رکوردزنی ۶۳۰ میلیون مترمکعبی در برداشت گاز از پارسجنوبی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از افزایش روزانه ۵۶ میلیون مترمکعبی برداشت گاز از میدان پارسجنوبی تا پایان امسال خبر داد و گفت: دستیابی به این ظرفیت، رکورد تازهای در حوزه تولید و بهرهبرداری از مگاپروژههای گازی پارسجنوبی به جا میگذارد. به گزارش مناقصهمزایده به […]
رکوردزنی ۶۳۰ میلیون مترمکعبی در برداشت گاز از پارسجنوبی
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از افزایش روزانه ۵۶ میلیون مترمکعبی برداشت گاز از میدان پارسجنوبی تا پایان امسال خبر داد و گفت: دستیابی به این ظرفیت، رکورد تازهای در حوزه تولید و بهرهبرداری از مگاپروژههای گازی پارسجنوبی به جا میگذارد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از شرکت نفت و گاز پارس، محمدمشکینفام با اشاره به تمرکز بر بهرهبرداری حداکثری و صیانتی از میدان مشترک پارسجنوبی، فعالیت این شرکت در دو جبهه توسعه و تولید را نیازمند برنامهریزی دقیق و تلاش بر پایه همدلی در شرایط تحریم عنوان کرد.
وی با اشاره به افزایش تولیدگاز به منظور پاسخگویی به نیازهای جاری و آتی کشور گفت: با نزدیک شدن به فصل زمستان و ضرورت تأمین پایدار و مستمر نیاز گازی کشور، بهرهبرداری از فازهای در حال توسعه پارسجنوبی شتاب بیشتری به خود گرفته است و از آنجا که شرکت نفت و گاز پارس راهبری عملیات تولید در بخش ایرانی بزرگترین میدان گازی جهان را نیز به عهده دارد، با تأمین ۷۰ درصد گاز کشور در بخشهای خانگی، تجاری، صنعتی، نیروگاهی و… آماده ورود به فصل سرما میشود.
ردیف چهارم فاز ۱۳، پایان آذر عملیاتی میشود
مشکینفام روند پیشرفت توسعه فازهای ۱۳ و ۲۴-۲۲ پارسجنوبی در بخش پالایشگاهی را مطلوب توصیف کرد و گفت: هماکنون ۳ ردیف شیرینسازی گاز ترش از هر یک از پالایشگاههای این فازها عملیاتی شده است و پیشبینی میشود ردیف چهارم شیرینسازی فاز ۱۳ نیز تا پایان آذرماه به بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به تعهد بهرهبرداری از ۳ زنجیره یک میلیارد فوتمکعبی هر یک از فازهای در حال توسعه پارسجنوبی تا پایان امسال اظهارکرد: با بهرهبرداری از دو سکوی گازی فاز ۱۴ پارسجنوبی، نخستین زنجیره تولید از این فاز، با برداشت روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب گاز ترش عملیاتی شده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس دستیابی به دومین زنجیره یک میلیارد فوت مکعبی را نیازمند تکمیل عملیات راهاندازی دو سکوی دریایی فاز ۱۳ پارسجنوبی عنوانکرد و افزود: سکوی ۱۳B هفته گذشته در موقعیت مخزنی خود در خلیجفارس نصب شد و تا یک ماه آینده عملیات هوکآپ و راهاندازی آن به پایان خواهد رسید.
مشکینفام ادامهداد: همچنین در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی، دومین عرشه دریایی این فاز در هفته جاری نصب شده و براساس برنامه زمانبندی پیشبینی میشود همزمان با تکمیل عملیات اتصال خطوط لوله فرعی این سکوی اقماری به سکوی اصلی، عرشه دریایی ۱۳D نیز تا پایان دیماه در مدار بهرهبرداری قرار گیرد، بدینترتیب تولید روزانه یک میلیارد فوتمکعب گاز ترش از فاز ۱۳ پارسجنوبی تا پایان دیماه محقق خواهد شد.
پالایشگاه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارسجنوبی آماده دریافت گاز ترش
محمدمشکینفام به وضع توسعه بخش دریایی فاز ۲۲-۲۴ نیز اشاره کرد و گفت: عرشه دریایی ۲۲ این فاز پس از پایان عملیات حفاری چاههای موقعیت خود، نصب شده و در حال راهاندازی است و پیشبینی میشود در صورت فراهم بودن شرایط پایدار جوی تا اواسط دیماه با برداشت روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز ترش و ارسال آن به پالایشگاه فاز ۲۲-۲۴ به بهرهبرداری برسد.
به گفته مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، سکوی ۲۴A، آخرین عرشه دریایی است که با هدف تکمیل زنجیره تولید یک میلیارد فوتمکعبی گاز در فاز ۲۲-۲۴ پارسجنوبی تا پایان امسال نصب شده و به بهرهبرداری خواهد رسید.
این عرشه دریایی هماکنون آماده بارگیری است و پس از انتقال شناورهای نصاب و حمال از موقعیت سکوهای دریایی فاز ۱۳ به یارد صنعتی صدرا در بوشهر، عملیات انتقال و بارگیری آن آغاز خواهد شد.
ضرورت تسریع در اجرای مگاپروژههای پارسجنوبی
محمدمشکینفام در جلسه با مجریان فازهای در حال تکمیل پارسجنوبی بر توجه به مؤلفههای «زمان» و «کیفیت» تأکید کرد و خواستار تسریع در روند اجرا و بهرهبرداری هر چه سریعتر مگاپروژههای پارسجنوبی شد.
وی گفت: شرکت نفت و گاز پارس همواره در مسیر حمایت از پیمانکاران داخلی و رونق فضای کسبوکار برای حضور فراگیر و مشارکت بخش خصوصی گام برداشته است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: در حال حاضر، ایران از میدان مشترک پارسجنوبی، روزانه ۵۸۰ میلیون مترمکعب گاز برداشت میکند که با تحقق برنامههای توسعهای، این رقم تا پایان امسال با ثبت یک رکورد تازه، به بیش از ۶۳۰ میلیون مترمکعب افزایش مییابد.
با بهرهبرداری از هر یک از فازهای پارسجنوبی تولید ناخالص ملی به میزان یک درصد افزایش مییابد، این در حالی است که هیچ یک از حوزههای اقتصادی در سطح ملی چنین تأثیری را در بهبود شاخص اقتصادی کشور ندارند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.