ترین ضررهای اسراف عنوان و خاطرنشان‌کرد: اصلاح الگوی مصرف به معنای استفاده نکردن نیست بلکه به معنای اندازه مصرف کردن و هدر ندادن منابع است.

* برای برون‌رفت از بحران آب باید تدبیری هوشمندانه به‌ کار بندیم

مدیرکل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل و ارتباطات مردمی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز در این جشنواره، اظهارداشت: در اهمیت آب همین بس که جنبه سیاسی و اجتماعی دارد.

محمدخلیلی پیر، ادامه‌داد: هیچ‌گاه سرزمینی پرآب و پرباران نداشته‌ایم بلکه پیشینیان ما مدیرانه و هوشمندانه آب را مدیریت می‌کرده‌اند.

وی، با تأکید بر این‌که الگوی مصرف باید تغییر کند، گفت: در حال حاضر به ازای هر فرد ۱۵۰ لیتر آب روزانه مصرف می‌شود، چنانچه با به‌کارگیری شیوه‌های ساده و عملی مانند کاهش زمان استحمام، جلوگیری از هدررفت آب در هنگام مسواک زدن، این میزان مصرف به ۱۳۰ لیتر کاهش یابد، تنش و کمبود آب از بین می‌رود.