رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران واقعی نبودن قیمت ارز باعث از دست دادن بازار صادراتی روسیه شد با اینکه ایران در زمینه تولید محصولات کشاورزی یکی از کشورهای مطرح در سطح جهان به شمار میرود و در تولید و تنوع محصولات باغی و زراعی جزو کشورهای صاحب نام به حساب میآید، اما […]
رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران
واقعی نبودن قیمت ارز باعث از دست دادن بازار صادراتی روسیه شد
با اینکه ایران در زمینه تولید محصولات کشاورزی یکی از کشورهای مطرح در سطح جهان به شمار میرود و در تولید و تنوع محصولات باغی و زراعی جزو کشورهای صاحب نام به حساب میآید، اما در زمینه صادرات این محصولات و تزریق آنها به بازارهای جهانی حرف چندانی برای گفتن ندارد، چرا که در ارتباط با صادرات محصولات کشاورزی، زیرساختهای لازم را دارا نبوده و مشکلات عمدهای بر سر روانه کردن محصولاتش به سمت بازارهای جهانی وجود دارد که همین مسأله فرصت حضور ایران در این بازارها را از آن گرفته است. نبود همین زیرساختها بنا به گفته فعالان اقتصادی باعث شد تا بازار با ارزش روسیه از دست برود.
غلامعلیفارغی، رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران در گفتوگو با ایانا در ارتباط با علت از دست دادن بازار صادراتی محصولات کشاورزی روسیه گفت: مشکل صادرات محصولات کشاورزی در کشور ما فراهم نبودن زیرساختهای لازم برای صادرات است. در ارتباط با از دست دادن بازارهای صادراتی روسیه نیز باید گفت یکی از مهمترین علتها، واقعی نبودن قیمت ارز است. با در نظر گرفتن قیمت ارز در ایران و ترکیه متوجه میشویم که در مقوله صادرات محصولات کشاورزی نمیتوانیم با صادرکنندهای که از ترکیه به روسیه صادرات انجام میدهد، رقابت کنیم.
وی در ارتباط با از دست رفتن فرصت طلایی ایران گفت: در زمانی که فرصت طلایی برای صادرات محصولات کشاورزی ایران به روسیه ایجاد شده بود، بالا بودن قیمت ارز در ایران در مقایسه با ترکیه فرصت طلایی پیش آمده را سرکوب کرد. در آن مقطع قیمت ارز در کشور ما ۳ هزار و ۸۰۰ تومان بود که در مقایسه با قیمت ارز در ترکیه و نرخ تورم پایین این کشور است، ما قدرت رقابتی خود را از دست دادیم.
رییس کمیسیون کشاورزی و صنایعغذایی اتاق ایران یکی دیگر از اساسیترین علل از دست دادن بازارهای جهانی را تصمیمات خلقالساعه دولت دانست و گفت: تصمیمات خلقالساعه دولت یکی دیگر از عوامل بسیار مهمی است که باعث قرار گرفتن مشکلات بسیاری بر سر راه صادرات شده است. تعهد ارزی یکی از این تصمیمات است. عدم ثبات در تصمیمگیریهای دولت مسأله مهمی است که باعث میشود بازارهای صادراتی را از دست بدهیم، مثلاً از دست دادن بازار پسته و خرمای ایران در جهان یکی از پیامدهای تصمیمگیریهای خلقالساعه است.
وی ادامهداد: امسال در ارتباط با محصولات کشاورزی از نظر میزان صادرات نسبت به گذشته افزایش دیده میشود، مثلاً در مورد محصولی چون گوجهفرنگی و خرما این افزایش به چشم میخورد که البته علت این مسأله بالا رفتن قیمت دلار است، نه افزایش مقدار صادرات. این در حالی است که محصولی چون خرما روی دست تولیدکننده داخلی مانده است و باید بستری برای صادرات بیشتر آن فراهم شود.
فارغی بهطورکلی عقیده دارد اگر زیرساختها و تصمیمات گرفته شده صحیح اتخاذ شود ما میتوانیم بازار بسیار خوبی را برای صادرات محصولات کشاورزی فراهم کنیم، اما اگر این زیرساختها فراهم نشود، نباید حتی انتظار این را داشته باشیم که بتوانیم وضعیت فعلی خود را حفظ کنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.