سبقت ۱,۵ برابری مصرف انرژی در ایران از میانگین جهانی!

سبقت ۱,۵ برابری مصرف انرژی در ایران از میانگین جهانی! معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان این‌که میزان شدت مصرف انرژی در ایران بسیار بالاست، گفت: مصرف سرانه انرژی در کشور ۱,۵ برابر میانگین جهانی بوده است، در واقع ما از ژاپن، هند، ترکیه و به‌طورکلی کشورهای منطقه خاورمیانه بیش‌تر مصرف می‌کنیم و […]

سبقت ۱,۵ برابری مصرف انرژی در ایران از میانگین جهانی!

معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان این‌که میزان شدت مصرف انرژی در ایران بسیار بالاست، گفت: مصرف سرانه انرژی در کشور ۱,۵ برابر میانگین جهانی بوده است، در واقع ما از ژاپن، هند، ترکیه و به‌طورکلی کشورهای منطقه خاورمیانه بیش‌تر مصرف می‌کنیم و شرایط نامطلوبی داریم.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نفت، مسعودتجریشی، در نشست خبری با موضوع توافقنامه پاریس تحت کنوانسیون تغییر اقلیم برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان، با بیان این‌که اگر انتشار گازهای گلخانه‌ای در کشور به همین روال پیش رود پیش‌بینی می‌شود میزان انتشار این گاز‌ها تا سال ٢٠٣٠ به هزار و ٥٤٠ تا هزار و ٨٠٠ میلیون تن افزایش یابد، گفت: بخش انرژی بیش از ٨٠ درصد این سهم را تشکیل می‌دهد، از این رو چگونگی مصرف انرژی همسو با کاهش آن بسیار مهم است.

وی به شدت انتشار انرژی در کشور اشاره کرد و افزود: شدت انرژی به این معناست که مثلاً اگر بخواهیم هزار دلار کالا تولید کنیم برای تولید آن چقدر انرژی مصرف می‌کنیم، یا نسبت به کشورهای دیگر چقدر مصرف می‌کنیم که وضع کشور ما در این زمینه نیز خوب نیست.

معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان این‌که میزان شدت انرژی در ایران بسیار بالاست، تصریح‌کرد: شدت مصرف انرژی ما ۸٫۸برابر ژاپن، ۴٫۷ برابر ترکیه، ٣ برابر امارات، دو برابر اندونزی و ۱٫۸برابر عربستان است.

تجریشی ادامه‌داد: این اعداد نشان می‌دهد در ایران به دلیل وجود انرژی بسیار ارزان در حال هدر دادن منابع خود هستیم که از ناکارآمدی صنایع حکایت دارد. این مشکلی است که آثار آن را می‌توانیم در آلودگی هوا ببینیم.

وی عنوان‌کرد: زمانی نرخ رشد اقتصادی در کشور بیش‌تر از نرخ انتشار بود، اما به علت ارزان بودن قیمت انرژی، انتشار گازهای گلخانه‌ای از نرخ رشد اقتصادی پیشی گرفت، در حالی که دنیا توانست با استفاده از فناوری‌های روز، کاهش مصرف انرژی را رقم بزند، اما ما به علت ارزان بودن آن نتوانستیم به این هدف دست یابیم.