راه‌اندازی فاز۳ پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس؛ به زودی

راه‌اندازی فاز۳ پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس؛ به زودی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) گفت: با سرمایه‌گذاری ارزشمند ۴، ۱میلیارد یورویی و تأسی از شعار ما می‌توانیم و تلاش متخصصان و کارکنان توانمند و متعهد ایرانی به زودی فاز ۳ پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس به بهره‌برداری می‌رسد. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از […]

راه‌اندازی فاز۳ پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس؛ به زودی

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) گفت: با سرمایه‌گذاری ارزشمند ۴، ۱میلیارد یورویی و تأسی از شعار ما می‌توانیم و تلاش متخصصان و کارکنان توانمند و متعهد ایرانی به زودی فاز ۳ پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا)، مرتضی‌لطفی در جریان بازدید از آخرین مراحل آماده‌سازی فاز ۳ پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس خاطرنشان کرد: با همت و تلاش خالصانه فعالان در این عرصه، فاز سوم پالایشگاه طی چند هفته آینده آماده افتتاح می‌شود.

وی اظهار داشت: شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی با بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری (دومیلیارد یورو) و سهامداری ۴۹ درصدی در پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس به عنوان بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان، مصمم است با مشارکت سایر سهامداران و گشایش زنجیره تولید فرآورده‌های نفتی منطبق بر استانداردهای روزآمد جهانی علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، ایران را در جمع باشگاه صادرکنندگان این محصولات به رقیبی پایدار رهنمون کرده است.

لطفی ادامه داد: همچنین با بهره‌برداری کامل فازهای در دست احداث ضمن خنثی کردن فشار تحریم‌های ظالمانه آمریکا، زمینه خودکفایی کامل در تأمین بنزین کشور را فراهم کند.

مدیرعامل شستا با اشاره به اشتغال مستقیم ۱۰هزار و غیرمستقیم ۵۰ هزار نفر نیروی جوان و متخصص در این مجموعه افزود: پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس به منظور حفظ و استمرار عملیات برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی و همچنین کاهش آلایندگی‌های محیط‌زیستی و خودکفایی کشور در تأمین فرآورده‌های استراتژیک انرژی ایجاد شده و در کنار توجه به صادرات محصولات تولیدی، ایجاد اشتغال پایدار و استفاده از نیروهای کارآمد بومی در استان هرمزگان را نیز مدنظر قرارداده است.

وی تصریح کرد: این پالایشگاه در شرایط فعلی ظرفیت دریافت ۳۶۰ هزار بشکه خوراک از میدان مشترک پارس‌جنویی در روز را در قالب ۳ فاز ۱۲۰ هزار بشکه‌ای داراست و با هدف تولید بنزین، گازوییل، گاز مایع، هیدروژن، گوگرد و سوخت جت اقدامات پالایشی خود را انجام می‌دهد.

لطفی با اشاره به این‌که کیفیت بنزین تولیدی در این پالایشگاه مطابق استاندارد یورو ۵ است گفت: هم‌اکنون به‌طور میانگین روزانه ۳۰ میلیون لیتر بنزین، روزانه ۱۲میلیون لیتر گازوییل با استاندارد یورو ۴ و روزانه ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ تن گاز مایع در این پالایشگاه تولید می‌شود و مقدار گازوییل تولیدی در پالایشگاه تا پایان سال به ۱۴ تا ۱۶ میلیون لیتر در روز می‌رسد.

مدیرعامل شستا با اشاره به میزان ارز استفاده شده در قالب تسهیلات و نوسانات شدید قیمت ارز خواستار استفاده از ظرفیت تبصره ۱۳ قانون رفع موانع تولید و افزایش سقف تخفیف خوراک از ۵ به ۱۰درصد و تبصره۱ ماده ۲۰ در تسعیر نرخ ارز تسهیلات دریافتی شد و خاطرنشان کرد با توجه به قیمت تمام شده و الزام فروش برخی از محصولات به نرخ مصوب دولت این مجموعه بزرگ قادر به پرداخت بدهی‌های خود نبوده و با زیان مواجه خواهد شد.

مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس نیز ضمن قدردانی از حمایت‌های مدیریت و کارکنان مجموعه بزرگ شستا از ساخت پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس افزود: خودکفایی در امر تولید فرآورده‌های نفتی به ویژه فرآورده استراتژیک بنزین، پالایش ۳۶۰ هزار بشکه در روز میعانات گازی و استمرار عملیات برداشت گاز غنی از میدان گازی مشترک پارس جنوبی از اهداف ماست و لحظه‌ای از تلاش دست برنخواهیم داشت.

محمدعلی‌دادور با تأکید بر این‌که کیفیت را فدای کمیت نخواهیم کرد و محصولات‌ مطابق استاندارهای کیفی اروپا تولید خواهد شد، گفت: جلوگیری از صادرات موادخام و تبدیل آن به فرآورده‌های با ارزش تر غایت ستاره خلیج‌فارس است و این مسأله می‌تواند به اشتغال زایی گسترده در منطقه و کشور بینجامد.

وی افزود: شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس به عنوان اولین بنگاه تولیدی و اقتصادی استان هرمزگان دفتر مرکزی شرکت را با تمام نفرات و تجهیزات به استان انتقال داد که این اقدام سالیانه میلیارد‌ها تومان درآمد برای استان در پی خواهد داشت و باعث رونق کسب‌وکار در هرمزگان می‌شود.

دادور ادامه داد: با تکمیل و نصب همه قطعات فاز سوم، تولید بنزین در پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس تا پایان سال به ۴۰ میلیون لیتر (حدود نیمی از مصرف کشور) در روز افزایش می‌یابد.

وی گفت: این پالایشگاه ظرفیت توسعه دو فاز دیگر نیز دارد که در صورت راه‌اندازی ظرفیت تولید از ۶۰ میلیون لیتر در روز عبور خواهد کرد.