۱۸۷۸، کارشناس ارشد سازمان بهره‌وری انرژی ایران: مصرف سالانه آب در کشور ۹۷ میلیارد مترمکعب است

 کارشناس ارشد سازمان بهره‌وری انرژی ایران: مصرف سالانه آب در کشور ۹۷ میلیارد مترمکعب است میانگین بارندگی در ایران یک‌سوم جهانی کارشناس ارشد سازمان بهره‌وری انرژی ایران گفت: با برداشت بی‌رویه، ذخایر آب کم شده و مصرف سالانه کل آب در کشور ۹۷ میلیارد مترمکعب است. به گزارش فارس، ابراهیم شیروی با اشاره به مکمل […]

 کارشناس ارشد سازمان بهره‌وری انرژی ایران: مصرف سالانه آب در کشور ۹۷ میلیارد مترمکعب است

میانگین بارندگی در ایران یک‌سوم جهانی

کارشناس ارشد سازمان بهره‌وری انرژی ایران گفت: با برداشت بی‌رویه، ذخایر آب کم شده و مصرف سالانه کل آب در کشور ۹۷ میلیارد مترمکعب است.

به گزارش فارس، ابراهیم شیروی با اشاره به مکمل بودن آب و برق در بخش کشاورزی اظهار داشت: اگر چاهی الکتروپمپ داشته باشد، آب داشته باشد، اما برق نداشته باشد، مشکل‌ساز است.

وی با بیان این‌که بخش کشاورزی بخش مولد جامعه است که سبب اشتغال‌زایی می‌شود و تولید مواد غذایی کشور به این بخش سپرده شده است تصریح کرد: راندمان بخش کشاورزی هم از لحاظ آب و هم برق پایین است و در وضعیت مناسبی نیستیم.

کارشناس ارشد سازمان بهره‌وری انرژی ایران با اشاره به این‌که سال ۹۴ تعداد مشترکان خانگی ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار و در بخش کشاورزی ۳۷۷ هزار مشترک بود، تصریح کرد: از لحاظ مصرف بیش‌ترین مصرف در بخش خانگی انجام می‌شود که بخشی غیرمولد است و ارزش افزوده ندارد.

شیروی با تأکید بر این‌که از لحاظ مصرف در کشور بخش صنعت که کار تولید ثروت و اشتغال دارد، بعد از مصرف خانگی در رتبه دوم و بخش کشاورزی در رتبه سوم قرار دارد عنوان کرد: بخش کشاورزی از لحاظ میزان سهم در کل کشور ۱۶ درصد مصرف برق را به خود اختصاص داده است.

این مسؤول با اشاره به مصرف انرژی در استان کرمان عنوان کرد: این استان ۴۰ تا ۵۰ درصد مصرف انرژی را در بخش کشاورزی دارد که رقم بالایی است.

وی بیان کرد: سیاست وزارت نیرو برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی است که در استان کرمان ۳ هزار و ۲۹۹ حلقه چاه برق‌دار شده است.

شیروی به تولید محصولات باغی استان کرمان و کسب رتبه دوم سال ۹۳ این استان در این زمینه در کشور اشاره و ابراز داشت: ۱۲ درصد محصولات باغی به این استان اختصاص دارد که ظرفیت خوبی است.

کارشناس ارشد سازمان بهره‌وری انرژی ایران با تأکید بر این‌که آب نقش حیاتی در کشاورزی دارد، گفت: اما با برداشت بی‌رویه ذخایر آب کم شده و مصرف سالانه کل آب در کشور ۹۷ میلیارد متر مکعب است.

شیروی با عنوان این‌که متوسط بارندگی سالانه در کشور ما ۲۵۰ میلی‌متر و در جهان ۸۰۰ میلی‌متر است، گفت: ما کم‌تر از یک‌سوم جهان بارندگی سالانه داریم که از طرفی تبخیر آب‌‌‌‌ها در کشور ما سالانه دو هزار و ۱۰۰ میلی‌متر و متوسط جهانی یک هزار و ۷۰۰ میلی‌متر در سال است و ۳ برابر جهان نیز تبخیر داریم.

وی عنوان کرد: از لحاظ کشت آبی و دیم نسبت اراضی آبی به کل اراضی زیر کشت کشور ۶۰ درصد و در جهان ۱۶ درصد است که طبق آمار با نرم جهانی فاصله داریم.

کارشناس ارشد سابا با اشاره به چالش‌های مرتبط با موضوع آب، بهره‌وری پایین در بخش کشاورزی را یادآور شد و افزود: راندمان آبیاری در کشور کم‌تر از ۳۰ درصد است.

وی عنوان کرد: ۷۰ درصد بارندگی در کشور مربوط به ۲۵ درصد از مساحت ایران و عمده مناطق شمالی است و بقیه مناطق کشور گرم و خشک است، اما یک تغییر کوچک در مصرف می‌تواند راندمان را افزایش دهد.

وی به راهکارهای بهینه‌سازی مصرف برق کشاورزی اشاره و به کشاورزان توصیه کرد: از تأسیسات با راندمان بالا استفاده کنند.

 

شیروی واقعی کردن تعرفه انرژی، نحوه کنترل ساعت کارکرد سالانه چاه‌های کشاورزی، خروج چاه‌های کشاورزی در ساعت‌های پیک و کنترل بار چاه‌های کشاورزی را از دیگر راهکارهای بهینه‌سازی مصرف برق برشمرد.