جهانی پر از باکتری در ماشینهای ظرفشویی مطالعات پژوهشگران نشان میدهد که فضای داخل ماشینهای ظرفشویی علیرغم وجود عواملی چون حرارت بالا، فشار آب و مواد شوینده، دارای باکتریها و قارچهای بیماریزا و بسیار مقاومی هستند. به گزارش سیناپرس، از discovermagazine امروزه بسیاری از خانهها در دنیای مدرن، مجهز به فناوریهایی هستند که زندگی را […]
جهانی پر از باکتری در ماشینهای ظرفشویی
مطالعات پژوهشگران نشان میدهد که فضای داخل ماشینهای ظرفشویی علیرغم وجود عواملی چون حرارت بالا، فشار آب و مواد شوینده، دارای باکتریها و قارچهای بیماریزا و بسیار مقاومی هستند.
به گزارش سیناپرس، از discovermagazine امروزه بسیاری از خانهها در دنیای مدرن، مجهز به فناوریهایی هستند که زندگی را برای انسان آسان تر میکنند اما این فناوریها در کنار مزایای خود، مشکلاتی را نیز در پی دارند. ماشینهای ظرفشویی یکی از فناوریهایی هستند که با هدف پاک کردن و ضد عفونی کردن ظرفها طراحی شدهاند.
ساختار ماشینهای ظرفشویی به گونهای است که بر خلاف محیطهای طبیعی، دارای محدودیت نبوده و بسیاری از عوامل محدودکننده زیستی از قبیل درجه حرارت بالا، PH کم و زیاد غلظت زیاد نمک و حضور مواد شوینده و فشار آب در آن حضور دارند اما با این وجود شاهد بقای میکروبی در این سیستم هستیم.
ممکن است در نگاه اول با توجه بهکاربری ماشینهای ظرفشویی و نوع عملکرد آنها، باور این موضوع ساده نباشد که این فضا قابلیت میزبانی از باکتریها را دارند. بهطور عادی در تمامی ماشینهای ظرفشویی، فضایی آکنده از نمک، موادشوینده و آب بسیار داغ است که موجب کشته شدن بسیاری از میکروبها و باکتریها میشود. اما مطالعات پژوهشگران نشان میدهد که در بیوفیلمهای ماشینهای ظرفشویی، برخی میکروبها و باکتریهای مقاوم باقی میمانند که قابلیت بیماریزایی فراوانی دارند.
در این پژوهش تنوع قارچ و باکتری در بیوفیلمهای جدا شده از لاستیک و فضای داخلی ۲۴ ماشین ظرفشویی خانگی مختلف، مورد مطالعه قرار گرفته و با استفاده از توالی نسلهای بعدی آنها، بررسی شدند. در اکثر این نمونهها، گونههای باکتریایی مختلفی مانند Pseudomonas، Escherichia و Acinetobacter مشاهده شدند که در گروه عوامل بیماریزا و پاتوژنهای فرصت طلب شناخته میشوند.
در گروه قارچها نیز اغلب گونههای قارچی مشاهده شده در این نمونهها شامل کاندیدا، کریپتوکوک و رودوتورولا بودند که آنها نیز به عنوان عوامل بیماریزای فرصت طلب و بسیار مقاوم شهرت دارند. این مطالعات نشان میدهد که چگونه شرایط خاص ماشینهای ظرفشویی بر فراوانی گروههای میکروبی موجود در فضای داخلی این دستگاهها تأثیر گذاشته و تعاملات بین این بیوفیلمها را تشکیل میدهند. در این پژوهشها همچنین مشخص شد که سن، فراوانی مصرف و سختی آب ورودی ماشین ظرفشویی تأثیر قابلتوجهی بر ترکیبات باکتری و قارچی موجود در داخل آنها داشتند. گونههای قارچ کاندیدا در بالاترین میزان شیوع یعنی تمامی موارد (۱۰۰٪) ماشینهای ظرفشویی یافت میشود و احتمالا یکی از اولین قارچها و عوامل بیماریزایی است که در داخل ماشین ظرفشویی تشکیل کلنی میدهد.
آزمایشهای انجام شده همچنین نشان میدهد همبستگی معقول و همسانی در میکروبیوم برخی گروههای باکتری و همچنین گروههای قارچی وجود دارد که بر شرایط نامساعد داخل ماشینهای ظرفشویی غلبه کرده و میتوانند رشد کنند. این عوامل بیماریزا در بسیاری از مواقع میتوانند بسیار خطرناک باشند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.