قانون مالیات بر ارزش افزوده به شکل صحیح اجرا نمی‌شود

مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران قانون مالیات بر ارزش افزوده به شکل صحیح اجرا نمی‌شود مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران گفت: اجرای نادرست قانون مالیات بر ارزش افزوده فعالان اقتصادی را دچار نگرانی و همین‌طور چالش‌های متعددی در حوزه تولید ایجاد کرده است. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران محمدرضا‌جعفریان اظهارکرد: بر‌اساس بند ۴ […]

مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران

قانون مالیات بر ارزش افزوده به شکل صحیح اجرا نمی‌شود

مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران گفت: اجرای نادرست قانون مالیات بر ارزش افزوده فعالان اقتصادی را دچار نگرانی و همین‌طور چالش‌های متعددی در حوزه تولید ایجاد کرده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران محمدرضا‌جعفریان اظهارکرد: بر‌اساس بند ۴ ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده از قبیل آرد خبازی، نان، گوشت، قند، شکر، برنج، حبوبات و سویا، شیر، پنیر، روغن نباتی، شیرخشک مخصوص تغذیه کودکان از پرداخت مالیات معاف هستند.

وی افزود: برای مثال ظرف ماست دارای ارزش افزوده است و در مبدأ کارخانه بابت این ظرف مالیات بر ارزش افزوده وصول می‌شود.

مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران ادامه‌داد: با توجه به این‌که ۹۵ تا ۹۸ درصد مالیات در مبدأ تحقق یافته به همین سبب در هیچ نقطه‌ای از دنیا خرده‌فروشان را در زمره مشمولان مالیات بر ارزش افزوده قرار نمی‌دهند چرا که از نظر اقتصادی به صرفه نیست.

جعفریان تصریح‌کرد: پس از گذشت ۱۰ سال از عمر قانون مالیات بر ارزش افزوده تعداد مؤدیان مالیاتی در این حوزه تنها ۵۳۳ هزار نفر بوده در حالی‌که تعداد بنگاه‌های صنفی بیش از ۳ میلیون واحد است.

وی گفت: تمامی مالیات‌های ارزش افزوده براساس قانون وصول و به خزانه دولت واریز می‌شود.

مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران افزود: توجه این‌که از مجموع ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده ۵ درصد سهم خزانه دولت، ۳ درصد شهرداری و یک درصد هم به بخش سلامت اختصاص می‌یابد.

سیاوش‌غیبی‌پور، کارشناس مسایل مالیاتی و اقتصادی نیز ‌گفت: مخالفت افراد از دریافت مالیات بر ارزش افزوده در بحث خدمات نسبت به حوزه تولید کم‌تر است.

وی همچنین در پاسخ به این سؤال که مالیات بر ارزش افزوده چرا از تولیدکنندگان وصول ولی از خرده‌فروشان و کسبه این مالیات دریافت نمی‌شود، افزود: ساختار واحدهای تولیدی نسبت به واحدهای صنفی منظم‌تر و در عین حال تعداد تولیدکنندگان در مقایسه با فروشندگان کم‌تر است به همین جهت رسیدگی از حلقه‌های اولیه که همان تولید‌کنندگان باشد شروع می‌شود.

این کارشناس مسایل مالیاتی ‌و اقتصادی اظهار‌کرد: جدا از این به دلیل بالا بودن تعداد واحدهای صنفی رسیدگی در این حوزه دشوار و در عین حال به صرفه نیست.

وی ادامه‌داد: واحدهای صنفی در حال حاضر سیستم و ساختار مشخصی ندارند تا میزان فروش کنترل و در نهایت مالیات بر ارزش افزوده از آنان وصول شود.