انتشار گازهای گلخانهای پس از وقفه ۳ ساله افزایش یافته است گزارش جدید سازمان ملل نشان میدهد انتشار گاز دیاکسید کربن در سطح جهان طی سال ۲۰۱۷ بعد از وقفهای ۳ ساله، بار دیگر افزایش یافته است و این امر بر ضرورت اجرای عهدنامه پاریس برای نگه داشتن گرمای زمین در حد کمتر از دو […]
انتشار گازهای گلخانهای پس از وقفه ۳ ساله افزایش یافته است
گزارش جدید سازمان ملل نشان میدهد انتشار گاز دیاکسید کربن در سطح جهان طی سال ۲۰۱۷ بعد از وقفهای ۳ ساله، بار دیگر افزایش یافته است و این امر بر ضرورت اجرای عهدنامه پاریس برای نگه داشتن گرمای زمین در حد کمتر از دو درجه سانتیگراد تأکید دارد.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی سازمان ملل متحد، گزارش برنامه محیطزیست سازمان ملل متحد (یونپ) تحت عنوان «انتشار گازهای گلخانهای سازمان ملل متحد ۲۰۱۸» به نام COP24 در شهر کاتویس لهستان و در شرایطی منتشر شد که سازمان ملل از کشورها خواسته است تلاشها را برای کاستن از انتشار گازهای آلاینده افزایش دهند.
گزارش یاد شده همچنین در پی گزارش مؤثر هیأت بینالدولی تغییر اقلیم و تأییدکننده آن تدوین و منتشر شده که ماه اکتبر (مهر/آبان) در اختیار مخاطبان قرار گرفت و نویسندگان آن هشدار دادند افزایش انتشار گازهای گلخانهای باید بیدرنگ متوقف شود تا بتوان سطح افزایش گرمای زمین را در حد ۱٫۵ درجه سانتیگراد در قیاس با دوره پیش از صنعتی شدن نگه داشته و خطرهای پیشِ روی این سیاره و ساکنان آن را کاهش دهیم.
جویس امسویا/Joyce Msuya معاون برنامه محیطزیست سازمان ملل متحد (یونپ) میگوید: گزارش هیأت بینالدولی تغییر اقلیم به معنای زنگ خطری برای وقوع یک حریق در سطح جهان و مطالعهای گسترده در مورد آتشسوزی عمدی است. اظهر من الشمس است که با وجود همه اقدامات بلندپروازانهای که تاکنون دیدهایم، دولتها باید سریعتر و با فوریت بیشتری در این زمینه اقدام کنند. ما در حال دمیدن به آتش هستیم؛ با اینکه ابزار اطفای حریق در دستان ماست.
مجموعهای از شواهد علمی متقن تأیید میکند که وجود گاز دیاکسیدکربن در جو زمین عامل مهمی در افزایش دماست و گزارش جهانی «انتشار گازهای گلخانهای سازمان ملل متحد ۲۰۱۸» اکنون نشان میدهد انتشار جهانی گازها (گلخانه ای) به میزان بیسابقهای رسیده است.
مجموع انتشار گازهای گلخانهای سالانه به سطح بیسابقه ۵۳٫۵ گیگاتن در سال ۲۰۱۷ رسیده است که افزایش ۷دهمدرصدی را در مقایسه با سال قبل نشان میدهد.
به رغم این امر، انتشار گازهای گلخانهای در سطح جهان در سال ۲۰۳۰ باید در مقایسه با سال ۲۰۱۷، تقریباً ۲۵درصد و ۵۵درصد کاهش یابد تا زمین در مسیر محدودیت افزایش دما به ترتیب به میزان دو درجه و ۱٫۵ درجه سانتیگراد قرار گیرد.
گزارش یادشده همچنین تأیید میکند نشانهای از تغییر در این روند نیست و تنها ۵۷ کشور که موجب انتشار ۶۰ درصد از گازهای گلخانهای هستند در مسیر کاستن از انتشار این گازها برای رسیدن به نقطه مطلوب قرار دارند.
افزایش گازهای گلخانهای و اقدامات منفعلانه (دولتها) به معنای آن است که خلأ بین وضعیت مطلوب و وضعیت موجود که در این گزارش منعکس شده است، از همیشه بزرگتر است.
گزارش برنامه محیطزیست سازمان ملل متحد تأکید میکند «با اینکه پویایی فزاینده بخش خصوصی» و «ظرفیت دست نخورده نوآوریها و حامیان مالی سبز» مسیرهایی را برای کاستن از خلأ موجود به دست میدهد، «امکان فنی» برای نگه داشتن دمای زمین در حد گرمای ۱٫۵ درجه سانتیگراد محدود است.
نویسندگان گزارش خاطرنشان میکنند که کشورها برای تحقق هدف محدودیت دو درجه سانتیگرادی افزایش دمای زمین تا اواسط قرن حاضر، باید تلاشهای خود را بیدرنگ و بدون تأخیر بیشتر ۳برابر کنند و اگر بخواهند سقف یک و نیم درجهای را محقق کنند، این تلاشها باید ۴ برابر شود. اما تداوم وضعیت موجود، احتمالاً به حدود ۳درجه افزایش دمای جهان در اواخر قرن منجر میشود و افزایش دما بعد از آن ادامه خواهد یافت.
این گزارش برای پر کردن خلأ موجود، راههایی را از جمله از طریق سیاستگذاری مالی، فناوری نوآورانه پیش روی دولتها قرار میدهد.
این نهمین گزارش یونپ توسط یک تیم بینالمللی از دانشمندان تهیه شده است.
**توافقنامه پاریس
استفاده بیرویه از سوختهای فسیلی موجب شده تا زمین به سمت گرم شدن پیش رود، این رویه کارشناسان را بر آن داشت که زنگ هشدار این گرمایش لجام گسیخته را به صدا درآورند، زیرا تحقیقات نشان میدهد گرم شدن بیشتر از دو درجهای هوای زمین در قیسا با دوره پیش از صنعتی شدن، محیطزیست و بهطورکلی زندگی بشر را با چالشهای بزرگی مواجه میکند.
بر این اساس ۱۹۴ کشور جهان سال ۲۰۱۵ در پاریس گردهم آمدند و متفقالقول به این نتیجه رسیدند که اجازه گرم شدن زمین به میزان بیشتر از دو درجه سانتیگراد را ندهند، اما بعد از آن یکسری تحقیقات تکمیلیتر نشان داد که نباید اجازه داد زمین بیشتر از ۱٫۵ درجه گرم شود که در غیراینصورت زندگی با چالشهای بیشتری مواجه خواهد شد.
با امضای این تفاهمنامه کشورهای مختلف پذیرفتند که انتشار گازهای گلخانهای خود را در مدت ۱۰ سال (۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ میلادی) کاهش دهند.
جمهوریاسلامیایران نیز پذیرفت که انتشار گازهای گلخانهای خود را ۴ درصد بدون شرط و ۸ درصد مشروط به برداشته شدن تحریمها کاهش دهد. این تفاهمنامه سال ۹۵ در مجلسشورایاسلامی به تصویب رسید و برای تصویب نهایی به شورای نگهبان ارسال شد اما هنوز در شورای نگهبان تصویب نشده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.