بازار پتروشیمی متعادل شد دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی تأکید کرد با خروج دلالان از بازار پتروشیمی، میزان عرضه و تقاضا به تعادل رسیده است و تولیدکنندگان بخش پاییندستی میتوانند مواداولیه را با شرایط مناسبتری تهیه کنند. به گزارش ایرنا، در نیمه نخست امسال پس از نوسانهای نرخ ارز، بازار محصولات پتروشیمی با نابسامانیهایی روبهرو […]
بازار پتروشیمی متعادل شد
دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی تأکید کرد با خروج دلالان از بازار پتروشیمی، میزان عرضه و تقاضا به تعادل رسیده است و تولیدکنندگان بخش پاییندستی میتوانند مواداولیه را با شرایط مناسبتری تهیه کنند.
به گزارش ایرنا، در نیمه نخست امسال پس از نوسانهای نرخ ارز، بازار محصولات پتروشیمی با نابسامانیهایی روبهرو شد و قیمتها افزایش و میزان دسترسی تولیدکنندگان واقعی به مواداولیه کاهش یافت.
به سبب فروش محصولات پتروشیمی در بورس کالا به نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی، دلالان به خرید از بورس کالا و فروش محصولات در بازار آزاد یا قاچاق آن اقدام و سود سرشاری را عاید خود میکردند.
در این میان، به سبب رشد قیمتها تولیدکنندگان بخش پاییندستی و مصرفکنندگان از دسترسی به مواداولیه ارزان محروم شدند.
در نیمه نخست سال تقاضا برای پلیمرها در بورس کالا نسبت به پارسال حدود ۳ برابر افزایش یافت که نشان میداد دلالان در این بازار به شدت فعال شدهاند.
اما پس از انجام اصلاحاتی در سازوکار معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا مانند حذف سقف معاملات و تغییر مبنای محاسبه قیمتها از ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز سامانه نیما، این روند تغییر یافت و بساط دلالی از این بازار به تدریج برچیده شد.
دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی امروز گفت: بازار پتروشیمی اکنون به تعادل رسیده است و دلالان از این بازار خارج شدهاند.
احمدمهدویابهری اضافهکرد: در نیمه نخست امسال به علت نوسان شدید قیمت ارز و سود سرشار دلالی، میزان تقاضا از عرضه بسیار بالاتر بود اما اکنون در بسیاری از محصولات، حجم عرضه از تقاضا پیشی گرفته است.
وی اضافهکرد: نرخ عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا اکنون بر مبنای نرخ سامانه نیماست اما مقایسه مواد اولیهای که اکنون به دست مصرفکننده نهایی بخش پاییندستی میرسد با زمانی که مواداولیه پتروشیمی با نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی عرضه میشد نشان میدهد که قیمت نهایی کاهش یافته است.
به گفته وی، در زمان عرضه محصولات پتروشیمی با ارز ۴۲۰۰ تومانی، دلالان سود اصلی را میبردند و مواداولیه با قیمت بالاتر به دست تولیدکننده بخش پاییندستی میرسید اما اکنون پس از آزاد شدن سقف معاملات و مبنا قرار گرفتن نرخ ارز سامانه نیما شرایط بهبود یافته و فعالیت دلالان کاهش یافته است.
دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی افزود: در برخی محصولات مانند گریدهای پلیاتیلن و مواد شیمیایی میزان عرضه در بورس کالا بیشتر از تقاضاست. فقط در برخی محصولات مانند «پت نساجی» و یا «پروپیلن»، میزان تقاضا اندکی بیشتر از عرضه است که علت آن به بروز مشکل در تحویل خوراک پالایشگاهها به واحدهای پتروشیمی و قیمتگذاری آنها باز میگردد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.