یک سوم بنگاه‌های اقتصادی کوچک غیرفعال هستند

رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ یک سوم بنگاه‌های اقتصادی کوچک غیرفعال هستند رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس گفت: در حال حاضر یک سوم بنگاه‌های اقتصادی کوچک غیرفعال و راکد هستند و دو سوم باقی مانده نیز […]

رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴

یک سوم بنگاه‌های اقتصادی کوچک غیرفعال هستند

رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس گفت: در حال حاضر یک سوم بنگاه‌های اقتصادی کوچک غیرفعال و راکد هستند و دو سوم باقی مانده نیز کم‌تر از ظرفیت خود فعالیت می‌کنند.

حمیدرضا فولادگر، رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس در گفت‌وگو با خانه‌ملت با اشاره به نقش بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط (SME)در توسعه اقتصاد، گفت: اشتغالزایی در بنگاه‌های کوچک نسبت به بنگاه‌های بزرگ به سرمایه‌گذاری کم‌تری نیاز دارد، از سوی دیگر در صورتی‌که بنگاه‌های کوچک به صورت خوشه‌ای عمل کنند می‌توانند در جایگاه بنگاه‌های بزرگ نیز نقش‌آفرینی کنند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس‌شورای‌اسلامی افزود: در صورتی‌که بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط در شهرک‌های اقتصادی مستقر شوند، می‌توانند نقش زنجیره‌ای خود را در تأمین نیازهای صنایع بزرگ به خوبی ایفا کنند.

مشکلات بنگاه‌های اقتصادی کوچک؛ از نرخ تسهیلات تا افزایش هزینه مواد‌اولیه

وی با بیان این‌که برای حمایت از بنگاه‌های اقتصادی کوچک قوانین خاصی مانند ایجاد صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک تصویب شد، خاطرنشان‌کرد: در شرایط اقتصادی نامناسب کشور بیش‌ترین آسیب متوجه صنایع کوچک و متوسط می‌شود، به‌طور مثال نرخ تسهیلات، افزایش هزینه مواد‌اولیه، استفاده از منابع ارزی و… بیش‌ترین آسیب را برای بنگاه‌های اقتصادی کوچک ایجاد می‌کند.

 می‌توان از طریق منابع بازار سرمایه، شرکت‌های تأمین مالی، نهادهای مالی بورس و خوشه‌ای عمل کردن بنگاه‌های اقتصادی کوچک این بنگاه‌ها را از ورشکستگی نجات داد

۷۰ درصد بنگاه‌های اقتصادی کوچک کم‌تر از ظرفیت تولید می‌کنند

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه حمایت از این بنگاه‌ها باید در تصمیمات دولت و مصوبات مجلس در اولویت قرار گیرد، تأکیدکرد: در حال حاضر یک‌سوم بنگاه‌های اقتصادی کوچک غیرفعال و راکد هستند و دو‌سوم باقی‌مانده نیز کم‌تر از ظرفیت خود فعالیت می‌کنند؛ در شرایطی که این واحد‌ها نتوانند با تمام ظرفیت خود فعالیت کند با رکود مواجه می‌شود.

پرداخت تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی کوچک برای جلوگیری از بیکاری کارگران ضروری است

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس‌شورای‌اسلامی با بیان این‌که بنگاه‌های اقتصادی کوچک با مشکل تأمین مالی روبه‌رو هستند، ادامه‌داد: پرداخت تسهیلات یکی از راهکارهای جلوگیری از تعطیلی این بنگاه‌ها و در نتیجه جلوگیری از بیکاری کارگران است. همچنین می‌توان از طریق منابع بازار سرمایه، شرکت‌های تأمین مالی، نهادهای مالی بورس و خوشه‌ای عمل کردن بنگاه‌های اقتصادی کوچک این بنگاه‌ها را از ورشکستگی نجات داد.

وی با اشاره به ضرورت همکاری وزارت صمت و بانک مرکزی برای حمایت از بنگاه‌های کوچک اظهارکرد: پرداخت تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی کوچک باید اولویت این نهاد‌ها باشد، چراکه در شرایط بحران و تحریم، بنگاه‌های اقتصادی کوچک آسیب بسیاری می‌بینند.

بررسی مشکلات بنگاه‌های اقتصادی کوچک در کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی

وی در ادامه یادآورشد: حل مشکل بنگاه‌های کوچک اقتصادی یکی از دغدغه‌های کمیسیون ویژه حمایت از تولید داخلی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی است به همین منظور جلسات بسیاری با رؤسای شرکت‌های صنعتی، سازمان صنایع کوچک، هیأت مدیره شهرک‌های صنعتی استان‌ها و واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی برگزار شده است. در هفته آینده نیز جلسه‌ای به منظور رفع مشکلات این بنگاه‌ها در کمیسیون حمایت ویژه از تولید ملی برگزار خواهد کرد.