پزشکان تخمین میزنند که از هر ۱۰ نفر، ۷ نفر دچار دچار درجاتی از گردن درد در طول زندگی میشوند. به گزارش مهر، به نقل از آوای سلامت گردن درد میتواند دارای ماهیتهای مختلفی بوده و ۷ شکل مجزا داشته باشد. در اینجا رایجترین انواع گردن درد را میتوانید بیشتر بشناسید: درد عضلانی: درد […]
پزشکان تخمین میزنند که از هر ۱۰ نفر، ۷ نفر دچار دچار درجاتی از گردن درد در طول زندگی میشوند.
به گزارش مهر، به نقل از آوای سلامت گردن درد میتواند دارای ماهیتهای مختلفی بوده و ۷ شکل مجزا داشته باشد. در اینجا رایجترین انواع گردن درد را میتوانید بیشتر بشناسید:
درد عضلانی: درد عضلات گردن یا شانه میتواند در پاسخ بیش از حد به استرس عاطفی یا جسمانی طولانی مدت رخ دهد. در این هنگام عضلات گردن به لمس حساس میشوند و این درد اغلب توسعه مییابد.
گرفتگی عضله: این درد بهطور ناگهانی و به صورت سفت شدن قدرتمند عضلات گردن ایجاد میشود. گرفتگی عضلانی میتواند ناشی از صدمات باشد بهطوری که فرد هنگام بیدار شدن از خواب احساس دردناک یا سفتی گردن را حس میکند. اسپاسم عضلانی میتواند ناشی از دیسک کمر، مشکلات عصبی، استرس عاطفی و… باشد. گاهی اوقات نیز اسپاسم عضلانی بدون هیچ علت روشنی رخ میدهد.
سردرد: سردرد و درد در پشت سر یا بالای گردن میتواند منجر به احساس درد در گردن نیز بشود. این درد نیز ناشی از تنشهای عضلانی یا اسپاسم است و با حرکت گردن بدتر میشود.
درد مفاصل فاست (مفاصل بین مهرهای پشتی): این درد اغلب تیز، و عمیق است و با خم کردن سر اغلب بدتر میشود. درد اغلب میتواند به شانه یا پشت نیز گسترش یابد. یک دوره عدم فعالیت احساس درد را بدتر میکند.
درد عصب: التهاب ریشههای اعصاب نخاعی باعث ایجاد درد تیز، زودگذر و شدید همراه با سوزن سوزن شدن در گردن میشود. درد ممکن است به بازو یا دست نیز گسترش یابد.
درد ارجاعی: دردهای ارجاعی به دردهایی گفته میشود که مرکز آنها نقطهای دورتر از محل درد قرار دارد. یکی از بهترین نمونههای این نوع دردها، درد آنژین صدری یا حمله قلبی است که گاهی در ناحیه گردن، شانه یا پشت و کمر حس میشود.
درد استخوان: درد و حساسیت به لمس در مهرههای گردن به مراتب معمول است. درد استخوان نیاز به توجه پزشکی دارد و ممکن است نشان دهنده یک مشکل جدی تر سلامت باشد.
بهطور معمول شما میتوانید علایم گردن درد خود را با برخی از توصیهها در خانه مدیریت کنید.
بسیاری از انواع گردن درد حاصل فعالیتهای روزمره است از این رو توصیه میشود از برخی مسکنها هنگام شروع این دردها استفاده کنید. مسکنهایی مانند پاراستامول، ایبوپروفن و یا ترکیبی از این دو برای کنترل درد مناسبند. ژلهای ایبوبروفن نیز میتواند جایگزین قرص شود.
سعی کنید مکان درد را با کمپرس گرم پوشش دهید. این روش میتواند به کاهش درد و از بین رفتن اسپاسم عضلانی کمک کند. هرچند در برخی موارد کمپرس سرد نیز همین نقش را میتواند داشته باشد.
به پشت یا به پهلویتان بخوابید. این موقعیتها کمترین فشار را بر روی گردنتان میآورد.
کسانی که روی پشت میخوابند، باید بالشی گرد را انتخاب کنند که از قوس گردن حمایت کند و یک بالش صاف که زیر سرشان بگذارند. برای ساختن بالشی گرد میتوانید یک حلقه محافظ گردن را رو به درون روبالشی یک بالش صافتر و نرمتر وارد کنید، یا اینکه از بالشهای مخصوصی استفاده کنید که دارای یک بخش حمایت گردن و یک لبه هستند برای قرار گرفتن سر هستند.
استفاده از بالش پر را که اطراف گردنتان را میگیرد، را در نظر داشته باشید. البته بالشهای پر در طول زمان فشرده و صاف میشوند، و باید حدود یک سال یک بار عوض شوند.
در صورت شدت گردن درد از رانندگی خودداری کنید.
اگر عادت دارید در اتومبیل بخوابید یا اینکه تلفن سیار منزلتان را بین گردن و شانههایتان نگه دارید مطمئن باشید که دچار مشکل میشوید. عادات بدی که به گردنتان فشار میآورند را همین امروز ترک کنید.
اضافه وزن به تمام ماهیچهها از جمله ماهیچه گردن فشار میآورد.
اگر در محیط کارتان مدام پشت میز کامپیوتر نشسته و به صفحه آن خیره شدهاید سعی کنید ارتفاع صندلی را به درستی تنظیم نمایید و هر چند وقت یک بار به خود استراحت دهید.
اگر عضلات گردن شما سفت شده است، تمرینات گردن را انجام دهید. به آرامی عضلات گردن خود را به سمت بالا و پایین و چپ و راست به صورت چرخشی حرکت دهید. این تمرینات عضلات گردن را تقویت میکند و بهبود دامنه حرکت آن کمک مینماید.
اگر کنترل درد با مسکنها و یا تمرینات گردنی بهبود نمییابد، شاید نشان دهنده علت جدی تری باشد.
پزشک شما برای بررسی بیماریهای زمینهای دیگر اقدام خواهد کرد. همچنین ممکن است یک مسکن قویتر مانند کدئین تجویز کند.
اگر سفتی و درد گردن شما بیش از یک ماه ادامه داشته باشد، شما باید جلسات فیزیوتراپی داشته باشید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.