معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای ایلام گفت: متأسفانه هر سال منابع آب زیرزمینی تهیتر میشوند. به گزارش ایسنا، سجاد رستمی اظهار کرد: در استان ایلام ۱۷ دشت وجود دارد که از این تعداد ۴ دشت مهران، دهلران، دشت عباس و موسیان جزو دشتهای ممنوعه قرار دارند. رستمی با بیان اینکه متوسط افت […]
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای ایلام گفت: متأسفانه هر سال منابع آب زیرزمینی تهیتر میشوند.
به گزارش ایسنا، سجاد رستمی اظهار کرد: در استان ایلام ۱۷ دشت وجود دارد که از این تعداد ۴ دشت مهران، دهلران، دشت عباس و موسیان جزو دشتهای ممنوعه قرار دارند.
رستمی با بیان اینکه متوسط افت سالیانه سطح آب زیرزمینی در دشتهای مهران، دهلران و موسیان به ترتیب برابر با ۸۳، ۲۲ و ۶۴ سانتیمتر است، اضافه کرد: متأسفانه این آمار بیانگر این است که هرساله منابع آب زیرزمینی تهیتر میشود.
وی افزود: در دشت عباس که جزو دشتهای ممنوعه استان قرار دارد، به واسطه ورود شبکه آبیاری در سالهای اخیر علاوه بر توقف افت سطح آب زیرزمینی در دشت، شاهد خیز سطح آب بودهایم و لذا تلاش شده است شرایط خروج از حالت دشت ممنوعه در این دشت انجام گیرد. همچنین در سالهای اخیر به واسطه مدیریت صحیح و نیز همراهی کشاورزان در دشت موسیان خوشبختانه رشد افت سطح آب زیرزمینی کند شده و امیدواریم با همراهی کشاورزان منطقه علاوه بر تثبیت سطح آب، منابع آب زیرزمینی دشت نیز احیا شود.
رستمی درمورد سایر دشتهای استان نیز عنوان کرد در برخی دیگر از دشتهای استان همچون دشت آسمانآباد و هلیلان، هرچند هنوز در حالت دشت آزاد قرار دارند، ولی با توجه به افتهای ایجاد شده و اضافه برداشتهای صورت گرفته، در صورت عدم همراهی کشاورزان، متأسفانه در آیندهای نزدیک ممکن است به عنوان دشت ممنوعه معرفی گردند.
رستمی افزود: شرط پایداری استفاده از منابع آب زیرزمینی همراهی کشاورزان و بهرهبرداران در مدیریت این منابع است که امیدواریم با همراهی روزافزون کشاورزان، وضعیت این منابع و در نتیجه انتفاع کشاورزان از آن بهتر شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.