کلسترول خوب هم بد است پژوهشهای جدید نشان میدهند که اگر میزان کلسترول خوب بیش از ۶۰ میلیگرم در دسی لیتر باشد، خطر ابتلا به حمله قلبی یا از بین رفتن ناشی از بیماریهای قلبی نیز افزایش پیدا میکند، بنابراین بالا بودن کلسترول خوب مانند پایین بودن آن برای سلامت قلب مضر است. به گزارش […]
کلسترول خوب هم بد است
پژوهشهای جدید نشان میدهند که اگر میزان کلسترول خوب بیش از ۶۰ میلیگرم در دسی لیتر باشد، خطر ابتلا به حمله قلبی یا از بین رفتن ناشی از بیماریهای قلبی نیز افزایش پیدا میکند، بنابراین بالا بودن کلسترول خوب مانند پایین بودن آن برای سلامت قلب مضر است.
به گزارش سیناپرس، به نقل از scientificamerican تحقیقات جدید نشان میدهد که افزایش کلسترول خوب ممکن است به همان اندازه خطرناک باشد که کمبود آن برای بدن مضر است. ساناز مجد، دانشمند ایرانی- آمریکایی یکی از پژوهشگران ارشد این پروژه تحقیقاتی بوده و هدف وی از این مطالعات، دستهبندی موارد مرتبط با سلامت قلب و خطراتی است که آن را تهدید میکند.
در یک بررسی ساده خون مشخص میشود که مقدار زیادی از کلسترولها در خون انسانها وجود دارند. کلسترول HDL که به لیپوپروتئین با چگالی بالا معروف است، همان کلسترولی است که ما معمولاً بهعنوان کلسترول خوب از آن یاد میکنیم. ما نمیخواهیم سطح این نوع کلسترول در خون پایین باشد، زیرا HDL پایینتر از ۴۰ میلیگرم در دسی لیتر باعث افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی میشود اما میزان بیش از حد این کلسترول نیز برای بدن انسان خطرناک است.
اگرچه سطح پایین کلسترول خوب یک عامل خطر برای بیماریهای قلبی به حساب میآید، اما این مطالعه نشان میدهد که سطح بسیار بالای کلسترول خوب نیز مسأله خوشحالکنندهای نیست. قابل توجه است که در این تحقیق مشخص شده است، افرادی که سطح کلسترول خوب بسیار بالایی دارند و HDL آنها بیش از ۶۰ میلیگرم در دسیلیتر است، با افزایش خطر ابتلا به حمله قلبی یا از بین رفتن ناشی از بیماریهای قلبی مواجه هستند.
در اینجا این سؤال مطرح میشود که آیا برای پایین آوردن سطح کلسترول خوب بدن مانند کلسترول بد میتوان کاری کرد؟ دکتر مجد در این رابطه گفت که در حال حاضر، دستورالعملهای درمان بهطور عمده برای کاهش LDL یا همان کلسترول بد است. ما نمیتوانیم به افراد توصیه کنیم که با ورزش کردن، وزن کم کردن و مصرف بالای فیبر بتوانند سطح کلسترول خوب خون خود را کاهش دهند. درواقع برای این منظور باید تحقیقات و مطالعات بیشتری انجام شود تا هر توصیهای با دلیل علمی بهکار گرفته شود و اثر و نتیجهای قابل قبول ارایه دهد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.