لزوم رعایت دقیق درز انقطاع در ساختمان‌ها

مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین خبر داد لزوم رعایت دقیق درز انقطاع در ساختمان‌ها مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین از اهتمام دستگاه‌های اجرایی متولی در امر ساخت و ساز برای برخورد سریع و قانونی با ساختمان‌هایی که درز انقطاع را رعایت نمی‌کنند، خبر داد و گفت: متخلفان به شورای انتظامی ساختمان معرفی خواهند […]

مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین خبر داد

لزوم رعایت دقیق درز انقطاع در ساختمان‌ها

مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین از اهتمام دستگاه‌های اجرایی متولی در امر ساخت و ساز برای برخورد سریع و قانونی با ساختمان‌هایی که درز انقطاع را رعایت نمی‌کنند، خبر داد و گفت: متخلفان به شورای انتظامی ساختمان معرفی خواهند شد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی راه و شهرسازی استان قزوین، مسعودحق‌لطفی با اعلام این موضوع عنوان کرد: لزوم رعایت درز انقطاع ساختمان با توجه به مقررات ملی ساختمان و مصوبات هیأت ۴ نفره، توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان استان به کلیه مهندسان طراح، ناظر، مجری و سازندگان اطلاع‌رسانی شده است.

وی در ادامه افزود: همچنین سازمان نظام مهندسی ساختمان استان از صدور پروانه ساختمانی برای بناهایی که قصد احداث دارند ولی در طرح‌ها و نقشه‌های آنها، درز انقطاع به درستی رعایت نشده است، ممانعت به عمل خواهد آورد.

دبیر هیأت ۴ نفره استان با اشاره به این که شهرداری‌های استان نیز به صورت قاطع توسط مأموران اجراییات با عدم رعایت درز انقطاع در احداث ساختمان‌ها برخورد خواهند کرد؛ خاطرنشان‌کرد: همچنین کمیسیون ماده ۱۰۰ نیز در این رابطه با متخلفان به صورت جدی برخورد خواهد کرد.

حق لطفی در این راستا تأکیدکرد: اداره کل راه و شهرسازی نیز کنترل و بازرسی موضوع رعایت درز انقطاع ساختمان‌ها را در اولویت کاری برنامه ناظران عالی خود قرارداده و با تخلفات مشاهده شده برخورد قاطع خواهد داشت.

مدیرکل راه و شهرسازی در ادامه با توجه به اهمیت موضوع درز انقطاع و این‌که اجرای دقیق مصوبات هیأت ۴ نفره استان در این رابطه توسط دفتر فنی استانداری از شهرداری‌ها مورد پیگیری قرار خواهد گرفت، تصریح‌کرد: مهندسان متخلف در این رابطه به شورای انتظامی ساختمان معرفی خواهند شد.

گفتنی است براساس تعریف مقررات ملی ساختمان و آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندار ۲۸۰۰) درز انقطاع، حداقل فاصله مورد نیاز بین دو ساختمان مجاور است، به جهت این‌که در زمان وقوع زلزله تغییر مکان جانبی ساختمان‌ها باعث ضربه زدن آنها به یکدیگر نشود.