رییس سازمان امور اراضی کشور از بررسی مشکل سند دار نشدن اراضی ملی شمال تهران در کمیسیون رفع تداخلات دولت و مردم خبر داد. به گزارش مهر، زمینخواری، تصرف اراضی اعم از دولتی و شخصی از سوی اشخاص یا مراجعین است که با استفاده از نفوذ و روابط خود در دستگاههای مختلف اداری و […]
رییس سازمان امور اراضی کشور از بررسی مشکل سند دار نشدن اراضی ملی شمال تهران در کمیسیون رفع تداخلات دولت و مردم خبر داد.
به گزارش مهر، زمینخواری، تصرف اراضی اعم از دولتی و شخصی از سوی اشخاص یا مراجعین است که با استفاده از نفوذ و روابط خود در دستگاههای مختلف اداری و یا با شناسایی خلأهای قانونی و گاه نیز با جعل اسناد و مدارکی به سوءاستفادههای مالی و ملکی میپردازند. در این میان، برخی از مناطق که به اصطلاح زمینخواران فرصتهای طلایی تلقی میشود، همواره مورد تعرض قرار گرفته و میگیرد. مناطق گردشگری، مناطق شمال کشور و زمینهایی که در آنها مشکلاتی از جمله تعدد مالکان، نبود سند اصلی و تداخل مراجع دولتی و افراد شخصی از جمله این فرصتهای طلایی محسوب میشود.
حتی در کلانشهرها و حریم شهری نیز زمینخواری با استفاده از نفوذ زمینخواران و به بهانه تغییر کاربری و ساخت و ساز غیرمجاز دیده میشود. شهر تهران و حومه آن نیز از دست زمینخواران مصون نبوده و پروندههای متعددی در همین راستا در دادگستری استان تهران وجود دارد بهطوری که غلامحسین اسماعیلی، رییس دادگستری استان تهران در این رابطه میگوید: در سال گذشته در ارتباط با حوزههای متولی زمین و مسکن و هم در دستگاههای مرتبط با صدور و حفظ اسناد دولتی، کارمندانی شناسایی شده و تحت تعقیب قرار گرفتند که حتی در برخی از موارد تعداد این کارمندان متخلف بیشتر از زمینخواران بود.
علاوه بر وجود روزنههای قانونی و غیرقانونی زمینخواری در تهران، یکی از دلایل به وجود آمدن مشکلات مربوط به زمین خواری، بحث سنددار بودن یا نبودن اراضی ملی است.
نسبت به بروز زمینخواری هشدار میدهیم
در همین زمینه، مرتضی تورک اواخر سال گذشته با هشدار به احتمال بروز زمینخواری در شمال تهران، گفت: برای بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی با ارزشی ملی و منابع طبیعی در شمال تهران به نام دولت، سند مالکیت صادر نشده است و این در حالی است که این اراضی ارزش ملی داشته و جزو منابع طبیعی در شمال تهران محسوب میشوند.
مکاتبات فراوانی با دولت داشتیم
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هم در خصوص هشدار دادستانی تهران نسبت به زمینخواری شمال تهران و عدم ثبت بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی و اینکه کدام سازمانها کارشکنی کردهاند، اعلام کرده بود: همواره تأکید کردیم و مکاتبات فراوانی با دولت و دستگاههای متولی برای ثبت اراضی ملی داشتهایم چرا که بخشی از اراضی متعلق به حریم شهری مربوط به وزارت راه و شهرسازی و بخشهای خارج از شهر مربوط به وزارت کشاورزی است اما با این اوصاف متأسفانه در تهران اراضی هستند که نسبت به ثبت آنها هیچ اقدامی انجام نشده است.
هرچند که مسؤولان مختلف و متولی در خصوص موضوع زمینخواری و سنددار نشدن این اراضی اظهارنظرهایی کردهاند اما سؤال اصلی اینجاست که علت این سنددار نشدن اراضی ملی شمال تهران، چیست؟
رییس سازمان امور اراضی کشور: علت، اختلاف بین دولت و مردم است
سؤالی که قباد افشار، رییس سازمان امور اراضی کشور در پاسخ به آن گفت: حریم شهری تهران از گذشته مورد توجه مناسب قرار نگرفته است و همین مسأله امروز برای ما مشکلات و همچنین برای دستگاه قضا پروندههایی را به دنبال داشته است.
وی با بیان اینکه زمینخواری در شمال تهران بیشتر از حریم جنوبی این شهر است، گفت: همین عدم توجه از گذشته تا به امروز منجر شده تا این زمینخواریهای صورت گرفته و پروندههای تشکیل شده از پیچیدگیهای بیشتری برخوردار شود.
رییس سازمان امور اراضی کشور در خصوص علت اصلی سند دار نشدن طرح حفاظتی دامنه شمال تهران گفت: اختلافاتی که دولت و مردم داشته و دارند، منجر به سنددار نشدن اراضی این منطقه شده است.
وی با بیان اینکه برخی از افراد، سندها و مدارکی در رابطه با مالکیت بر این اراضی دارند، گفت: با توجه به اختلافها، این مسأله باید در کارگروه رفع تداخلها و حل اختلاف بین دولت و مردم بررسی شود.
افشار افزود: بخشی از این اسناد و مدارک بهکارگروه رسیده است که نیاز به بررسیهای بیشتر دارد.
رییس سازمان امور اراضی کشور تصریح کرد: طرح حفاظتی دامنه شمالی تهران ۱۰ هزار هکتار است که البته بخشهایی از آنها سند دارند و درخواست سازمان ثبت اسناد هم در خصوص سند دار شدن این است که پروندههای خاص باید تعیین تکلیف شده و سپس ارسال شوند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.