ضرورت تشکیل کنسرسیوم توسعه‌ معادن و صنایع معدنی در استان‌ها

رییس هیأت عامل ایمیدرو در بازدید از طرح الکترود گرافیتی تأکید کرد ضرورت تشکیل کنسرسیوم توسعه‌ معادن و صنایع معدنی در استان‌ها رییس هیأت عامل ایمیدرو تأکیدکرد: در شرایط فعلی اقتصاد، تشکیل کنسرسیوم توسعه‌ در بخش معدن و صنایع معدنی استان‌ها ضروری است.  به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی ایمیدرو، خدادادغریب‌پور در نشست بررسی […]

رییس هیأت عامل ایمیدرو در بازدید از طرح الکترود گرافیتی تأکید کرد

ضرورت تشکیل کنسرسیوم توسعه‌ معادن و صنایع معدنی در استان‌ها

رییس هیأت عامل ایمیدرو تأکیدکرد: در شرایط فعلی اقتصاد، تشکیل کنسرسیوم توسعه‌ در بخش معدن و صنایع معدنی استان‌ها ضروری است.

 به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی ایمیدرو، خدادادغریب‌پور در نشست بررسی اقدامات و مشکلات طرح الکترود گرافیتی اردکان با بیان این‌که این طرح از اهمیت بسزایی در صنعت فولاد برخوردار است، افزود: با توجه به ظرفیت‌های این پروژه و سرمایه‌گذاری ۳۵۰ میلیون یورویی، باید براساس شاخص‌های موجود، اشتغالزایی این مجموعه افزایش یابد. غریب‌پور ادامه‌داد: ایمیدرو با هدف تسهیل در فعالیت پروژه، تا نیمه اسفند موارد مربوط به سهامداری را مشخص می‌کند، تا شرایط برای تزریق منابع مالی جدید به طرح فراهم شود.

وی تأکیدکرد: سهامداران طرح الکترود گرافیتی اردکان به نسبت سهم خود، تأمین مالی این پروژه را در دستور کار قرار دهند.

تقویت بخش صنعت با محوریت بخش خصوصی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود، برنامه دولت در تقویت صنعت با محوریت بخش خصوصی را یادآور شد و گفت: به‌طور حتم دولت در تعیین تکلیف امور و حل مشکلات چنین طرح‌هایی که تأثیرگذاری بالایی در صنعت دارد، از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.

در این نشست ابوالقاسم‌مختاری مجری طرح الکترود گرافیتی اردکان نیز با ارایه گزارشی اظهارداشت: ظرفیت تولید کارخانه سالانه ۳۰ هزار تن و قابل توسعه تا ۴۵ هزار تن است.

به گفته وی، اشتغالزایی این کارخانه در زمان تولید ۵۷۷ نفر و غیرمستقیم ۴۰۰۰ نفر است. مختاری ادامه‌داد: اهمیت این طرح به این دلیل است که با افتتاح این کارخانه، صنعت فولاد کشور از واردات الکترود بی‌نیاز خواهد شد.

وی یادآور شد: الکترود گرافیتی هیچ جایگزینی در صنعت فولاد ندارد، در نتیجه فناوری آن در دنیا خاص به ‌شمار می‌رود این در حالی است که در آسیا تنها چین، هند و ژاپن تولید این محصول را در اختیار دارند.

محل احداث کارخانه در زمینی به مساحت ۷۲ هکتار در ۱۵کیلومتری اردکان است که در مسیر راه ترانزیتی قرار دارد.

به گفته مختاری، در این کارخانه از جدید‌ترین فناوری روز دنیا استفاده شده است. علاوه بر این طراحی آن با بیش‌ترین حساسیت نسبت به آلودگی و کاهش مصرف انرژی و آب انجام شده است.

پروژه الکترود گرافیتی از جمله طرح‌های راکد صنعت فولاد بود که از دولت یازدهم دوباره فعالیت را از سرگرفت، به‌طوری که مرداد ۱۳۹۳ به همت ایمیدرو و نماینده اردکان شرکتی به نام شرکت الکترود اردکان با سهامداری ایمیدرو، شرکت فولاد مبارکه، فولاد خراسان، شرکت چادرملو و شهرداری اردکان تشکیل شد.

برای تکمیل کارخانه نیاز به ۱۷۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری است.