باوجود گذشت مدتی از اجرایی شدن برجام، همچنان مشکلاتی در حوزه مبادلات مالی بینالملل وجود دارد که مسؤولان سیاست خارجه و بانک مرکزی در تلاش برای حل این مشکلات هستند. در این زمینه نیز وزارت نیرو تلاش دارد تا بازار خود را در کشورهای خارجی جای دهد و به جذب سرمایه اقدام کند. به […]
باوجود گذشت مدتی از اجرایی شدن برجام، همچنان مشکلاتی در حوزه مبادلات مالی بینالملل وجود دارد که مسؤولان سیاست خارجه و بانک مرکزی در تلاش برای حل این مشکلات هستند. در این زمینه نیز وزارت نیرو تلاش دارد تا بازار خود را در کشورهای خارجی جای دهد و به جذب سرمایه اقدام کند.
به گزارش ایسنا، وزیر نیرو در همایش حمایت از کار، سرمایه و دانش ایرانی در صنعت آب و برق و با رویکرد اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: طرحهای متوقفی که طی چند سال اخیر به دلیل تحریمها زنگزده بود، در شرایط فعلی با حمایت بانک مرکزی و مسؤولان سیاست خارجه در حال حرکت است، اما باید تلاش زیادی انجام شود تا بتوانیم روابط ایران را با کشورهای خارجی گستردهتر کنیم.
وزیر نیرو با اشاره به توانمندیهای شرکتهای ایرانی در زمینه تولید تجهیزات ادامه داد: براساس صحبتهای صورت گرفته قصد داریم که به کشورهای الجزایر، آفریقای جنوبی، تونس، غنا، عراق، سوریه، عمان، تاجیکستان، ارمنستان، افغانستان، ترکمنستان، پاکستان، بردستان، روسیه، اندونزی، نیکارگوئه و سریلانکا و کشورهای دیگر صادرات داشته باشیم.
چیتچیان گفت: کشور ما طی ۱۰ سال گذشته بهطور متوسط ۶ درصد افزایش مصرف برق داشته که اگر در ۱۰ سال آینده نیز این روال ادامه داشته باشد، قطعاً باید در سال ۱۴۰۴ باید ظرفیت تولید به ۱۳۲ هزار مگاوات برسد، یعنی در سال باید ۵۸۰۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی وارد مدار شود.
وی با اشاره به برنامههای تصویب شده اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: در سال ۱۳۹۵ باید کار ۱۷ هزار نیروگاه جدید آغاز شود که ۷۰۰۰ مربوط به بخش بخار نیروگاه گازی و ۱۰ هزار مگاوات مربوط به نیروگاه سیکل ترکیبی است، اما باید به این مسأله توجه کرد که شروع این فعالیت نیاز به سرمایهگذاری برابر با ۱۰ میلیارد دلار دارد.
وزیر نیرو ادامه داد: شبکه انتقال و توزیع کشور نیز نیازمند توسعه است که برای بخش توزیع نیازمند ۵۰۰۰ میلیارد تومان و برای بخش فوق توزیع نیازمند یک میلیارد دلار سرمایهگذاری هستیم.
چیتچیان با اشاره به اجلاس تغییرات اقلیمی کاپ ۲۱ گفت: وزارت نیرو موظف شد ۸۵۰ مگاوات نیروگاه جدیدپذیر را وارد مدار کند که این مسأله نیز حداقل نیازمند ۱۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری است.
وی اظهار کرد: در ۱۰ سال گذشته سازمان انرژیهای نو ۵۰۰۰ مگاوات مجوز احداث نیروگاه تجدیدپذیر را به بخش خصوصی داد که تنها ۷۰۰مگاوات منجر به عقد قرارداد شده و تنها ۷۰ مگاوات منجر به سرمایهگذاری شده است.
وزیر نیرو گفت: در حال حاضر از کل نیروگاههای برق آبی با ظرفیت ۱۱هزار و ۴۰۰ مگاوات تنها ۳۰ درصد از ظرفیت را شامل میشود و برای ایجاد ۷۰ درصد دیگر نیازمند سرمایهگذاری هستیم.
چیتچیان با بیان اینکه حداقل ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ مگاوات شبکه آبیاری و زهکشی مورد نیاز است، تصریح کرد: در حال حاضر میزان پوشش شبکه فاضلاب کشور ۴۲ درصد است، لذا برای رسیدن به سطح مطلوب نیازمند سرمایهگذاری هستیم.
وی میزان سرمایهگذاری متوسط را بهطور سالانه برای بخش برق و آب ۱۰ میلیارد تومان دانست و ادامه داد: مهمترین مسألهای که در این زمینه ایجاد میشود، این است که بخش خصوصی و دولتی تا چه میزان میتواند پاسخگوی این هزینهها باشد.
چیتچیان با اشاره به توانمندیهای صنعت آب نیز اظهار کرد: بیش از ۹۵ درصد تجهیزات آبی در داخل کشور تولید میشود و در این زمینه با هیچ مشکلی روبهرو نیستیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.