در جریان سفر این هفته نخستوزیر هند به تهران موافقتنامه توسعه بندر چابهار به امضا خواهد رسید و هند متعهد میشود ۲۰۰میلیون دلار در این بندر سرمایهگذاری کند. به گزارش تسنیم، دولت هند اعلام کرد، دهلینو امروز یک قرارداد تجاری با ایران برای ساخت و اداره یک بندر استراتژیک در ساحل جنوبی ایران امضا […]
در جریان سفر این هفته نخستوزیر هند به تهران موافقتنامه توسعه بندر چابهار به امضا خواهد رسید و هند متعهد میشود ۲۰۰میلیون دلار در این بندر سرمایهگذاری کند.
به گزارش تسنیم، دولت هند اعلام کرد، دهلینو امروز یک قرارداد تجاری با ایران برای ساخت و اداره یک بندر استراتژیک در ساحل جنوبی ایران امضا خواهد کرد تا بتواند دسترسی آسانتری به آسیای میانه و افغانستان داشته باشد.
مذاکرات برای توسعه بندر چابهار سالها به طول انجامیده، اما از زمان لغو تحریمهای غرب علیه ایران، هند تلاشهای خود برای انعقاد این توافق را شدت بخشیده تا رقبایی دیگر نظیر چینیها، این موقعیت را از آن خود نکنند.
قراردادی که براساس آن هند دو پایانه و یک لنگرگاه مخصوص کشتیهای باری در چابهار توسعه خواهد داد، در جریان سفر نارندرا مودی، نخست وزیر هند به تهران که روز یکشنبه آغاز شد، به امضا خواهد رسید.
گوپال باگلای، یکی از مقامات وزارت امور خارجه هند که مسؤول روابط با ایران است گفته، هند سرمایهگذاری اولیهای بهمبلغ بیش از ۲۰۰ میلیون دلار در این بندر انجام خواهد داد که از این رقم اکیسم بانک هند یک خط اعتباری ۱۵۰ میلیون دلاری را اختصاص خواهد داد.
وی به خبرنگاران گفت: «تمرکز این سفر ارتباطات و زیرساختها خواهد بود».
هند بهدلیل اختلافات سیاسی با پاکستان از طریق زمینی به افغانستان و کشورهای آسیای میانه راه ندارد.
باگلای گفت، در جریان سفر مودی هند، افغانستان و ایران بهصورت جداگانه موافقتنامهای را برای ایجاد یک کریدور تجاری و ترانزیتی امضا خواهند کرد و چابهار به یک قطب ترانزیتی تبدیل خواهد شد.
ارتباطات جادهای و ریلی نیز قرار است ساخته شوند تا افغانستان بتواند به بندر چابهار دسترسی پیدا کند. این دسترسی جایگزین دسترسی به بندر کراچی پاکستان خواهد شد.
باگلای گفت: «این توافق ۳جانبه در زمینه مواصلات منطقهای بازی را بهویژه برای افغانستان تغییر خواهد داد زیرا این کشور میتواند یک دسترسی مطمئن و قابل اتکا از طریق دریا به هند داشته باشد».
چابهار در ۱۰۰کیلومتری بندر گوادر پاکستان قرار دارد که چین در قالب طرح کوریدور اقتصادی چین-پاکستان، آن را توسعه داده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.