معاون وزیر جهاد کشاورزی:بیش از ۴۸۰۰۰هکتار گلخانه تا پایان سال ۱۴۰۴ ساخته می‌شود

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اکنون ۱۰ هزار و ۶۰۰ هکتار گلخانه در کشور وجود دارد که تا پایان سال ۱۴۰۴ بیش از ۴۸ هزار هکتار گلخانه در مناطق مناسب ساخته می‌شود به گزارش ایرنا، محمد علی طهماسبی در نخستین هم‌اندیشی فن‌آوری فیلم‌های پلیمری در کشاورزی که با حضور مهمانان خارجی در دانشگاه […]

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اکنون ۱۰ هزار و ۶۰۰ هکتار گلخانه در کشور وجود دارد که تا پایان سال ۱۴۰۴ بیش از ۴۸ هزار هکتار گلخانه در مناطق مناسب ساخته می‌شود

به گزارش ایرنا، محمد علی طهماسبی در نخستین هم‌اندیشی فن‌آوری فیلم‌های پلیمری در کشاورزی که با حضور مهمانان خارجی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، افزود: جمهوری اسلامی ایران به علت موقعیت جغرافیایی ممتازی که دارد از اقلیم‌های مختلف گرمسیری، نیمه‌گرمسیری، معتدل و سردسیری برخوردار است و این وضعیت موجب اختلاف دما در بین فصول و شبانه‌روز شده است.

وی اضافه کرد: میزان پراکنش باران در اقصی نقاط کشور متفاوت است و این امر تبخیر بیش از اندازه آب را در پی دارد، بنابراین به دلیل شرایط خاص کشور لازم است فن‌آوری‌های جدید را در عرصه‌های کشاورزی به‌کار گرفته شود.

طهماسبی بهره‌گیری از کشت‌های گلخانه‌ای را لازم دانست و تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی به شکل جدی موضوع تولید کشت گلخانه‌ای و توسعه آن را برای عرضه محصولات آن به بازار دنبال می‌کند.

وی اظهار داشت: خشکسالی‌های پی‌درپی و کم آبی و برای جلوگیری از تبخیر و کاهش علف‌های هرز و کاهش به‌کار‌گیری سموم و علف‌کش‌ها و همچنین ارتقای بازدهی تولید، کاربرد مواد پلیمری در کشاورزی در عرصه‌های باز روز به روز در حال افزایش است.

به گفته طهماسبی، اکنون حدود ۱۶۰ هزار هکتار گوجه فرنگی، ۱۳۴ هزار هکتار هندوانه آبی، ۶۸ هزار هکتار خیار، ۷۶ هزار هکتار خربزه و به اضافه سبزیجات در فضای باز کشت می‌شود و بیش از ۴۵۰ هزار هکتار عرصه کشاورزی در کشور وجود دارد که باید به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شود، بنابراین باید از پلیمر و مواد پلاستیکی استفاده شود.

وی ضمن تأکید بر این که سیستم‌های گلخانه‌ای و توسعه آن در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد، گفت: اکنون دولت مهر تأییدی بر اجرای این طرح زده به‌طوری که در سال ۱۳۹۳ بالغ بر ۴۰۰ طرح گلخانه‌ای با ارزش ۵ هزار میلیارد ریال تقاضا شد.

 

به گفته این مقام مسؤول، توسعه گلخانه‌ها به دلایل بهینه‌سازی آبیاری، تولید مستمر، استفاده صحیح از نهاده‌های کشاورزی، اشتغال پایدار، کمک به حفظ محیط زیست و تولید محصولات صادراتی با توجه به بازار پیرامونی کشورمان در روند مثبت‌سازی تراز تجاری بخش کشاورزی از جمله طرح‌های محوری در اقتصاد مقاومتی قلمداد شده است.