ناصر بهزادفر-دریاچه گَهَر یک دریاچه کوهستانی است که در میان رشتهکوه اشترانکوه در استان لرستان با ارتفاع ۲۳۵۰ متر از سطح دریا واقع شده است. به گزارش مناقصه مزایده، این دریاچه در منطقه حفاظت شده اشترانکوه دورود قرار دارد. این دریاچه که به «نگین اشترانکوه» معروف است، به سبب نداشتن راه ماشین رو تا […]
ناصر بهزادفر-دریاچه گَهَر یک دریاچه کوهستانی است که در میان رشتهکوه اشترانکوه در استان لرستان با ارتفاع ۲۳۵۰ متر از سطح دریا واقع شده است.
به گزارش مناقصه مزایده، این دریاچه در منطقه حفاظت شده اشترانکوه دورود قرار دارد. این دریاچه که به «نگین اشترانکوه» معروف است، به سبب نداشتن راه ماشین رو تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به دور مانده است. گهر شامل دو بخش به نامهای گهر بزرگ (کلهگهر) و گهر کوچک (کرهگهر) میباشد. دریاچه گهر بزرگ حدود ۱۷۰۰ متر درازا و ۴۰۰ تا ۸۰۰ متر پهنا و ۴ تا ۲۸ متر ژرفا دارد. ساحل این دریاچه به جز قسمت مدخل دریاچه (ضلع غربی) و قسمت مقابلش (ضلع شرقی) که ساحلی ماسهای دارد و برای شنا مناسب است در سایر نقاط دارای ساحلی صخرهای است که برای شنا مناسب نیست. در قسمت پایین دریاچه، جنگلی انبوه وجود دارد که در شرف نابودی است. در قسمت بالای آن نیز جنگلی انبوه وجود دارد که این جنگل هم در معرض خطر نابودی است. از قسمت بالا، جوی آبی به دریاچه میریزد که ادامه آن به دریاچهای دیگر منتهی میشود. با حدود ۴۰ دقیقه پیادهروی میشود به این دریاچه (گهر دوم یا گهر پایین) رسید. عمق آن کم است و ماهیان کف دریاچه را با کمی دقت میشود به خوبی دید. علت افزایش حجم آب خروجی دریاچه وجود چشمههای در قسمت تحتانی آن است. آب اصلی تأمین کننده دریاچه از طریق رودخانه ورودی آن یعنی رودخانه تاپله است که دارای آبی بسیار خنک و رنگی شفاف و بلورین با بستری مملو از سنگریزه یا قلوهسنگ است که بدون افت و با کمی شتاب وارد دریاچه کوچک میشود و پس از طی مسافتی کوتاه وارد دریاچه گهر میشود.
ماههای تیر و مرداد بهترین زمان سفر به این دریاچه است. زیرا که تمامی مسیر پوشیده از شقایقهای رنگی و لاله واژگون است. منطقه حفاظت شده اشترانکوه در محدوده شهرستان دورود واقع شده است که علاوه بر دریاچه جاذبههای طبیعی بینظیری که دارد دارای قلل بالای ۴۰۰۰ متر است.
جهت دسترسی به دریاچه گهر کوتاهترین، زیباترین و ملایمترین مسیر از سمت شهرستان الیگودرز میباشد.
پس از حرکت از الیگودرز میبایست روستاهای جوشان، ززم، برم، خانآباد و چشمهپر راپشتسر گذاشت و در انتهای مسیر آسفالته به دشت دالانی (دشت لالههای واژگون) خواهید رسید که درماه اردیبهشت، زیستگاه هزاران لالهواژگون میباشد و از اینجا به بعد، جاده آسفالته به اتمام میرسد و میبایست حدود ۲۰ کیلومتر را دریک جاده شنی ناهموار و در امتداد یک رودخانه زیبا با مناظر زیبا طی کنید تا درنهایت به بالای تپهای به نام تابله خواهید رسید که تعدادی قبر مربوط به مردم محلی درآنجا قراردارد.
از اینجا به بعد میبایست حدود ۶ کیلومتر را در یک مسیر بسیار زیبا با شیب ملایم و مناظر چشمنواز پیادهروی کرد و در طول مسیر در سمت چپ شما رودخانه گهر و در سمت راست نمای جنوبی قلل اشترانکوه خودنمایی میکنند و پوشش گیاهی منحصربهفرد منطقه زیبایی آن را دوچندان کرده است.
پس از حدود ۵کیلومتر پیادهروی به گهرکوچک خواهید رسید که توسط انبوهی از درختان بید احاطه شده است و درنهایت به بالای تپهای خواهید رسید که از آنجا دریاچه گهر بزرگ در مقابل شما و در سمت راست شما نمای جنوبی دو قله اصلی اشترانکوه به نامهای سنبران(۴۱۵۰متر) و گلگل (۴۱۰۰متر)خودنمایی میکنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.