ژاپن را در نانو پشت سر گذاشتیم سعید سرکار، گفت: بیش از ۲۸ هزار متخصص نانو در سطح کارشناسی ارشد به بالا در کشور فعالیت میکنند. به گزارش مهر، دبیر ستاد ویژه توسعه فنآوری نانو در مراسم جشنواره برترینهای رسانههای فنآوری نانو عنوانکرد: ستاد توسعه فنآوری نانو با هدف گسترش فنآوریهای نوین در […]
ژاپن را در نانو پشت سر گذاشتیم
سعید سرکار، گفت: بیش از ۲۸ هزار متخصص نانو در سطح کارشناسی ارشد به بالا در کشور فعالیت میکنند.
به گزارش مهر، دبیر ستاد ویژه توسعه فنآوری نانو در مراسم جشنواره برترینهای رسانههای فنآوری نانو عنوانکرد: ستاد توسعه فنآوری نانو با هدف گسترش فنآوریهای نوین در بخش نانو بین مردم و ترویج آن در بین دانشگاهیان، صنعتگران و فنآوران فعالیت کرده است.
وی با اشاره به سند چشماندازه ۱۰ ساله اول نانو بیان کرد: در این سند فراهمآوری زیر ساختها برای توسعه نانو در نظر گرفته شد زیرا در آن زمان، جایگاه کشور برای توسعه علم و فنآوری و ایده تا بازار فراهم نبود؛ از این رو در این زمینه کارهای آموزشی و تربیت نیروی انسانی و کارهای تحقیقاتی از سوی ستاد نانو در دستور کار قرار گرفت.
سرکار با بیان اینکه اکنون در پایان برنامه ۱۰ ساله اول در زمینه توسعه نیروی انسانی جزو ۵ کشور برتر دنیا قرار داریم، اظهارداشت: در حال حاضر ۲۸ هزار متخصص نانو در سطح کارشناسی ارشد به بالا زیر نظر ستاد توسعه فنآوری نانو در کشور فعال هستند.
وی یادآور شد: از ابتدای تأسیس ستاد هدف ارتقای کیفیت زندگی مردم و توسعه ثروت بیان شده و در حال حاضر در برنامه ۱۰ ساله دوم نانو تولید محصول مبتنی بر فنآوری و تجاریسازی محصول در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای فعالیت ستاد اساتیدی کمتر از انگشتان دست با فنآوری نانو در کشور آشنا بودند، یادآور شد: جایگاه امروز ایران در فنآوری نانو نتیجه همگرایی و همسویی دستگاههای متولی در کشور است و اگر همدلی وجود داشته باشد میتوانیم در همه عرصهها همچون نانو بدرخشیم.
دبیر ستاد توسعه فنآوری نانو با اشاره به رتبه علمی ایران در حوزه نانو گفت: در حال حاضر ایران جایگاه ششم دنیا را به لحاظ کمی و کیفی مقالات در دنیا را دارد؛ امسال خوشبختانه توانستیم ژاپن را پشت سر گذاشته و بعد از کشورهایی چون آمریکا، هند، کرهجنوبی و آلمان در جایگاه ششم دنیا قرار گیریم.
وی با بیان اینکه بدون بنیه علمی در توسعه فنآوری رشد نخواهیم داشت، گفت: اگر بنیه علمی نداشته باشیم در آینده کپی کار خواهیم شد.
سرکار بیان کرد: در حال حاضر ایران در زمینه علمی در حوزه نانو پیشرفت خوبی داشته و توانسته الگویی برای توسعه و پیشرفت ارایه دهد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در فنآوری نانو از دامنه کوه بالا رفتهایم و در مرحله قلهنوردی هستیم، عنوانکرد: کشور آمریکا سالانه بیش از دو میلیارد دلار و کشور ژاپن بیش از ۱٫۵ میلیارد دلار در زمینه فنآوری نانو سرمایهگذاری میکنند در حالی که سرمایه ستاد نانو تنها ۶۰ میلیون تومان معادل ۲۰ میلیون دلار است؛ این بودجه قابل مقایسه با بودجه دیگر کشورها نیست.
دبیر ستاد توسعه فنآوری نانو با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۱۶۰ شرکت فنآور در حوزه نانو در کشور فعال هستند گفت: همچنین ۳۲۰ محصول مبتنی بر نانو در بازار وجود دارد.
وی با بیان اینکه شرایط پسابرجام شرایط مطلوبی را برای ورود محصولات نانویی به بازارهای جهانی فراهم کرده است، گفت: در یک ماه گذشته توانستهایم یک دستگاه صنعتی در زمینه نانوالیاف به کرهجنوبی صادر کنیم، همچنین در حال حاضر محصولات ایرانی به کشورهای استرالیا و چین نیز صادر میشود.
واردات تجهیزات خارجی به کشور بدون توجه به تولیدات داخلی
سرکار با ابراز تأسف از ورود برخی تجهیزات وارداتی به کشور توسط دستگاههای دولتی بیان کرد: متأسفانه در شرایطی که محصولاتی با کیفیت و آخرین فنآوریهای روز دنیا در کشور تولید میشود، ولی برخی از تجهیزات توسط مدیران دستگاههای دولتی خریداری و به کشور وارد میشود.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری خرید محصولات مشابه ایرانی از کشورهای خارجی حرام کردهاند، گفت: متأسفانه برخی از مدیران دستگاههای دولتی اقدام به خرید وارد کردن محصول مشابه ایرانی میکنند، در صورتی که خرید این محصولات به منافع ملی کشور آسیب میرساند و این اقدام بر خلاف جریان اقتصاد مقاومتی در کشور است.
به گفته دبیر ستاد توسعه فنآوری نانو، این عمل به متخصص ایرانی و به مردم ایران ظلم است و باید رسانهها در این زمینه وارد شوند و جلوی اقدام این مسؤولان را با انتشار اخبار خود بگیرند.
سرکار با اشاره به یکی از تخلفات دستگاههای دولتی ادامه داد: در حال حاضر یک واحد پتروشیمی که به مدت یک سال از محصولی در زمینه نانو کاتالیستها استفاده کرده و با پرداخت ۳۰ درصد پیش پرداخت به شرکت ایرانی توانسته برای دومین بار این محصول را خریداری کند.
وی افزود: متأسفانه با تغییر مدیریت، مدیر جدید اقدام به بازگرداندن محصول ایرانی و خرید مشابه خارجی کرده است که این کار ظلم در حق متخصص ایرانی و فعالیت محققان در شرکتهای دانشبنیان به شمار میرود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.