راضیه علیرضایی گفت: تاکنون سنگ آهن خام از این منطقه به دیگر کشورها صادر میشد، اما برنامه امسال سازمان مبنی بر صادرات آهن و فولاد از این استان برای نخستین بار است. برای نخستین بار آهن و فولاد از خراسان رضوی صادر میشود به گزارش باشگاه خبرنگاران رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت […]
راضیه علیرضایی گفت: تاکنون سنگ آهن خام از این منطقه به دیگر کشورها صادر میشد، اما برنامه امسال سازمان مبنی بر صادرات آهن و فولاد از این استان برای نخستین بار است.
برای نخستین بار آهن و فولاد از خراسان رضوی صادر میشود به گزارش باشگاه خبرنگاران رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: با بهرهبرداری از پروژههای فولادسازی در خواف، بهزودی صدور سنگآهن خام از این منطقه متوقف و کنسانتره و گندله به عنوان محصولات پیش ساخت فولاد، به کشورهای دیگر و همچنین به استانهای داخلی صادر میشود.
وی اظهار داشت: وضعیت مالی بیشتر پروژههای فولادی و معدنی در منطقه سنگان خواف تعیین تکلیف شده و اعتبار لازم برای پروژههای نیمه تمام آن منطقه تأمین شده است.
علیرضایی افزود: بهزودی با تکمیل پروژههای گندلهسازی و کنسانتره در خواف، این استان از صادرات سنگ آهن خام به بازار چین رهایی یابد.
وی گفت: ۱۲ هزار کیلومتر مربع از محدودههای معدنی استان که فعالیت در آنها متوقف شده بود، از تملک افراد خارج و آزادسازی شد.
علیرضایی افزود: این محدودههای معدنی دارای پروانه بهرهبرداری برای سرمایهگذاران آنها بودند اما چند سال هیچ فعالیتی در آنها انجام نگرفته بود.
وی بیان کرد: پارسال با همکاری شهرداریها و اداره کل راه و شهرسازی، واحدهای معدنی شن و ماسه و سنگ مستقر در حوالی شهرها که با طرحهای جامع شهری مغایرت داشت، جا به جا و ساماندهی شد.
علیرضایی با اشاره به جهتگیری صدور پروانههای بهرهبرداری از معادن کوچک به سمت معادن متوسط و بزرگ در سال گذشته گفت: سال ۹۴ حدود ۶۴۰ میلیارد ریال برای تجهیز و بهرهبرداری از معادن متوسط و بزرگ در استان سرمایهگذاری شد که این میزان دو برابر سال قبل از آن بود.
وی ادامه داد: پارسال مطالعات ژئوفیزیک منطقه خواف، که برای بیش از ۸ سال بلوکه شده بود، به پایان رسید و ۳۹ منطقه امیدبخش معدنی شامل آهن، طلا، مس، سرب و روی شناسایی شد که بهزودی به مزایده گذاشته میشود.
علیرضایی با اشاره به تأمین مالی ۷۰ میلیون یورویی پروژه شرکت فولاد خراسان اظهار کرد: بیشتر پروژههای فولادسازی که از سال ۹۲ در منطقه خواف به اجرا درآمده، از ۵ تا ۶۳ درصد پیشرفت اجرایی دارند.
وی بیان کرد: مشکل عمده در منطقه سنگان خواف تأمین زیرساختهای لازم نظیر آب است که قرارداد حفر ۴ حلقه چاه در دشت زوزن داده شده که تا حدودی مشکل کمبود آب برای پروژههای فولادسازی را رفع میکند.
وی اظهار کرد: امسال دو پروژه فولادسازی شامل گندلهسازی و کنسانترهسازی در سنگان که تأمین منابع آبی شدهاند و یک واحد ۸۰۰ هزار تنی فولاد در نیشابور به بهرهبرداری میرسد.
منطقه معدنی سنگان خواف یکی از بزرگترین ذخایر سنگ آهن کشور، به شمار میرود.
خراسان رضوی جزو استانهای دارای ظرفیتهای سرشار معدنی است و از ۶۶ نوع ماده شناخته شده معدنی کشور، ۴۶ نوع آن در این استان وجود دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.