با گرانی و کمبود کالا به سراغ شب عید میرویم افزایش قیمت چند برابری در بازار لوازم خانگی با توجه به شرایط رکود این روزها بازار لوازم خانگی کشور گره کوری دارد که معلوم نیست چگونه باید باز شود. افزایش قیمت کالاهای داخلی، کمبود کالا در بازار و همچنین افزایش قیمت تمام شده محصولات تولیدی […]
با گرانی و کمبود کالا به سراغ شب عید میرویم
افزایش قیمت چند برابری در بازار لوازم خانگی با توجه به شرایط رکود
این روزها بازار لوازم خانگی کشور گره کوری دارد که معلوم نیست چگونه باید باز شود. افزایش قیمت کالاهای داخلی، کمبود کالا در بازار و همچنین افزایش قیمت تمام شده محصولات تولیدی باعث شده تا خریداران بلاتکلیف بمانند.
به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران، به جرأت میتوان گفت بازار لوازم خانگی ایران تنها بازار اقتصادی در جهان است که در شرایط رکود خود، افزایش قیمت چند برابری را تجربه کرده است. رکودی که به عقیده بسیاری از کارشناسان این حوزه از دلایلی نظیر گرانی و حذف کالاهای وارداتی از این بازار نشات میگیرد.
رییس اتحادیه لوازم خانگی در همین مورد میگوید: «از ابتدای سال تاکنون لوازم خانگی خارجی بیش از ۱۵۰ درصد افزایش قیمت و لوازم خانگی داخلی بین ۸۰ تا ۱۲۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است.»
اما نکته قابل بررسی اینجاست که پس از اتفاقات برجام و خروج آمریکا از آنکه باعث شد دولت سیاستهای ذخیرهسازی ارزی را در پیش بگیرد، چه واردکنندگان و چه تولیدکنندگان اوج بازار خود را از دست دادند.
اینکه مردم در چند ماه گذشته به بازار هجوم آورده بودند سود اصلی آن به جیب دلالها رفت، چنانکه دیدیم سیاستهای نادرست دولت در بازار لوازم خانگی نتیجهای معکوس داد. از طرفی نه تولیدکننده داخلی توانست جای خالی ۴۰ درصدی برندهای خارجی را پرکند و از طرف دیگر کالای لوازم خانگی برای اولین بار در جهان به کالای سرمایهای مبدل شد.
بهار و تابستان که به اصطلاح پیک کاری شرکتها بود از بین رفت اما حال با همان وضعیت به سراغ فصل دوم کار، پس از ماههای محرم و صفر میرویم. بازار شب عید نزدیک است و از طرفی این بازار برای خریداران جهیزیه زمانی حیاتی محصوب میشود.
رکود ادامهدار بازار شاید در بازار شب عید از بین برود اما وضعیت کمبود کالا در بازار چه خواهد شد؟ آیا شرکتهای تولیدکننده با توجه به کمبود منابع مالی، کاهش سرمایه در گردش و همچنین افزایش قیمت مواداولیه تولید و نیز تغییر ارز دولتی تولیدکنندگان به ارز سامانه نیما، توان تأمین بازار را خواهند داشت؟!!
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.