براساس این شاخصها، نرخ بالای فقر، سرقت و اعتیاد نقش بهسزایی در کاهش کیفیت در تهران داشته است؛ بماند که اوضاع وخیم مسکن، وضعیت بحرانی محیط زیستی و دلایل دیگری را نیز میتوان در چرایی قرارگیری تهران در فهرست بدترین شهرهای جهان دخیل دانست. بعد از بغداد و پایتختهای چند کشور همسایه، تهران در […]
براساس این شاخصها، نرخ بالای فقر، سرقت و اعتیاد نقش بهسزایی در کاهش کیفیت در تهران داشته است؛ بماند که اوضاع وخیم مسکن، وضعیت بحرانی محیط زیستی و دلایل دیگری را نیز میتوان در چرایی قرارگیری تهران در فهرست بدترین شهرهای جهان دخیل دانست.
بعد از بغداد و پایتختهای چند کشور همسایه، تهران در فهرست بدترین شهرهای جهان قرار گرفته است؛ جایگاهی بسیار نامرغوب و نازل!
به گزارش تابناک، مؤسسه «مرسر» در تازهترین گزارش خود، فهرست کشورهایی که پایینترین کیفیت زندگی را بر اساس شاخصهای تعیین شده دارند، منتشر کرد که در این فهرست، بغداد به دلیل ویرانیهای حاصل از سالها جنگ و ناامنی به دلیل حضور داعش، بدترین شهر جهان از نظر کیفیت زندگی معرفی شده است.
براساس این فهرست، پس از پایتخت همسایه غربی کشورمان، شهرهای بانگی (پایتخت جمهوری آفریقای مرکزی)، صنعا (پایتخت یمن)، پورتوپرنس (پایتخت هائیتی) و خارطوم (دومین شهر بزرگ سودان) قرار دارند که اغلب درگیر و دار جنگ هستند یا سالهاست، سایه ناامنی بر سرشان گسترده شده است.
مؤسسه مرسر که به عنوان یکی از بزرگترین بنیادهای مشاوره منابع انسانی در جهان، هر ساله فهرست بدترین و بهترین شهرهای جهان را براساس شاخصهای مشخص و با تکیه بر شرایط موجود شهرهای مختلف تهیه و اعلام میکند، در ادامه فهرست ۳۳ شهری که پایینترین کیفیت زندگی در آنها جاری است، «دمشق» را در ردیف هفتم قرارداده است؛ رتبهای که با توجه به اوضاع بسیار وخیم حاکم بر سوریه چه بسا خوب هم باشد.
در ادامه این فهرست، با نام شهرهایی مواجه میشویم که اغلب در قاره سیاه واقع هستند و به دنبالشان، شهرهایی را میبینیم که بسیاریشان برایمان نام آشنا هستند؛ از جمله «دوشنبه»، پایتخت تاجیکستان که به دلیل فقر و کمبود منابع انرژی و نیز ضعف در زیرساختهای بازرگانی، در جایگاه نوزدهم قرار گرفته، یا «بیشکک»، پایتخت قرقیزستان، «عشق آباد» پایتخت ترکمنستان و «تاشکند» پایتخت ازبکستان، که به ترتیب در ردههای ۲۱، ۲۳ و ۲۶ قرار گرفتهاند.
تهران رتبه ۲۸ام بدترین شهر جهان از نظر کیفیت زندگی!
در ادامه به نام «تهران» در رتبه ۲۸ام بدترین شهرهای جهان از نظر کیفیت زندگی برمیخوریم که یک رتبه بالاتر از «کراچی»، بزرگترین و پرجمعیتترین شهر پاکستان و اندکی بالاتر از «لاهور»، دیگر شهر این کشور قرار گرفته که اولی از خشونت، آدمربایی و زورگیری رنج میبرد و دومی به دلیل زاغهنشینهای فراوان و حملههای تروریستی در رتبه ۳۲ام بدترین شهرهای جهان است.
این در حالی است که میدانیم هیچ یک از دو شهر لاهور و کراچی، پایتخت همسایه جنوب شرقی کشورمان نیستند و به لحاظ حضور گروههای تندرو و قدرتی که امثال طالبان در پاکستان دارند، نمیتوان فضای ایران و آن کشور را قیاس کرد؛ بنابراین، شاید جالب توجه باشد که نگاهی دقیقتر به چرایی قرارگیری تهران در جایگاه پایینی در رده بندی شهرهای جهان براساس کیفیت زندگی بیندازیم.
آن گونه که مؤسسه مرسر اعلام کرده، فهرست شاخص کیفیت زندگی با بررسی ۴۵۰ شهر جهان و بر اساس معیارهای زیر تنظیم شده است؛
* فضای اجتماعی (ثبات سیاسی، جرایم، اعمال قانون)
* فضای بهداشتی (خدمات درمانی، بیماریهای واگیر، سامانه فاضل آب)
* محیط زیست (آلودگی هوا، بلایای طبیعی،…)
* فضای آموزشی (دسترسی به خدمات استاندارد و بینالمللی آموزشی)
* فضای اقتصادی (مقررات مالی، خدمات بانکی)
* فضای فرهنگی (دسترسی به رسانههای آزاد، آزادیهای فردی)
* خدمات عمومی (برق، آب، حمل و نقل و ترابری، حجم ترافیک)
* خدمات تفریحی (رستورانها، سالنهای نمایش، ورزشگاهها)
* کالاهای مصرفی (دسترسی به غذا، کالاهای مصرفی روزمره، خودرو)
* مسکن (خانه، لوازم خانگی، مبلمان، خدمات ساختمانی)
بنا بر این شاخصها، نرخ بالای فقر، سرقت و اعتیاد نقش بهسزایی در کاهش کیفیت در تهران ایفا کرده است؛ بماند که اوضاع وخیم مسکن، وضعیت بحرانی محیط زیستی و دلایل دیگری را نیز میتوان در چرایی قرارگیری تهران در فهرست بدترین شهرهای جهان دخیل دانست و حتی از آن فراتر، با قیاس اوضاع و احوال تهران با برخی دیگر از کلانشهرهای کشورمان، جایگاهی مشابه و حتی بدتر برای چند شهر دیگر کشورمان متصور شد.
برای کلانشهرهایی که از بسیاری نظرها وضعیت نامطلوبی مشابه تهران دارند؛ شهرهای بزرگی در کشورمان که چه بسا اگر جزو ۴۵۰ شهری قرار گیرند که مؤسسه مرسر هر ساله وضعیتشان را بررسی میکند، به جمع بدترین شهرهای جهان راه پیدا خواهند کرد!
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.