یک مقام مسؤول در سازمان فنآوری اطلاعات از توافق جدید این سازمان با سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و یک شرکت خصوصی، برای عملیاتی کردن پروژه «شبکه علمی کشور» ظرف ۱۸ ماه آینده خبر داد. به گزارش مهر، تعریف پروژهای به نام شبکه علمی، سابقهای بیش از ۲۱ سال دارد و طبق […]
یک مقام مسؤول در سازمان فنآوری اطلاعات از توافق جدید این سازمان با سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و یک شرکت خصوصی، برای عملیاتی کردن پروژه «شبکه علمی کشور» ظرف ۱۸ ماه آینده خبر داد.
به گزارش مهر، تعریف پروژهای به نام شبکه علمی، سابقهای بیش از ۲۱ سال دارد و طبق تأکیدات برنامه پنجم توسعه قرار بود بالغ بر ۲۵۰۰ نقطه دانشگاهی تا پایان سال ۹۳ به این شبکه متصل شوند اما وضعیت این پروژه، تاکنون بین دو وزارتخانه علوم و ارتباطات، نامعلوم مانده است.
بهنام ولیزاده، مدیرکل مدیریت یکپارچه شبکه ملی اطلاعات در گفتوگویی از برنامههای جدید برای اجرای پروژه شبکه علمی کشور خبر داد و گفت: طبق توافقنامهای که میان سازمان فنآوری اطلاعات ایران و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی که پروانه اپراتوری این پروژه را در اختیار دارد، منعقد شده است، شبکه علمی کشور وارد فاز اجرایی و عملیاتی شده است.
وی پروژه شبکه علمی را جزیی از پازل شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد و گفت: به تازگی نیز، پیرو این توافقنامه، توافق همکاری ۳ جانبهای میان سازمان فنآوری اطلاعات ایران به نمایندگی از وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی به نمایندگی از وزارت علوم و تحقیقات و یک شرکت خصوصی به امضا رسید.
این مقام مسؤول در سازمان فنآوری اطلاعات هدف از امضای این توافقنامه را مشارکت در توسعه شبکه علمی دانست و افزود: با توجه به اینکه اجرای پروژه شبکه علمی، نیازمند سرمایهگذاری بود، یک شرکت خصوصی پیش از این آمادگی خود را برای حضور در این پروژه به صورت سرمایهگذاری پیمانکاری ساخت، بهرهبرداری و انتقال (BOT) اعلام کرده بود که براساس توافقنامه منعقد شده، سرمایهگذاری و ارایه سرویس به این شرکت واگذار شد.
وی با بیان اینکه هم اکنون این پیمانکار در حال آمادهسازی طرحهای اولیه برای این طرح است، خاطرنشان کرد: این شرکت، مذاکرات خود را با اپراتورهای مخابراتی برای ایجاد زیرساختهای شبکه علمی انجام داده و قرار است به زودی، زمانبندی اجرای این پروژه را اعلام کند.
ولی زاده گفت: قرار است ظرف مدت ۱۸ ماه کل تمامی مراکز علمی و دانشگاهی و پژوهشی در مراکز استان و شهرهای بزرگ و مهم کشور، به شبکه علمی دانشگاهی متصل شوند.
وی با بیان اینکه علاوه بر شبکهسازی و ایجاد بسترهای زیرساختی، این پیمانکار نسبت به ارایه محتوا و سرویس شبکه علمی هم اقدام خواهد کرد، ادامه داد: علاوه بر این، چنانچه هر شرکتی بخواهد روی این شبکه سرویس و محتوا ارایه دهد، این امکان برای آن نیز وجود خواهد داشت.
مدیرکل مدیریت یکپارچه شبکه ملی اطلاعات با اشاره به اینکه تا ۵ ماه آینده، فراخوان کمیته ۳ جانبه شبکه علمی کشور برای سرویس دهندگان محتوا اعلام میشود، تأکید کرد: شبکه علمی کشور قرار است تمامی مراکز علمی اعم از دانشگاهها، مراکز پژوهشی و حوزههای علمیه را بهم متصل کند تا این مراکز بتوانند از منابع علمی و کتابخانههای دیجیتال یکدیگر استفاده کنند. استفاده از ظرفیت پهنای باند داخلی با هزینههای کمتر از دیگر ویژگی این شبکه است.
ولیزاده با اشاره به پیادهسازی زیرساخت شبکه علمی با همکاری اپراتورهای ارتباطی، گفت: پیمانکار شبکه علمی، علاوه بر آمادهسازی تجهیزات لازم از جمله سوییچ و روتر میتواند از امکاناتی که پیش از این در تهران برای شبکه علمی کشور، ایجاد شده بود استفاده کند.
وی با بیان اینکه در دولت قبل، شبکه علمی به عنوان نمونه در تهران و با اتصال ۱۶ مرکز علمی، راهاندازی شد افزود: برای توسعه این طرح، نیاز به سرمایهگذاری و تولید محتوا بود که هم اکنون با انتخاب پیمانکار برای اجرای این پروژه، راهاندازی شبکه علمی وارد فاز اجرایی میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.