مدیریت غیراصولی و غیراستاندارد دفع زباله در شهرستان دیر سبب شده محیط زیست و سلامت مردم شهرستان به شدت تهدید شود. یکی از مهمترین اقداماتی که در فضای فیزیکی یک شهر یا یک منطقه برای حفظ سلامت آن مورد توجه ویژه و خاص قرار میگیرد مدیریت پسماندها و زبالههای شهری و روستایی است که […]
مدیریت غیراصولی و غیراستاندارد دفع زباله در شهرستان دیر سبب شده محیط زیست و سلامت مردم شهرستان به شدت تهدید شود.
یکی از مهمترین اقداماتی که در فضای فیزیکی یک شهر یا یک منطقه برای حفظ سلامت آن مورد توجه ویژه و خاص قرار میگیرد مدیریت پسماندها و زبالههای شهری و روستایی است که بیتوجهی، کم کاری و سهل انگاری در این مورد میتواند سلامت افراد جامعه را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.
به گزارش مهر، مدیریت زباله در شهر دیر، وضعیت مطلوبی ندارد و بدون رعایت اصول علمی و استانداردها در حال اجرا است. این امر سبب ایجاد چهره زشت در طبیعت و پراکندگی زبالهها شده و همچنین موجب ایجاد مشکلات زیستمحیطی و تهدیدکننده سلامت عموم شده است.
۱۲ اردیبهشت ماه سال جاری، در پی تماسهای مکرر شهروندان دیری، نسبت به پیگیری وضعیت اسفبار معدن دفع زباله دیر، دوربین خود را برداشتم و دل را به دریا زدم فرمان ماشین خود را به سمت قسمت شمال شهر دیر بعد از جاده کمربندی چرخاندم تا بعد از بزرگترین پارک جنگلی منابع طبیعی دیر، که برای ایجاد فضای سبز و تفریح مردم ساخته شده، وارد معدن دفع زباله شوم.
آن چه دل را بیشتر به درد میآورد، بخش دفع زباله شهرداری شهر دیر است که کنار پارک به اصطلاح جنگلی و بدون هیچ برنامهای زبالهها را در بیابان رها کرده و بادهای بیانصاف نیز کیسههای زباله را بجای برگ سبز، تن پوش درختان جنگل نموده و دود حاصل از سوختن این زبالهها که هویت آنها نیز مشخص نیست را در طول شبانه روز مهمان نفسهای شهروندان، از کوچک تا بزرگ میکند و این تصاویر و وعدههای دروغین، خود در اثبات بیتوجهی دست اندرکاران امر از شهرداری، محیطزیست و شبکه بهداشت گرفته تا همه آنان که باید سلامت جامعه و شهروندان در اولویت کاری آنها باشد، سنگتمام میگذارد
تخلیه زباله سلامت مردم را تهدید میکند
شماری از شهروندان دیری با اعتراض به وضعیت محل دفن زباله شهری دیر میگویند: تخلیه زبالههای شهر در حریم جاده و نزدیک به شهر، سلامت ما تهدید میکند که باید این وضعیت هرچه سریعتر ساماندهی شود.
یحیی فخرایی گفت: دفع و سوزاندن غیربهداشتی زبالههای شهری دیر در قسمت شمال شهر، بعد از جاده کمربندی، باعث شده آسمان شهر دیر به دلیل دود حاصل از سوختن زبالهها ابری باشد بهطوری که نفس کشیدن در برخی روزها بسیار دشوار است.
حسین زارعی نیز میگوید: بوی آزاردهنده زبالهها که با محل سکونت ما ۳۰۰ متر بیشتر فاصله ندارد همواره آرامش زندگی من و خانوادهام و دانشآموزان مدارس این منطقه را سلب کرده است.
وی افزود: شاهد هستیم روزانه دهها خودرو زباله، در محدوده نزدیک محل سکونت ما که به نام معدن دفع زباله نام دارد به صورت غیراصولی تخلیه میکنند و بلافاصله با اولین باد تمام پلاستیکها و آشغالهای سبک در آسمان به پرواز در میآیند و به شهر برمیگردند انگار آن روز همه شهر دیر جشن بادبادکهاست!
محمد بردستانی هم میگوید: به دلیل مبتلا بودن به بیماری قلبی وضعیت غیربهداشتی دفن و حمل زباله مشکلات زیادی برایم ایجاد کرده است.
این شهروند دیری اظهار داشت: در زمانی که زبالهها توسط افراد غیرمسؤول آتش زده میشود دود و مه غلیظ مانع از دید کامل در شهر به ویژه در ساعات پایانی شب و ساعات اولیه صبح میشود که این امر باعث افزایش سگهای ولگرد میشود و رها شدن لاشه برخی حیوانات نیز دز نزدیکی شهر توسط برخی افراد، بر مشکلات یادشده میافزاید
وعدههای مکرر مسؤولان نتیجه نداده است
میلاد میری دیگر شهروندی دیر با انتقاد از وضعیت موجود گفت: با وجود وعدههای مکرر مسؤولان، در سالهای اخیر برای حل این مشکل عمومی، تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.
وی افزود: محل کنونی دفع زباله در حومه شهر دیر، بسیار نامناسب و غیربهداشتی است به گونهای که شیرابههای زبالهها بهطور گستردهای در محیط پخش میشود و این امر علاوه بر مسایل بهداشتی و زیستمحیطی، چهره منطقه به ویژه بزرگترین پارک جنگلی دیر، را زشت کرده است.
به راستی چرا باید عدهای از مسؤولان این رنج را بر آلام مردمان محروم دیر بیفزایند؟ آیا کارگروه بهداشت و شهرداری نمیتوانند مسیری با حداقل آسیب کمتر را برای این مهم برگزیند؟ آیا شهرداری نسبت به رفاه حال مردمان این منطقه بیتفاوت است؟
به استناد ماده ۹ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، ماده ۲۲و۳۲ قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا و ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی برخورد قانونی با آلودهکنندگان هوا اجتنابناپذیر است و این در شرایطی است که در هیچ جای قانون مدیریت پسماند نامی از آتش زدن زبالهها نیامده است.
حجم زبالههای تولیدی در شهر دیر، بالغ بر ۳۰ تن در روز است
مسؤول خدمات شهری شهرداری بندر دیر نیز با بیان اینکه زبالههای موجود مربوط به چندین سال گذشته است و دفع آنها در یک زمان کوتاه دشوار است گفت: حجم زبالههای تولیدی در شهر دیر، بالغ بر ۳۰ تن در روز است.
یوسف رنجبر با بیان اینکه در حال حاضر، زبالههای شهرداری بردستان، دوراهک و لمبدان و شرکت متانول در معدن دفع زباله دیر، تخلیه میشود اظهار داشت: به منظور ساماندهی وضعیت معدن زباله دیر، پیمانکار آن، روزهای پنجشنبه با یک دستگاه لودر زبالهها را در معدن جمعآوری میکند و با استقرار چند کارگر دائمی و منبع ذخیره آب از آتشسوزی در معدن جلوگیری میکنند.
وی با بیان اینکه، تلاش برای ساماندهی محل کنونی معدن زباله شهر دیر دغدغه اصلی شهردار و کمیته پسماند این شهرستان بوده و تاکنون نشستهای متعددی در این ارتباط برگزار شده است گفت: در حال حاضر روزانه ۳۶ نیرو با ۵ دستگاه خودرو حمل زباله با اعتباری بالغ بر ۵۸۰ میلیون ریال کار جمعآوری زبالههای شهر دیر را انجام میدهند و تفکیک زبالهها نیز در معدن توسط نیروهای پیمانکار صورت میگیرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.