شناسایی یکمیلیارد تن ذخیره مواد معدنی در سیستانوبلوچستان رییس سازمان صنعت، معدنوتجارت سیستانوبلوچستان به ذخیره مواد معدنی در استان اشاره کرد و گفت: ذخیره قطعی استان بیش از یکمیلیاردو۱۰۰ میلیون تن است که از این میزان بیش از ۷۲۰ میلیون تن دارای پروانه بهرهبرداری و ۳۸۰ میلیون تن ذخایر شناسایی شده جهت واگذاری به سرمایهگذاران […]
شناسایی یکمیلیارد تن ذخیره مواد معدنی در سیستانوبلوچستان
رییس سازمان صنعت، معدنوتجارت سیستانوبلوچستان به ذخیره مواد معدنی در استان اشاره کرد و گفت: ذخیره قطعی استان بیش از یکمیلیاردو۱۰۰ میلیون تن است که از این میزان بیش از ۷۲۰ میلیون تن دارای پروانه بهرهبرداری و ۳۸۰ میلیون تن ذخایر شناسایی شده جهت واگذاری به سرمایهگذاران بخش معدن است.
به گزارش شاتا، نادرمیرشکار در بازدید از معدن و کارخانه فرآوری مس چهلکوره واقع در منطقه گراغه گفت: فعالیتهای معدنی با مراحل شناسایی، پیجویی و اکتشاف آغاز و در صورت رسیدن به نتیجه، عملیات استخراجی و بهرهبرداری ادامه مییابد و نهایتاً با عملیات کانهآرایی و سپس فرآوری تکمیل میشود.
به گفته وی در این زنجیره، اکتشاف و دقت در آن، اساس و مایه اصلی است تا جایی که، برای شناسایی استان و گذر از معدنکاری کوچک مقیاس به معدنکاری بزرگ مقیاس، همراه انجام این اقدامات، معدنکاری و اکتشاف کوچک مقیاس نیز کماکان مورد حمایت و پشتیبانی قرار گرفته است.
رییس سازمان صنعت، معدنوتجارت سیستانوبلوچستان گفت: تعداد ۳۷۰معدن در استان با میزان استخراج سالانه بیش از ۱۵ میلیون تن است. که ۶۲درصد از معادن از نوع مصالح ساختمانی (شن و ماسه، خاکرس، آهک و مارن، لوماشل، شیل و ماسهسنگ، انواع سنگ لاشه، پوزولان)، ۱۱درصد معادن از نوع سنگهای تزیینی و نما (گرانیت، مرمر، تراورتن، سنگ چینی، مرمریت، تراکیت)، ۹درصد معادن از نوع غیرفلزی (منیزیت، سیلیس، گل سفید، تالک، خاک صنعتی، زئولیت، کلسیت، گارنت) و ۱۸درصد معادن از نوع فلزی (آنتیموان، کرومیت، منگنز، مس، آهن، تیتانیوم، طلا) است.
میرشکار مهمترین مواد معدنی استان را شن و ماسه، خاکرس، آهک و مارن، لوماشل، شیل و ماسه سنگ، انواع سنگ لاشه، پوزولان، کائولن، گچ خاکی (مصالح ساختمانی)، گرانیت، مرمر، تراورتن، تراکیت، سنگچینی، مرمریت (سنگهای تزیینی و نما)، کرومیت، منگنز، مس، آهن، تیتانیوم (مواد معدنی فلزی) و منیزیت، سیلیس، گلسفید، تالک، خاکصنعتی، زئولیت، کلسیت، گارنت (مواد معدنی غیرفلزی) عنوان کرد.
رییس سازمان صنعت، معدنوتجارت سیستانوبلوچستان در ادامه بیان داشت: این استان ظرفیتهای بسیار مناسبی در زمینه مواد معدنی دارد که استان را متمایز کرده است و فعالیتهای اکتشافی نیز در این زمینه صورت پذیرفته و در حال انجام نیز است و خوشبختانه ایمیدرو و شرکتهای توسعهای در حالحاضر در استان فعالیتهای چشمگیری را در دست اجرا و اقدام دارند.
وی گفت: کرومیت، سیمان و سیلیس از عمده مواد معدنی و فرآوری شده، هستند که از استان صادر میشوند و زنجیره آهن و مس نیز در استان تکمیل شده است.
میرشکار افزود: دولت سرمایهگذاریهای مناسبی در زمینه معدن و صنایعمعدنی در استان انجام داده که میتوان به پروژه آنتیموان، فولاد مکران چابهار، مس چهلکوره، اکتشافات ۸۵ هزار کیلومتری در سطح استان و انجام عملیات ژئو فیزیک هوایی و تهیه نقشههای زمینشناسی در مقیاس یکصدهزارم و یکپنجاههزارم نیز اشاره کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: معدن و کارخانه فرآوری مس چهلکوره پس از افتتاح توسط ریاستمحترمجمهوری در سال ۹۵ با توان مضاعف در حال اکتشاف پهنههای جدید، بهرهبرداری و فرآوری مس با استفاده از توان نیروهای متخصص و بومی میباشد که جای تقدیر از مدیران این مجموعه را دارد.
گفتنی است؛ معدن و کارخانه فرآوری مس چهلکوره در ۱۲۰ کیلیومتری شمال غرب زاهدان در منطقه نصرت آباد و در روستای گراغه واقع شده است که در دهم اسفند ماه ۹۵ و در سفر ریاستمحترمجمهوری به بهرهبرداری رسید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.