فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) اعلام کرد: قرار خاتم ۱۰ طرح عظیم نیمه تمام شناسایی کرده است که با حدود ۵ تا ۷ میلیارد دلار میتوان آنها را به سرانجام رساند و سالانه ۴۰ میلیارد دلار سود نصیب کشور کرد. به گزارش فارس، عبادا… عبداللهی با اشاره به اولویتهای این قرارگاه اظهارکرد: رهبر معظم […]
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) اعلام کرد: قرار خاتم ۱۰ طرح عظیم نیمه تمام شناسایی کرده است که با حدود ۵ تا ۷ میلیارد دلار میتوان آنها را به سرانجام رساند و سالانه ۴۰ میلیارد دلار سود نصیب کشور کرد.
به گزارش فارس، عبادا… عبداللهی با اشاره به اولویتهای این قرارگاه اظهارکرد: رهبر معظم انقلاب در برنامهای که نمایندگان مجلس حضور داشتند، تأکید کردند که حتماً بر اساس اولویت و صرفهجویی در امور میتوان بسیاری از کارها را انجام داد، اولویتبندی اهمیت زیادی در تحقق اهداف بر اساس زمانبندی پیشبینی شده و بضاعت مالی موجود دارد ولی باید گفت در کشور ما آن چنان که باید و شاید به این مسأله توجه نشده است.
وی افزود: بارها معاون اول رییسجمهور و مسؤولان درجه اول کشور اعلام کردهاند که ۴۵۰ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد به این معنا که حجم گستردهای از ثروت کشور متوقف شده و خروجی خاصی ندارد ضمن اینکه این رقم بیش از بودجه عمرانی ۱۰ سال ایران است البته با در نظر گرفتن بودجه تخصیص یافته، این زمان بیشتر میشود؛ تعداد زیادی از این پروژهها اولویتبندی نشدهاند و مشکل از اینجا شروع میشود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) با بیان اینکه این قرارگاه بررسیهای گستردهای بر روی پروژههای موجود داشته است گفت: رهبر معظم انقلاب بر مسأله اقتصاد مقاومتی به عنوان تنها راه نجات کشور تأکید دارند، همه باید به این نکته اعتقاد داشته باشیم به همین دلیل از ابتدای سال جاری برنامهریزی دقیقی توسط قرارگاه خاتم صورت گرفت و به همه واحدهای اجرایی ابلاغ شد که سالی استثنایی در پیش است و باید بر اساس اولویتها، کارها را پیگیری کرد و به سرانجام رساند.
وی ادامه داد: در مرحله نخست، ۱۰ مورد از ابرپروژهها توسط قرارگاه خاتم شناسایی و به مسؤولان ارایه شدند؛ ارزش ریالی این پروژهها بسیار زیاد است بهطوری که تاکنون برای به سرانجام رساندن آنها ۲۵ میلیارد دلار هزینه شده و پیشرفت فیزیکی آنها بهطور میانگین ۸۵ درصد است.
عبداللهی خاطرنشان کرد: درخواست قرارگاه برای تکمیل این پروژهها بین ۵ تا ۷ میلیارد دلار است و به یقین، میتوان طی مدت دو سال این طرحها را به سرانجام رساند ضمن اینکه بر اساس برآوردهای صورت گرفته، عایدی کشور از محل این پروژهها، سالانه ۴۰ میلیارد دلار خواهد بود.
*پروژههای اولویتدار در نفت
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) با اشاره به حوزههای کاری این پروژهها عنوانداشت: در حوزه نفت فازهای ۱۳، ۲۲ و ۲۴ و همچنین ستاره خلیجفارس به عنوان بزرگترین پالایشگاه گازی در کنار پروژه خارک از اولویت برخوردارند.
وی افزود: فازهای مربوط به پارسجنوبی بهطور میانگین ۸۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشتهاند و با تکمیل آنها، چیزی بین ۱۱۷ تا ۱۲۰ میلیون متر مکعب گاز توسط آنها تولید خواهد شد.
عبداللهی با بیان اینکه استحصال گاز ترش و تبدیل آن به گاز شیرین، محصولات جانبی دیگری را به همراه دارد گفت: تنها از کاندنسیت آن که به پالایشگاه گازی ارسال میشود ۶ محصول متفاوت نظیر نفت سفید، بنزین و گازوییل به دست میآید و زمانی که همه بخشهای پالایشگاه فعال شوند، محصولات دیگری برای پتروشیمیها نیز تولید خواهد شد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) ادامه داد: پروژههای نفتی اولویتبندی شده طی دو سال قابلیت نهایی شدن دارند ولی میتوان گفت در پایان سال ۹۵ بخشهایی از آنها راهاندازی شود.
وی تصریح کرد: در بحث پالایشگاه ستاره خلیجفارس، باید گفت پروژهای عظیم و حیاتی برای ایران محسوب میشود زیرا در حال حاضر مجبور به واردات بنزین هستیم آن هم با وجود اینکه بزرگترین مخازن نفتی و گازی را در اختیار داریم بنابراین پروژه ستاره خلیجفارس که در حال حاضر ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد میتوان در این زمینه بسیار تأثیرگذار باشد.
عبداللهی با بیان اینکه قبلا وعده داده بودیم اردیبهشت ماه امسال، بخشایسی یعنی زودهنگام این پالایشگاه را راهاندازی کنیم گفت: در عین حال توانستیم ۴۵ روز پیش از سال جدید این کار را به سرانجام برسانیم و ۲۵ واحد را تحویل دهیم.
*ارتباط بخش خصوصی را قرارگاه آسانتر از دولت برقرار میشود
عبداللهی افزود: در مورد ارتباط قرارگاه با شرکتهای خصوصی باید گفت اعتقاد ما، تقویت بخش خصوصی است؛ راجع به این مسأله با مسؤولان رده بالای کشور هم صحبت شده است زیرا میدانیم با توجه به شرایط موجود، شرکتهای خصوصی نمیتوانند دوام بیاورند بنابراین باید بسترهای لازم برای فعالیت این بخش را فراهم کرد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) تأکید کرد: بارها گفتهایم از بین ۱۵۰ هزار نفری که در قالب قرارگاه مشغول بهکار هستند، تنها دو درصد آنها نیروی رسمی هستند و بقیه آنها پیمانکار و بخشهای مردمی هستند، به عبارتی بخش خصوصی، ارتباط آسانتری با قرارگاه نسبت به ارتباط با دولت دارد.
وی ادامه داد: پس از افزایش قیمتها بر اثر تورم و سایر مشکلات، حقوق همه شرکتهای خصوصی همکار توسط قرارگاه پرداخت شده ولی هنوز حق خود را از دولت نگرفتهایم؛ در بحث مالیات هم تبعیت از قانون برایمان حکم شرعی دارد و هیچگاه از قانون عبور نمیکنیم، زمانی به ما گفتند از مالیات معاف هستند و پس از آن عنوان شد باید مالیات پرداخت شود و یک سال است مالیاتها پرداخت میشوند.
عبداللهی در مورد سؤال دیگری مبنی بر گرفتاری بسیاری از فعالیتهای اقتصادی به حواشی سیاسی گفت: نعمتهای زیادی در اختیار ماست ولی نوع مدیریتهایمان سبب بروز مشکلاتی شده، بوروکراسیهای اداری مانع بزرگی بر سر راه فعالیتهای اقتصادی بوده به عبارت دیگر به دو شاخصه مهم و تعیینکننده یعنی نیروی انسانی و زمان توجه کافی نداشتهایم، برای یک مجوز که میتواند در مدت زمان کوتاهی صادر شود، زمان یک هفتهای به یک سال تبدیل میشود و این امر زمان را از بین میبرد و اصل قضیه را نابود میکند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.