تأثیر مخرب تغییرات آب و هوایی بر قدرت باروری مردان

تأثیر مخرب تغییرات آب و هوایی بر قدرت باروری مردان تحقیقات پژوهشگران انگلیسی نشان می‌دهد که گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی به اسپرم حشرات آسیب رسانده و تولیدمثل آنها را تحت تأثیر قرارداده است و این امر می‌تواند در انسان و سایر پستانداران و نیز دیده شود. به گزارش سیناپرس، پژوهشگران دانشگاه ایست […]

تأثیر مخرب تغییرات آب و هوایی بر قدرت باروری مردان

تحقیقات پژوهشگران انگلیسی نشان می‌دهد که گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی به اسپرم حشرات آسیب رسانده و تولیدمثل آنها را تحت تأثیر قرارداده است و این امر می‌تواند در انسان و سایر پستانداران و نیز دیده شود.

به گزارش سیناپرس، پژوهشگران دانشگاه ایست آنجلیای نورویچ انگلستان با توجه به نتایج تحقیقات اخیر خود اعلام کردند که تغییرات آب و هوایی می‌تواند تهدیدی برای ناباروری مردان به‌ حساب ‌آید.

از آنجا که عملکرد اسپرم برای تولیدمثل و بقای نسل حیاتی است، نتایج این تحقیقات می‌تواند توضیح دهد که چرا تنوع زیستی تحت تأثیر تغییرات آب و هوایی دچار اختلال شده و از گرمایش زمین آسیب می‌بیند. فضای گرم‌تر، فرساینده و خطرناک‌تر خواهد بود، زیرا رویدادهای شدید مانند امواج گرما به‌صورت افزایشی، شدت و گسترش پیدا می‌کنند.

یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد موج حرارت و گرمایی که در اثر تغییرات آب و هوایی در زمین ایجادشده به اسپرم حشرات آسیب رسانده و اثرات منفی بر باروری آنها در طول نسل‌‌ها گذاشته است.

پروفسور مت‌گیج، سرپرست این گروه تحقیقاتی در توضیحاتش گفت: ما می‌دانیم که تنوع زیستی تحت تغییرات آب و هوایی دچار مشکل شده است. ما در این تحقیقات دریافتیم که عملکرد اسپرم بر اثر گرمایش زمین با توجه به ویژگی بسیار حساسش دچار اختلال می‌شود.

او در ادامه توضیحاتش گفت: ازآنجا که عملکرد اسپرم برای تولیدمثل و بقای نسل حیاتی است، نتایج این تحقیقات می‌تواند توضیح دهد که چرا تنوع زیستی تحت تأثیر تغییرات آب و هوایی دچار اختلال شده و از گرمایش زمین آسیب می‌بیند. فضای گرم‌تر برای قدرت جنسی مردان فرساینده و خطرناک‌تر خواهد بود، زیرا رویدادهای شدید مانند امواج گرما به‌صورت افزایشی، شدت و گسترش پیدا می‌کنند. امواج گرما موجب آسیب رساندن به رویدادهای طبیعی آب و هوایی می‌شود. هنگامی‌که تغییرات دمای بیش‌ازحد شدید رخ دهد، انقراض محلی اتفاق می‌افتد. ما در پی این بودیم که بدانیم چرا این روند اتفاق می‌افتد و برای توجیه این موضوع تنها یک پاسخ می‌تواند وجود داشته باشد و آن آسیبی است که به اسپرم وارد می‌شود.

این گروه پژوهشی در بررسی‌های خود نوعی سوسک قرمز را تحت امواج حرارتی شبیه‌سازی‌شده قرار دادند و تولیدمثل آنها را تجزیه‌وتحلیل کردند. این سوسک‌‌ها در معرض دو شرایط متفاوت، یکی استاندارد و دیگری ۵‌روزه و ۱۰‌روزه با حرارت بیش‌تر قرار داشتند. درجه حرارت محیط سوسک‌هایی که در معرض گرما قرار داشتند از ۵ تا ۷ درجه سانتی‌گراد بالاتر از درجه حرارت مطلوب محیط‌زیستشان بود. پس‌ از آن محققان با انواع آزمایش‌ها به ارزیابی عملکرد اسپرم، موفقیت تولیدمثل و کیفیت نوزادان پرداختند.

نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که موج گرمای اول میزان تولید نوزادان نر را نصف کرده و با قرار گرفتن در موج گرمای دوم تقریباً سوسک‌‌ها دچار نازایی می‌شدند. درحالی‌که این گرمایش اثر خاصی بر سوسک‌های ماده نگذاشته بود؛ اما تولیدمثل سوسک‌های ماده به‌طور غیرمستقیم تحت تأثیر قرار گرفت، زیرا آزمایش‌ها نشان داد که امواج حرارتی، اسپرم‌های تلقیح شده را در مجرای تولیدمثل سوسک‌های ماده تحریک می‌کنند.

یکی دیگر از اثرات منفی گرما بر باروری موجودات نر این بود که گرما موجب تأخیر در رفتار جنسی سوسک‌های نر شد. هنگامی‌که سوسک‌های نر در معرض گرمای مازاد استاندارد در ۱۰ روز قرار گرفتند تولیدمثل آنها کم‌تر از یک درصد از گروه استاندارد شد. در ضمن نوزادانی که پدرشان در معرض گرما قرار داشته زندگی کوتاه‌تری نسبت به دیگر سوسک‌‌ها داشتند.

به‌طورکلی نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که گرمایش زمین می‌تواند در تولیدمثل جانوران خونگرم اختلال ایجاد کرده و به آن آسیب برساند و همچنین باعث ناباروری جنس نر انسان و سایر پستانداران شود.

شرح کامل این پژوهش‌ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله ارتباطات طبیعت (Nature Communications) به چاپ رسیده و قابل‌ دسترس است.