معاون امور معادن وزارت صمت خبر داد سرمایهگذاری نیاز اصلی معادن کشور معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدنوتجارت گفت: با تفویض اختیارات بسیار به استانها، امکان رونق و پویایی بخش معدن در سراسر کشور فراهم آمده است. به گزارش مناقصهمزایده، جعفرسرقینی در جلسه شورای معادن استان قم با اشاره به سختیهای معدن […]
معاون امور معادن وزارت صمت خبر داد
سرمایهگذاری نیاز اصلی معادن کشور
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدنوتجارت گفت: با تفویض اختیارات بسیار به استانها، امکان رونق و پویایی بخش معدن در سراسر کشور فراهم آمده است.
به گزارش مناقصهمزایده، جعفرسرقینی در جلسه شورای معادن استان قم با اشاره به سختیهای معدن کاری در ایران، سرمایهگذاری را از نیازهای اصلی معادن در کشورمان دانست و افزود: وزارت صمت در رابطه با دریاچه نمک قم حساس است، اما استخراج منابع معدنی باید همراه با ارزش افزوده بوده و هزینههای انجام شده را جبران کند.
وی با بیان اینکه معادن در ایران در حکم انفال است، اهمیت معادن در توسعه اقتصادی و اشتغالزایی پایدار در کشور را مورد توجه قرارداد و گفت: ایجاد هر شغل در معدن، ۷ شغل غیرمستقیم را بهوجود میآورد و از ظرفیتهای اقتصادی معادن استان قم باید هرچه بهتر و بیشتر استفاده شود.
معاون امور معادن وزارت صمت با بیان اینکه اکتشاف و حفاری معادن لزوماً با تخریب زمین همراه نبوده و امیدواریم اداره کل منابع طبیعی استان قم برای توسعه و رونق معادن در این استان همکاری بیشتری داشته باشد، خاطرنشان کرد: استخراج معادن نباید منجر به تخریب و نابودی محیطزیست شود.
بزرگترین معدن قم معدن منگنز ونارچ است
همچنین محمودسیجانی، رییس سازمان صنعت، معدنوتجارت استان قم در این مراسم گفت: معدن منگنز و نارچ بزرگترین معدن استان است و در استان قم گچ و آهک هم از معادن استان استخراج میشود.
سیجانی با اشاره به صنعت سنگ استان قم اظهار کرد: این استان جزو ۵ استان برتر در زمینه صنعت سنگ است و تعدادی از واحدهای پیشرفته سنگ در قم وجود دارد که این واحدها دارای قابلیت صادرات هستند.
وی ادامه داد: مهمترین برنامههای بخش معدن استان قم در سالجاری پیگیری و تکمیل اکتشافات مواد معدنی فلزی به ویژه طلا توسط سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی، پیگیری نتایج مطالعه ژئوفیزیک استان، پیگیری اجرای طرح معدنی و گردشگری دریاچه نمک قم و پیگیری تسهیلات اشتغال روستایی برای فعالسازی معادن کوچک غیرفعال است.
رییس سازمان صنعت، معدنوتجارت استان قم افزود: یکی از مشکلات اصلی بخش معدن استان عدم پذیرش پروانه بهرهداری معادن به عنوان وثیقه بانکی با وجود تأکید رییس بانکمرکزی است، دستگاههای اجرایی استان به خصوص اداره کل منابع طبیعی باید با این سازمان برای فرایند قانونی و اکتشاف و بهرهبرداری ذخایر معادن تعامل داشته باشند.
سیجانی با اشاره به اتاق فکر معدن استان قم اظهار کرد: این اتاق در استان شکل گرفته است و جلسات آن به صورت دو هفته یک بار برگزار میشود.
وی ادامه داد: پیشنهاد ایجاد شهرک صنعتی سنگهای قیمتی در استان قم با توجه به فعالیت ۴۰۰ کارگاه تراش سنگ و تولید زیورآلات مرتبط و ایجاد بازارچه به منظور ارایه محصولات پیگیری میشود.
رییس سازمان صنعت، معدنوتجارت استان قم افزود: براساس اکتشافات صورت ذخایر خوب طلا، مس و آهن را در معادن استان داریم، عملیات ژئوفیزیک هوایی در ۵۰ درصد مساحت استان قم با هزینه بالغ بر پنج میلیارد تومان با پرواز یک فروند بالگرد سازمان زمینشناسی به منظور شناسایی کاسارهای پنهان انجام شد.
سیجانی با اشاره به عملکرد شورای معادن استان قم اظهار کرد: این شورا پس از تفویض اختیارات شورای معادن کشور به استانها تشکیل شد و در طول سالجاری شاهد برگزاری مستمر جلسات شورا با حضور نمایندگان مردم قم در مجلس شورایاسلامی بودیم.
وی ادامه داد: ۳۰ نوع ماده معدنی از ۶۸ ماده معدنی کشور در معادن استان قم وجود دارد، معدن منگنز و نارج بزرگترین معدن استان است و در استان قم گچ و آهک هم از معادن استان استخراج میشود.
رییس سازمان صنعت، معدنوتجارت استان قم افزود: اولویت استان در بخش معدن جلوگیری از خامفروشی است، دو درصد از ذخایر معدنی کشور در استان قم است و ۳۷ معدن در استان قابل واگذاری به بخشهای دیگر است.
سیجانی با اشاره به ظرفیتهای دریاچه نمک اظهار کرد: سرمایهگذاری در این دریاچه عواید زیادی را برای استان قم به لحاظ اقتصادی دارد، سرمایهگذاری در دریاچه نمک موجب ایجاد اشتغال برای مردم قم میشود و این دریاچه یک ظرفیت اساسی برای استان است.
وی خاطرنشان کرد: برای همکاری و تعامل بیشتر بین سازمان صنعت، معدنوتجارت و اداره کل منابع طبیعی در استان قم، کارگروه تعامل ایجاد شد و در این کارگروه کار بررسی و تصمیمگیری در خصوص معادن قم صورت میگیرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.