انتقاد صادرکنندگان نتیجه داد نرخ پایه صادراتی اصلاح شد با انتقاداتی که صادرکنندگان از نرخ پایه صادراتی انجام دادند سرانجام این مشکل برطرف شد. به گزارش میزان، پایه صادراتی یکی از موضوعاتی است که پس از افزایش نرخ ارز و موضوع پیمانسپاری ارزی سرو صدای زیادی به پا کرد. اما، پایه صادراتی چیست؟ صادرکننده برای […]
انتقاد صادرکنندگان نتیجه داد
نرخ پایه صادراتی اصلاح شد
با انتقاداتی که صادرکنندگان از نرخ پایه صادراتی انجام دادند سرانجام این مشکل برطرف شد.
به گزارش میزان، پایه صادراتی یکی از موضوعاتی است که پس از افزایش نرخ ارز و موضوع پیمانسپاری ارزی سرو صدای زیادی به پا کرد.
اما، پایه صادراتی چیست؟ صادرکننده برای تعیین قیمت کالاهای صادراتی خود باید به کمیسیون نرخگذاری مراجعه کند. این کمیسیون مرکب از نمایندگان وزارت بازرگانی، مرکز توسعه صادرات (سازمان توسعه تجارت فعلی)، وزارت صنایع، گمرک ایران و بانک مرکزی است.
قیمتی که در سامانه ارزش سایت سازمان توسعه تجارت ایران اعلام میشود، قیمت پایه صادراتی بوده و در پروانه گمرکی لحاظ میگردد و جایزه صادراتی و عوارض بر مبنای آن محاسبه میشود.
صادرکنندگان نسبت به نرخ پایه صادراتی کالاها معترض هستند و عنوان میکنند کمیسیون نرخگذاری قیمت کالاها را بالاتر از قیمت بازار هدف تعیین میکند و این موضوع برای تجار مشکلساز شده و تجار باید چگونه مابهالتفاوت را به کشور برگرداند.
پیشتر حسینسلیمی، رییس اتاق بازرگانی ایران و افغانستان در گفتوگو با میزان گفته بود: ارزشگذاری که توسط گمرک و سازمان توسعه تجارت برای کالاها صورت میگیرد بازگشت ارز معضل شده است، به عنوان مثال کالایی که ارزش صادراتی آن یک دلار است، یکو نیم دلار ارزشگذاری میشود و این موضوع برای تجار معضلی شده است.
همچنین غلامحسینشافعی، رییس اتاق بازرگانی ایران نیز در روز ملی صادرات در حضور معاون اول رییسجمهور در این باره گفت: قیمت پایه صادراتی ما اشتباه است، زمانی در دولت نهم و دهم از قیمت پایههای صادراتی حمایت شد که قیمتهای پایههای صادراتی دلار ۳ یا ۴ هزار تومانی بود اما، قیمت پایه با دلاری ۳ هزار تومان با دلار نرخ ۸ هزار تومانی متفاوت است.
وی افزود: به عنوان مثال قیمت یک لیوان برای صادرات دو دلار است و من آن را به ۱٫۲ دلار میفروشم، مابقی آن را از کجا بیاورم که به سامانه نیما بریزم، لازم است قیمتها واقعی شود.
هر چند رییس اتاق بازرگانی ایران از نرخ پایه صادراتی انتقاد کرد اما، معاون اول رییسجمهور در همان مراسم اعلام کرد که این مشکل برطرف شده است.
البته پیشتر خسروتاج، رییس سازمان توسعه تجارت در این باره گفته بود: پایه قیمتگذاری مشکلات زیادی را برای صادرکنندگان ایجاد کرده بود، از اینرو، مصوب شد نرخ ارزشگذاری کالاهای صادراتی براساس نرخ بازار ثانویه باشد و این نرخ مبنای ارزشگذاری قرار گیرد، البته نرخ تسعیر ارز ۴۲۰۰تومان خواهد بود.
ظاهراً انتقادات صادرکنندگان به این موضوع سرانجام جواب داد و پایه نرخ صادراتی به گفته مسؤولان اصلاح شد تا یکی از موانع صادرات برطرف شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.